Bonuskapitel 1

4.6K 254 43
                                    

"Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear OG
Happy Birthday to Youuuu!"

Jag ler stort åt synen av Felix, Omar och Oscar som står runt min säng med fula hattar och färgglada snören på sig. Oscar håller en tårta i handen medan de andra två håller i två varsina presenter.

"GRATTIS DIN FULA TJUGOÅRING!" Tjuter Felix och hoppar ner i sängen bredvid mig. Att jag endast har kalsonger på mig och han fullt påklädd är inget han verkar bry sig om då han lägger benen och midjan under mitt täcke.

Omar och Oscar tar det lite lugnare när de sätter sig ner i min säng - placerade framför oss. Att jag har en säng som är 1,60 meter brädd tackar jag nu för. Hade jag haft en vanlig 90 säng hade tre av oss legat på golvet. Vi må ha blivit äldre men vi är fortfarande lika barnsliga tillsammans. Det är något som aldrig kommer tas ifrån oss. När vi sen sitter i en varsin solstol, alla över 70 år så är jag helt säker på att vi kommer sitta och picka på varandra med våra käppar och sedan skratta åt de tjurgubbarna vi kommer vara.

"Grattis biggy!" Ler Omar och räcker fram sina presenter till mig. Jag tar emot och tackar.

"Grattis mannen nu kan vi handla på systemet tillsammans." Skämtar Oscar och jag skrattar åt honom.

"Och lämna dessa småskitar hemma." Flinar jag och kollar på Felix & Omar som surt drar ihop ögonbrynen och räcker ut sina tungor mot mig - som om de har tränat in det.

Leendes öppnar jag den minsta presenten först som är avlång och inslaget i ett vitt papper med blåa snören på. När pappret är av och mina händer håller i den svarta förpackning lyfter jag förväntansfullt på locket. När det är av blir mitt leende större och jag kollar förvånat på killarna - alla bär ett stolt och nöjt leende.

"Alltså guys, tack som fan!" Säger jag glatt och tar upp klockan som ligger i lådan. En Gant park hill II klocka i guld och brunt läderarmband - klockan som jag kollat på många gånger men aldrig köpt då jag tvekat på priset, även om den inte kostade allt för mycket och jag har gott om pengar.

Nästa paket är större och inslaget i ett silvrigt papper med vita snören. Jag kollar upp på killarna som växlar luriga blickar mellan varandra vilket får mig att dra ihop ögonbrynen och fundera vad dessa mystiska blickar betyder.

"Inget, öppna bara." Säger Oscar och får Felix & Omar med sig.

Fortfarande funderandes öppnar jag paketet utan att fråga. När pappret är av kommer en svart kartong fram med silvriga bokstäver på som bildar orden Tiger of Sweden. Jag höjer på ögonbrynen och kollar återigen fundersamt på dem. Locket på kartongen lyfter jag upp och finner ett kuvert där mitt namn står i en skrivstil - verkligen inte skrivet av någon av dessa killar då de inte kan skriva såhär fint. Kuvertet lyfter jag upp, öppnar det och finner ett mindre kort i det. Nyfiket tar jag upp det och läser texten som står under en kant av blommor.

"Imorgon kväll klockan sju ska du vara klädd i detta, xx"

Jag läser om texten fem gånger innan jag kollar upp på de flinande killarna igen.

"Seriöst vad är detta? Ni skrämmer mig." Säger jag med ett nervöst skratt men får självklart inget svar utan bara större flin.

