Kapitel 12

15.3K 280 40
                                    

"Så du är 16 år, bor ensam här, jobbar som modell och kommer samtidigt gå i skolan?" Frågar Omar som verkar vara en aning efterbliven då han har frågat den där frågan typ tio gånger.
"Men din tröga sak, jaaaaa har hon ju sagt" svarar Felix och jag skrattar, lika som de andra gör.
"Fan va coolt, då kan vi ju hänga hos dig och ha föräldrar fritt" flinar Omar och häller i sig colan som finns i hans glas. Mer än halva är fyllt och han dricker upp hela, hur?
"Ibland tror jag inte att du är en människa" säger Oscar som sitter bredvid honom.
Omar ställer ifrån sig glaset och torkar sig på hakan där en droppe cola rinner. Han rapar med stängd mun och kollar mot Oscar. Jag kollar äcklat på honom, vem rapar ens vid matbordet? Usch.
"Vadårå?" Frågar han och Oscar suckar.
"Vem kan ens dricka sådär mycket kolsyra utan att ta en paus? Dessutom när den är iskall?"
"Men det är väl inte så svårt? Prova själv?"
Omar trycker upp Oscars glas i ansiktet på honom, men Oscar puttar bara bort honom så att lite hans cola flyger ut och landar på den nästintill sop rena tallriken.
Ogge som sitter bredvid mig suckar högt och reser sig upp.
"Ska vi gå?" Frågar han och verkar rikta frågan mot mig eftersom han bara kollar i mina ögon.
"Visst" säger jag, vi har trots allt varit här i nästan tre timmar.
"Vart ska vi?" Frågar Omar och Ogge vänder blicken mot honom.
"Ni får väl gå vart ni vill, men jag och Allison ska göra något ensamma" säger han och jag rynkar diskret pannan.
Varför bara vi två? Dock klagar jag inte då jag gillar Ogge men har nog lite svårt för de andra tre. Dom är liksom så olik mig. Fast det kanske är som dom man ska vara, att man bara ska vara precis som man vill och inte bry sig om vad andra tycker. Inte försöka vara perfekt ordentlig hela tiden som jag är, så som jag har blivit upplärd.
"Ehm jaha, ja men det var trevligt att träffa dig Allison. Vi ses väll någon mer gång hoppas jag" säger Oscar och reser sig upp. Oscar var väl ganska okej han också tror jag. Men ingen av dom är som Ogge.
"Desamma, ja det gör vi väl" svarar jag.
Vi säger hejdå till dom och tillsammans med Ogge lämnar jag restaurangen och killarna bakom oss. Om man räknar bort deras beteenden så har kvällen varit väldigt trevlig. Maten var gudomlig här och killarna var faktiskt helt okej vid vissa stunder men vissa stunder inte.
"Förlåt för hur dom beter sig, jag såg att du inte gillade det värst mycket men det är så dom är tyvärr, dock kan dom skärpa sig om dom vill och om man lär känna dom så blir allt bättre" säger Ogge ursäktande och kollar ner i marken. Jag ler, återigen kommer tankarna om hur söt han är.
"Jag antar att vi är helt olika personer bara" svarar jag.
Det stämmer ju. Vi är verkligen helt olika personer.
"Jo det kanske är så också, men dom hade ju kunnat uppföra sig bättre. Speciellt Omar"
Jag nickar, inget illa menat nu men Omar var värst på middagen. På stranden var de annorlunda och så trivdes jag sjukt bra i deras sällskap. Så jag ska inte dra några slutsater av denna middag.
"Men vill du göra något nu? Klockan är väl rätt mycket och så men vi skulle kunna se någon film, om du vill?" Frågar han blygt.
Jag nickar och ler.
"Låter bra, men jag har inga filmer hemma så jag antar att vi blir hos dig då?"
Ogge kollar upp på mig med ett leende och sätter händerna i fickorna.
"Mina föräldrar är ju hemma och du märkte hur pinsamma dom var i bilen, dom kommer vara ännu pinsammare hemma så jag väljer nog hellre att hyra någon film och vara hos dig"
