Kapitel 19

13.3K 292 21
                                    

•Allisons perspektiv
Jag öppnar ögonen, blinkar några gånger innan jag får upp dom helt. Framför mig ser jag inget annat än en vit T-shirt. Ljuset ute och klockan på väggen visar att det är dags att äta frukost. Men orken i min kropp säger att det inte är det, likaså gör den mysiga famnen som jag ligger i. Jag kollar upp på Ogges ansikte och ler. Han blundar fortfarande och näsborrarna rör sig smått för varenda andetag han tar. Han somnade faktist först igår, då satt vi även upp. Nu halvligger vi, mage mot mage och hans arm ligger runt mig. Ansiktet mitt lutar jag mot hans hals igen och stänger ögonen.
Jag andas in hans doft, eller parfymen som han har på sig och blandas med doften av Ogge. Vid dom tillfällen han inte har haft parfym på sig så har han ändå luktat så otroligt gott. Han luktar Ogge.
En suck lämnar hans mun och jag kollar upp på honom. Ögonlocken fladdrar upp och ner på honom. Tungan låter han glida över sina läppar innan han öppnar sina ögon. Förvirrat kollar han runt i rummet innan han möter mina ögon och ett leende bildas på hans läppar. Ett leende som jag snabbt besvarar.
"Godmorgon" säger han med en hes morgonröst.
"Godmorgon" svarar jag och skrattar åt min krassliga morgonröst, den är hemsk.
"Har du varit vaken länge?" Frågar han och drar sin hand genom sitt hår som står åt alla håll och kanter nu.
"Nej jag vaknade precis" säger jag och sätter mig upp eftersom han nu har tagit bort sin arm runt mig.
Han nickar och sätter sig upp han med.
"Vad är klockan?" Frågar han och drar båda sina händer genom sitt hår för att då det att ligga rätt.
"Halv elva" säger jag efter en snabb titt på klockan.
Jag reser mig upp och går in i mitt sovrum för att byta om. Ogge säger något om att han ska börja med frukosten och jag nickar, även fast han inte kan se mig. Idag måste jag äta ner en vanligt då jag inte vill visa hur lite jag egentligen äter. Jag vet att Ogge skulle börja oroa sig då han klart och tydligt har visat hur brydd han är, att han skulle få mig att äta mera. Men det kan jag inte göra. Modeller äter inte så mycket.
När jag bytt om från gårdagens kläder till ett par höga jeansshorts från Levi's och en vit magtröja till så går jag ut till köket där Ogge har dukat fram det mesta från mitt kylskåp och skafferi som man kan äta till frukost, vilket bara är mörkt bröd, smör, ost, fil och musli. Även juice har han hittat, sån som man blandar själv så den är färdigblandad. Två skålar, skedar och glas står uppdukat också.
"Du borde handla" säger han och sätter sig ner på en stol.
Jag sätter mig ner mittemot honom vid det lilla bordet som jag endast har två stolar vid, en vid varsin sida. Men jag behöver inget större.
"Mm" mumlar jag och häller upp filen i skålen som står nedanför mig. Den är självklart i ljusrosa eftersom jag valt att ha små detaljer i ljusrosa här i köket. Resten är vätt och ljusgrått, även lite svart finns också. Men jag tycker att det bryter så mycket från de ljusa färgerna så det svarta vill jag ha bort.
Jag häller i müsli och börjar äta. Ogge har brett på en macka som han nu tuggar på. Eller han har brett på fyra stycken men äter av en. Fil har han även fyllt upp i skålen och tar ibland en sked ur den.
"Jobbar du idag?" Frågar han.
Stämningen mellan oss är väldigt stel, jag vet inte varför. Den bara är det.
"Nej jag är ledig, du då?" Frågar jag och slickar mig om läpparna för att få bort filen som jag haft runt munnen.
"Aa men jag börjar sju ikväll så jag är ledig fram till dess. Vi har bara dansträning ikväll så" säger han och börjar på sin andra macka.
Jag nickar och skrapar ur de sista ur skålen.
"Är du ledig ofta?" Frågar han och kollar in i mina ögon.
Hans ögon är verkligen magiska.
"Nu i början är jag det, men det blir tajtare sen" säger jag.
Vi småpratar under hela frukosten, men bara om ytliga saker som vem som helst pratar om.

"Är du verkligen säker på att det är okej att de andra följer med?" Frågar Ogge osäkert och lägger ner moppe hjälmen i sin moped.
"Ja, jag borde väl ge dom en chans" säger jag.
Idag ska vi åka ut med Ogges båt på havet. Det var egentligen Felix idé, han ville åka ut med de andra killarna. Men Ogge såg till att jag följde med, vilket inte var något större problem då jag gillar Ogges sällskap men har svårt för de andras. Men jag kan inte bara ta Ogge ifrån dom och dessutom måste jag ge dom en chans eftersom vi kommer nästan ses varje dag, oftare blir det om jag tackar ja till erbjudandet jag fick av Daff och det lutar mot ett ja.

Jag kan inte älska dig - o.mWhere stories live. Discover now