Att jag inte kommer få ett svar är väl självklart nu och för att slippa deras läskiga flin så lägger jag kortet på sängbordet och vänder blicken mot kartongen. Ett vitt silikonpapper lyfter jag bort och fäster blicken på det röda som tar all uppmärksamhet från det svarta under den. En röd slips och en lika röd näsduk som man har i bröstfickan på en kavaj. Under de röda plaggen ligger en svart kavaj som jag också lyfter upp, kollar märkligt på och tar ner den. Komiskt nog täckte den killarnas ansikte och det första jag ser när kavajen ligger över kartongen igen är de tre flinen som aldrig verkar försvinna. Jag skakar endast på huvudet och lägger kavajen åt sidan innan jag tar upp ett vitt plagg som visar sig vara en skjorta. Som förväntat är nästa och det sista plagget ett par svarta kostymbyxor. Hela kitet har jag fått - endast skor finns inte med i denna kartong men sådana har jag nyligen köpt till en gala vi ska gå på nästa månad.

"Ska jag på en dejt med kungen eller vad håller ni på med?" Frågar jag när kostymen är tillbaka lagd i kartongen igen.

"Du får vänta och se imorgon Oggster." Säger Omar och jag suckar. Även om jag älskar överraskningar så vill jag veta nu vad detta leder till, för något i mig säger att kvällen imorgon kommer bli en kväll svår att glömma.

"Men eftersom vi åker hem till Sverige i eftermiddag så tänkte vi bjuda dig på en födelsedagsfrukost så gör dig klar och kom ner om senast en timme så åker vi."

De reser sig från sängen och jag nickar mot dem, tackar för presenterna och ler. De tar med sig presentpapperna och lämnar mitt rum. En suck lämnar min mun när jag leendes kollar ner på mina presenter. Trots att kostymen är väldigt oklar så är jag glad, den är snygg.

Jag gäspar och kollar på klockan som står på nattduksbordet bredvid mig. 08:22 visar de digitala siffrorna, alltså bör jag vara klar cirka 09:20. Just nu befinner vi oss i LA där vi nu har varit i ett halvår för att jobba med musiken. Våran världsturné slutade för två veckor sedan då vi hade en sista konsert här i LA. Det var våran första världsturné någonsin och det kommer absolut inte bli den sista - för så kul vi har haft det och så bra vi mådde har vi nog aldrig upplevt tillsammans förut. Trots en del bråk och dryga kommentarer så har det varit underbart. Jag älskar mitt liv för tillfället, jag älskar att leva och jag älskar att jobba med musiken. Min familj, mina vänner, alla fans - jag älskar dem. Utan dem hade jag inte mått så bra som jag idag gör.

Men jag är väl medveten om att det är en del av mig som fattas, det är en person jag saknar mer än allt annat. Skulle den delen av mig bli fylld igen så skulle jag förbli lycklig resten av livet vad som än händer, bara jag har henne vid min sida.

Min telefon plingar till och väcker mig ur mitt drömmande om livet. Jag sträcker mig efter den och trycker på hemskärmen. Mitt hjärta hoppar över ett slag och ett lycklig leende sprider sig på sina läppar när jag ser namnet på skärmen. Allison.

Grattis på din 20 års dag Oscar! Hoppas du får en jättebra dag med massor av kramar, presenter och fina människor runt om dig för det är du värd. Saknar dig. xx

Fastän smset får mig att le av tanken att hon fortfarande minns min födelsedag trots att det gått två år sen vi senast sågs på flygplatsen i Stockholm, så kan jag inte neka sorgen jag känner inom mig. Två år har gått sedan vi lämnade varandra med orden "vi ses snart" men än har vi inte träffats och jag tror vi båda vet att vi antagligen inte kommer göra det igen. Tiden finns inte för någon av oss då det vore omöjligt för mig att bosätta mig i England med tanke på bandet. Allison har även ett viktigt jobb som hon inte bara kan lämna. Det gör ont att hon inte kan vara med mig idag, för jag vill inget hellre än att vakna på morgonen med henne i min famn. Trots att vi inte har något förhållande längre då distansen och tidsbegränsningen förstört allt. Vi sa att det inte skulle få förstöra men det gjorde det. Mer än allt annat.

Tack så jättemycket Allison! Jag hoppas att du med har det bra. Jag saknar dig. xx

Jag kan inte älska dig - o.mWhere stories live. Discover now