Kapitel 28

10.9K 317 76
                                    

Två veckor tog det innan vi blev helt friska. Nu sitter vi här, i studion med Daff och går igenom allt vi har missat. Bättre vore det om vi gick igenom det vi inte har missat, det är inte ingeting. Vi har verkligen missat allt.

Ogge leker tröttsamt med mina fingrar under bordet. Huvudet hans vilar i hans hand och får kinden att tryckas upp mot ögat. Ändå är han lika fin. Grejen är det att Ogge skulle kunna vara ful, men ändå är han fin. Gör han sin fulaste min, så är han fin. Skulle han ha "fula" kläder på sig, så skulle han vara fin. Han är alltid fin. Det spelar ingen roll hur mycket han försöker, han är ändå alltid fin. Även fast han har världens finaste utsida så gör nog hans insida honom ännu finare, om möjligt. Killen har verkligen allt. Därför förstår jag inte varför han är så missnöjd med sig själv. Jag förstår inte ens hur han kan tycka att han är ful. Antar att han har synfel.

"Allison?" Skrattar Ogge och petar till mig på benet.

Jag rynkar pannan och kollar upp på honom. Han nickar bara vidare mot Daff. Så blicken flyttar jag dit mot en Daff som försöker se sur ut. Men att han försöker dölja ett leende syns ännu tydligare.

"Jag pratar med er och då kräver jag full koncentration" ber han och jag nickar.

"Ja förlåt, jag har bara mycket i tankarna"

Daff nickar och jag sneglar på Ogge som flinar. Den jäveln. Han vet precis att det är han som är i mina tankar.

Resten av den morgonen lyssnar jag noga på Daff. Imorgon ska vi börja filma med mig i scenerna, Ogge får ta kapp sina singel scener idag medan jag är på mitt jobb.

Vi sitter tysta och lyssnar, som två ljus, fram till att Daff börjar prata om kyss scenen mellan mig och Felix. Ogge harklar sig och knäpper sina händer över bordet. Han liknar en av dom här snygga lärarna i filmer, som Ezra i Pretty Little liars. Bara att Ogge är Oscar Molander och inte har någon kostym på sig.

Han vrider lite besvärat på sig och kikar ner på mig innan han kollar upp på Daff igen och öppnar munnen.

"Angående den kyssen, finns det någon möjlighet att jag byter plats med Felix?" Frågar han lite osäkert men ändå stabilt.

Daff rynkar pannan och skakar på huvudet. Hoppet som jag precis hade försvinner direkt.

"Har vi bestämt oss för en sak så blir det så, det vet du. Vi ändrar inget bara sådär. Du hade chansen att få välja dig själv i början, men du satt tyst. Skulle vi ändra nu så måste vi filma om allting och det har vi inte tid med"

Ogge kollar besviket ner i bordet och spänner käkarna. Enligt mig så är inte den kyssen så farlig. Den betyder inget för mig och det är ju något vi måste göra, det är ju en musikvideo. Visst känns det fel att kyssa någon annan som inte är Ogge då mina känslor ligger i Ogges händer och inte i någon annans.

Men för Ogge verkar det vara något mer, han ser kyssen som ett.. Hot?

Ogge nickar förstående och mumlar ett okej. Att han beter sig såhär får min mage att knyta sig. Jag lägger handen på hans lår och han kollar snabbt på mig. Jag ler prövande och får det besvarat. Han tar sin hand under bordet, lägger den över min och kramar om den.

Daff harklar sig och vi båda kollar mot honom.

"Är det.. Kärlek? Som jag ser mellan er?" Frågar Daff.

Han låter inte riktigt förvånad, det är precis som om han har märkt av det här tidigare.

Kärlek. Är det kärlek mellan mig och Ogge? Visst är det starka känslor. Men just kärlek. Är det kärlek? Orden känns så starka. Så kraftfulla och så många känslor.

Ogges ansikte skiftar färg till en röd nyans och han kollar återigen ner i bordet. Han mumlar något ohörbart, som mest låter som "ejavitkakeet" i mina öron. Som om han talar ett annars språk.

"När Ogge ansikte blir rött och han bara mumlar så är det oftast ett ja och eftersom ni båda är tysta så tänker jag ta det som ett ja också. Men Ogge du vet vad vi har pratat om" säger Daff och ger Ogge en menande blick.

Jag rynkar pannan och kollar på Ogge som ser väldigt besvärad och obekväm ut. Han säger inget. Ingen säger något. Allt blir bara stelt. Dom två vet precis vad Daff menar men jag har ingen aning.

Efter ett ögonkast mot klockan inser jag att jag borde dra mig vidare mot mitt jobb.

"Ehm jag bör åka nu, för att hinna till mitt jobb" säger jag och får bådas uppmärksamhet.

"Javisst, men vi ses igen imorgon kväll?" Säger Daff med ett leende.

"Det gör vi" ler jag och reser mig upp. Min hand glider sakta ifrån Ogges och han kollar upp på mig med en aning sorgsna ögon.

"Jag följer med till dörren" säger han och reser sig upp.

"Du stannar här i studion denna gång va? Så att du inte bara drar igen" säger Daff, mer som ett skämt. Antagligen för att lätta upp den stela stämningen.

Ogge ler svagt och nickar innan vi går till dörren. Jag drar på mig skorna och jackan i tystnad med Ogges brännande blick på mig. Han ser inte lika glad ut längre.

"Vad menade Daff?" Frågar jag tillslut.

Ogge ser genast besvärad ut igen. Han kör ner händerna i fickorna på sina jeans och biter sig i underläppen. Han har väntat sig den här frågan. Han var bara inte beredd på att höra den. Det ser jag på hans kroppsspråk. Om det är något jag är bra på så är det att läsa av människor. Mamma berättade alltid för mig som liten att det var en gåva jag fick av Gud.

"Han menar att kärlek inte får ske mellan arbetskamrater här, det bryter mot kontraktet vi har skrivit på. Du är ju påsätt och vis min arbetskamrat nu" säger han ärligt.

Jag kollar bort från honom och nickar.

"Aha" säger jag bara och öppnar dörren och går ut. Varför berättade han inte det tidigare?

Jag hinner ut med ena benet och halva kroppen innan någon drar tag i min arm, drar mig tillbaka så att jag kraschar in i någons kropp, samt läppar. Ogge. Han kysser mig mjukt och passionerat. Händerna kupar han runt mitt ansikte och jag lägger försiktigt mina händer på hans överarmar.

"Jag sa aldrig att jag inte tänker bryta det kontraktet"

-

Alltså Ogge är så söt vill också ha han

Jag kan inte älska dig - o.mTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang