Veda Konuşması

300 11 32
                                    

İlk olarak çok çok teşekkür ederim. Her anımda yanımda olan okuyucularım. Yeni gelenler ve arada bana katılanlar. Bu hikayeyle binlerce duyguyu tattım, acısıyla tatlısıyla neredeyse iki yılı geçirdim. YGS-LYS döneminde çok ümitlerle başladığım bir hikayeydi Judas. İlk defa bambaşka bir şey yazacaktım önceki yazdıklarımdan.

Yazın başladım yayınlamaya. Uzun süreceğini biliyordum. Nitekim en uzun ficim oldu. Bu nedenle çok da zorlandım. Yirmi bölümde hikayeleri bitirmeye o kadar çok alışmıştım ki otuzu nasıl gördüm emin değilim. Gerçi yirmi üçten sonrası çabuk geldi. En azından son iki haftadır yazdığım bölümler...

Hikaye başlarda çokça kişi tarafından okundu, sonra uzun aralıklarla bölüm yazmadım unutuldu, şimdi tekrar okunmaya başlandı. Sanırım bunun en önemli sebebi Wattys2018'i kazanmış olmamız. Bunun benim için ne kadar büyük bir gurur olduğunu anlatamam. Ezberbozanlar kategorisinde kazandım hem de. Kazandık daha doğrusu.

Bu aslında genel olarak fic dünyasında hatta Watty dünyasında neler başardığımı, nasıl bir amaç güttüğümü ve bu amaca uygun olarak görüldüğümü gösterdi bana. En başında demiştim az olacağını romantizmin ve sanırım bu da ezberi bozdu. Bunun acısını da çok çektim. Çok uzun süre hiç okunmadım. Şimdi birileri geliyor, iyi ki geliyorsunuz. Siz ileride buraya baktığımda benim mutluluğum olacaksınız.

Judas gibi bir şeyi yazma gücü tekrar gelir mi bilmiyorum,

4 yıldır yazıyorum buralarda, sanırım 4 yılda bir gelecek bir güç bu. Yine de çok güzel hikayelerle geleceğim tekrar size. Elimden geldiğince özgün olacağım. Benden ümidinizi kesmeyin lütfen.

Kurgusunu oluşturalı 2 yıldan fazla oluyor Judas'ın. Ancak uzun süre tam oturmamıştı, yazarken bile arada bazı şeyleri değiştirdim. Ekleme yaptığım karakterleri saymıyorum bile. Onlar tamamen ekstra. Ancak Lay'in ölümüne kadar çoğu şeyde tereddüt ettim. Hep emin olduğum şeyler okul, casusluk, üç düşman ve Lay'in hastalığıydı.

İlk olarak bir okul hikayesi olarak başladı. Hapsedilmiş ve eğitilmiş çocuklardı önemli olan şey. Onların özel yetenekleriydi. Sonrasında daha romantik bir hal aldı. Son zamanlarda ise tam bir savaştı. Bu karmaşık fici seven olduysa tebrikler. Kendime de tebrikler nasıl yazdım hala bilmiyorum.

Fici en başından beri ithaf ettiğim kişi Nini'ydi. Onun varlığı, hep okuması beni güçlü kıldı. Bu onun için yazacağım son hikaye midir bilinmez ama yazarken en çok kendimi verdiğimdi.

Aynı zamanda yanımda hep duran Beyza'ya da teşekkür ederim. Senin hep yanımda olacağın gerçeği benim yazmamı devam ettirmeme sebep oluyor.

RenRen! Sen akıllıca teorilerin, bölümleri heyecanla okuyup beklemen ve soruların ile kesinlikle en renkli okuyucumdun. Okumaya başladığında ben senden daha çok heyecanlandım hep teorilerini merak ettiğim için.

Anlamayanlar, anlamlandıramayanlar için her bölümün adının nereden geldiğini paylaşacağım şimdi sizinle. Böylece biraz eskiye döneriz :')

Kavga Etmeden Uyumayalım: Sevişmeden Uyumayalım-Sıla'dan esinlenildi

Özgürlük? O nedir? Yenir mi? : Bölümün konusuyla alakalıydı

We Will Rock You:

Queen'in şarkısı

İce Cream, You Scream:

JudasHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin