Korku Okulu - 9.Bölüm - 3.Kat

24.5K 976 279
                                    

"Evet bekliyorum dedi" Cenk. Ona "Okulun 3.katına çık ve geri gel" dedim. Şaşırmış olmalı ki bana tip tip bakarak okula doğru yürümeye başladı. Bende ayağa kalkıp baktım, gidip gitmemesinden emin oldum. İçeri girdiğini gördükten sonra tekrar yerime oturdum.

Oturduktan sonra Tülin'le birlikte şarkı söylemeye başladık. Ama içimi bir anda pişmanlık kapladı. Keşke kendi merakım için Cenk'i daha hiç bilmediğim, görmediğim yere göndermeseydim. Belki de orada hiç bir şey yoktu, sadede kendi kendimi endişelendiriyordum.

Yaklaşık 10 dakika geçtikten sonra Cenk hâla gelmediği için ona birşey olduğundan şüphelendik. Tülin'le birlikte okulun içine gidip Cenk'i aramaya koyulduk. Tülin herşeyden habersiz "3. kata çıkalımda Cenk ne yapıyor görelim." dedi. Bende "Gerek yok ya zaten gelir şimdi!" dedim. Tülin sanki birşeylerden şüphelenmeye başlamıştı.

Tekrar kamp yerine döndükten hemen sonra büyük bir çığlık sesi çıktı. Bu ses kesinlikle eminim Cenk'in sesiydi. Zaten bu ıssız bizden başka insan olamazdı. Tülin'le birlekte hemen okulun içine girdik.

Bu benim hatamdı, eğer Cenk'e bir şey olacaksa banada olsun diyip tam üst kata çıkacakken Tülin kolumdan çekip beni durdurdu. Muhtemelen banada birşey olmasından korktu. "Cenk'e ne oldu ?" dedim ürkek bir sesle. Tülin bana endişeli bir şekilde " Bilmiyorum bende ama hemen eşyalarımızı alıp bu yerden çıkmalıyız" dedi.

Hızlı hızlı adımlarla 1.kata eşyalarımızı almaya iniyoruz. İnerken aklıma Cenk'e ne olduğu ile alâkalı aklıma bin bir çeşit olay geldi. Umarım hiçbiri olmaz ve sadece bizi korkutmak için yapmıştır. Eşyaları topladıktan sonra tam okuldan çıkacakken " Bir dakika! O bizim arkadaşımız ya ona bir şey olduysa hem de benim yüzümden! Göz göre göre onu bırakıp gidecek miyiz?" dedim bağırarak.

Tülin ise bana umursamaz bir şekilde " Olan oldu orada ne olup olmadığını bilmiyoruz ve artık bizide ilgilendirmiyor" dedi. Nasıl der ya böyle bir şey. Bence oraya girmekten çok korkuyor ve bende girersem bana bir şey olacağından endişeleniyor.

Hemen kamp yerine gittik ve aldığımız yiyecek ve eşyaları çadırın içine koyduk. Tülin'le birlikte çaresizce birbirimize bakarken Tülin'in ağzından şu kelimeler döküldü " Artık gitmeliyiz yoksa sonumuz diğerleri gibi olacak" dedi. Diğerlerinin sonu derken ölmemizi kastetti. Cenk'in öldüğünü hemen kendi kendince kabullenmiş. Daha çok ölüm sözü duymak istemiyordum artık. Uyuyup her şeye en baştan başlamak istiyorum. Sanki hepsi bir rüyaymış gibi...

Korku Okulu Where stories live. Discover now