Kapitel 8

15.8K 283 36
                                    

•Ogges perspektiv

Efter att ha fixat ett nytt sim kort och abonnemang och grejer till Allison, så sjunker vi ner på en varsin stol inne på pizza hut. Det tog tid att övertala henne att jag skulle betala, men den tjejen är envis men gav sig tillslut.
Så nu sitter vi här med en varsin pizza framför oss. Hon sitter spikrak i ryggen och dricker en klunk av sin cola. Med en skeptisk blick kollar hon ner på pizzan och tar tag i besticken. Att hon är en av dom finare människorna har jag förstått, man skulle nästan kunna tro att hon är en prinsessa. En prinsessa med svart hår och mörka bruna ögon som är inramade med mörka långa ögonfransar.

"Så, vem är du egentligen? Jag har fattat att du heter Oscar och att du är känd. Men inget mer, berätta om dig själv" säger Allison nyfiket och skär en bit av sin pizza, med kniv och gaffel, stoppar in gaffeln med en ynklig liten bit i munnen och tuggar.

"Först måste jag fråga en sak, äter du alltid pizza med bestick?" Frågar jag.
Hon drar ihop ögonbrynen så att hennes panna rynkar sig och kollar upp på mig.

"Ja? Hur ska jag annars kunna äta?" Frågar hon och jag kollar chockat på henne, menar hon att hon aldrig har ätit pizza med händerna? Det gör man väl jämt?

"Med händerna? Det gör ju typ alla?" Säger jag, fortfarande lika chockat.
Hon kollar äcklat på mig och sedan ner på mina händer som ligger bredvid tallriken.

"Gör det" säger jag och sträcker mig över bordet för att lägga ifrån henne besticken. När jag gjort det sätter jag mig ordentligt igen och skrattar åt hennes konstiga min.

"Hur äter man med händerna utan att bli flottig?" Frågar hon.

Känner lite 'god help her' nu. Jag menar, har hon levt under en sten eller något? ALLA har väl ätit pizza med händerna minst en gång?

"Det går inte, men papper finns ju för en anledning. Gör såhär bara" säger jag och tar tag i pizza kanten, lyfter upp den och lägger två fingra under för att allt inte ska falla ner. Jag tar en tugga och lägger ner den igen. Hela tiden har hon haft en äcklad min på mig, den försvinner inte nu heller. Jag skrattar och sväljer.

"Din tur" säger jag och hon kollar ner på sin pizza som är färdigskuren i sex bitar.

"Men nej det är ju äckligt" säger hon och jag suckar. Borde ha lektioner med henne om hur man äter pizza med händerna.

"Du ska iallafall ha ätit pizza med händerna inom två veckor" säger jag bestämt, nu är det hennes tur att skratta innan hon tar upp sina bestick igen.

"Men okej, jag ska berätta om mig själv. Jag heter då Oscar, Oscar Molander, är 17 år. Bor här i Stockholm med min mamma och pappa, mina två äldre bröder har flyttat hem ifrån redan så jag är ensambarn hemma. Vi har en hund som heter Rocky också. Jag älskar att dansa och sjunga. Det är det som är The Fooo, bandet jag är med i med tre andra töntar som var över och hälsade på dig," säger jag och hon skrattar "vi dansar och sjunger tillsammans" berättar jag och hon nickar med ett imponerat ansiktsuttryck.

"Är ni jätte kända?" Frågar hon och jag tänker efter.
Jag själv kan fortfarande inte se mig som jätte känd, men jag antar att vi är ganska kända nu.

"Ja, ganska. Vi har ju haft många slutsålda konserter och så, vi har fans lite överallt och kan knappt vistas ute utan att massor av folk kommer fram till oss, isåfall måste vi gå täckta med massa kläder för att klara oss från det. Men jag älskar det, det är ju det här jag brinner för" säger jag och hon nickar med ett leende på läpparna.

"Berätta mer om dig då" säger jag och hennes leende tonar ner en aning. Var det inget bra att säga?

"Ja, men som du vet heter jag Allison Moore, är 16 och bor egentligen i England då med min mamma och pappa. Min familj är tråkig och.." Hon avbryter sig själv och kollar ut genom fönstret.
Men istället för att fortsätta prata om sin familj så börjar hon prata om sig själv istället.

"Jag har ju alltid drömt om att bli modell så det är väl mitt intresse om man säger så. Men jag gillar faktiskt också att dansa och rida" berättar hon och möter min blick igen.

Hennes ögon är väldigt mörka, nästan svarta. Men dom är vackra. Dom är underbara att kolla in i. Hela Allison är underbar, jag gillar verkligen hennes personlighet och hur hon är. Dock värkar hon vara väldigt låst i ett sätt att bete sig på, om hon bryter det sättet så blir inget bra.
"Tar du dans- eller ridlektioner?"

"Nej inte längre, jag gjorde när jag var mindre men mitt intresse om att bli modell blev bara större och större så jag valde att satsa på det mest. Nu rider eller dansar jag bara på fritiden när jag har tid" svarar hon med en aning saknad i hennes ögon. Hon verkar sakna det, att dansa och rida.

"Vad dansade du?"

Eftersom jag inte kan något om ridning så väljer jag att hålla mig till dansen, för det kan jag iallafall.
"Alla olika typer, det var olika danser varje vecka och jag dansade tre gånger i veckan. Men jag gillade street och disco mest"

"Street älskar jag!" Säger jag med ett leende. "Hip hop är också kul"

Hon skrattar och skakar på huvudet.

"Om det var något som jag sög på så var det hip hop, usch" säger hon och vi skrattar tillsammans.
Hela kvällen, från sju till halv tio sitter vi och bara pratar, mycket om dans men vi lyckas även hamna på ämnen som sotgubbar och fiskar. Många oseriösa och seriösa samtal får vi med mycket skratt.
Allt känns så bra i Allisons närhet. Hon är så olik alla andra tjejer, på ett bra sätt. Hon är så lugn hela tiden och jag älskar hur hennes dialekt bryter av på en brittisk accent ibland och hur hennes ögon tindrar när hon pratar om något hon älskar. När han tappar bort orden eller inte fattar vad jag säger så blir hon så generad, vilket är gulligt.
Dessutom är hon med mig för att hon tycker om mig som Oscar. Inte för att jag är Ogge i The Fooo.



Nu har ni fått två tråkiga kapitel på rad 🐥 heheh men känner att jag inte kan börja kasta in allt eller för mycket nu i början så jag väntar med det, men har en massa bra planer till denna fanficiton sooo wait and seeee ;)

Jag kan inte älska dig - o.mWhere stories live. Discover now