Jag skrattar, hans föräldrar hade bara varit roliga i bilen påväg till restaurangen men Ogge skämdes en hel del. De hade berättat om när Ogge var liten, sånna riktigt roliga barnminnen. Typ som att han hade tagit på sig sin pappas stövlar när han var sex år och gått till en affär för att köpa kexchoklad utan att någon visste det, eller att han hade blivit påtvingad en prinsess klänning och tjejskor samt läppstift och en peruk på huvudet också när han var fem. Något som han nu tycker är väldigt pinsamt.
Sen berättade dom även att han hade pratat om mig en del där hemma, då hade hela hans ansikte blivit rött men han gömde det mot sätet framför honom.
"Dina föräldrar var ju roliga. Men sure vi kan vara hos mig"
"Då går vi och hyr filmer först då, om du har en dvd?"
Jag skrattar igen och nickar. Om man räknar bort filmer så känns det nästan som 'säg något jag inte har', tyvärr.
"Ja, jag har en dvd"
Han nickar och ler.
Det tar ungefär tio minuter att gå till hemmakväll som det heter här. Hela tiden har vi pratat om allt möjligt. Ogge är så himla lätt att prata med och jag älskar det.
Väl inne i butiken så väljer vi tre filmer, en komedi, en romantisk och såklart en skräckfilm som Ogge tvingade mig att gå med på att hyra.
"Du betalde middagen så nu kan jag betala det här" säger jag och ger honom en menande blick.
Vi har precis plockat i godis i en påse och jag ljuger inte när jag säger att den är helt fylld, vi kan inte ens knöla ihop toppen så Ogge drar på en påse över ifrån också så att det inte ramlar ut något. Vi skrattar högt åt det.
"Okej då, men nästa gång bjuder jag igen" säger han bestämt.
Vi går fram till kassan och kvinnan som sitter där ler stort mot oss. Hon har läskigt nog kollat på oss under hela tiden vi plockade godis och tjafsade om godisar som den ena tyckte var äcklig men som den andre ville ha.
Hon hejar glatt och Ogge ställer fram godispåsen och jag filmerna.
Hon knappar med något på kassaapparaten och vänder sedan blicken mot oss.
"289 kr blir det" säger hon och jag skrattar lågt samtidigt som jag sätter i kortet i kort saken. (Kommer inte på vad det heter hehe) Filmerna kostar 120kr att hyra, alltså har vi köpt godis för 169kr.
"Hejdå och nu får ni ha en trevlig kväll och mycket motion imorgon!" Skämtar hon och vi skrattar.
"Tack detsamma och det ska vi allt göra" svarar Ogge och går ut ur affären.
Jag går dock ut mycket senare än honom och märker inte att dörren åker igen eftersom jag har blicken vänd ner i marken. Så dörren slår rakt in i mitt huvud och jag rycker till.
Det är ingen gentleman jag har med mig som håller upp dörrarna för sitt sällskap. Istället brister han ut i ett högt skratt och viker sig dubbel för att han skrattar så mycket.
Mitt huvud gör ont för stunden och jag kollar surt på Ogge som fortfarande skrattar.
"Det var inte ens kul" säger jag och går iväg.
Han slutar inte skratta och jag kan inte rå för att le. Han har ett sjukt härligt skratt.
"För det första så var det jätte kul och för det andra så går du åt fel håll gumman" säger han bakom mig, nu lite lugnare.
Jag stannar till och vänder mig sakta om. Han kollar på mig med ett retsamt leende och jag lägger armarna i kors.
"Visste jag väll" svarar jag och går förbi honom.
"Mm vi säger så va" han pratar med en ironisk röst.
Ogge är verkligen inte som alla andra.


Vet inte vad som händeeeeer, kan inte skriva och jag får damp. känner att alla kapitel blir dåliga i den här nu avkordulnvdstjbot

Jag kan inte älska dig - o.mWhere stories live. Discover now