Korku Okulu - 23.Bölüm - Yakalanmak

14.4K 632 48
                                    

"Ölümüne hazır mısın ?" diye fısıldadı kulağıma. Korkudan ellerim titriyordu. Etrafa bakarken gözüme masanın altındaki bıçak takıldı. Belki de tek kurtulma şansım bu bıçaktı. Arkama baktığımda maskeli birisi gördüm. Bir yere dalmış olmalı ki hiç hareket etmiyordu. Ani bir hareketle kalktım ve başıma tuttuğu silahı yere atmasını sağladım. "İmdaaat! Yardım edin!" diye bağırdığımda ayağa kalkıp üstüme silah tuttu.
.
.
.
Başımın ağrısından ayağa kalkmaya bile zorlanıyordum. Zar zor ayağa kalktım. Karşımda o okul vardı. Yoksa bu okuldaki şey beni kaçırdı mı ? Yoksa bizim eve kadar geldi mi ? Bunları düşünmek bile beni korkuttu. Yere baktığımda hemen dibimde ufak beyaz bir kağıt gördüm. İçinde bir şeyler yazıyordu.

"Umarım bu kadar olay yetmiştir korkman için. Şimdi kendine gel ve görevleri yap!"

Kağıdı ters çevirdiğimde ise görevim yazıyordu. Kağıtta yazan evdeki lanetli tabloyu alıp buraya getirmek. Bu görevi tek başıma yapmalıyım. Daha fazla başka birilerini tehlikeye atamazdım.

Yanımda para olmadığı için eve kadar yürümek zorundaydım. Eve geldiğimde çok yorgundum. Kapıyı annem açtı ve bana sıkıca sarıldı. Daha sonra hemen odama gittim. Çok uykum vardı. Tam uykuya dalmışken annem kapıdan bana "Yarın bana her şeyi anlatacaksın!" diye bağırdı. Şuan anlatmam için ısrar etmemesinin nedeni yorgun olduğumu anlamış olmasıydı.

Erken saatte uyanmıştım. Bugün o tabloyu almalıydım. Odamın kapısını yavaşça açıp etrafa baktım. Daha annem kalkmamıştı. Sessizce evden çıkıp bir taksiye bindim. Tablonun bulunduğu eve yaklaşınca taksiden indim. Biraz yürüdükten sonra buldum evi. Yalnız burada bir bekçi vardı. Onu atlatmadan içeri giremezdim. İyice her yeri incelediğimde arka kapının olduğunu fark ettim. Oraya doğru yavaş ve sessiz bir şekilde gittim. Kapıyı açmaya çalıştığımda kapının kulpu elimde kaldı. Ev o kadar eskiydi ki bu durum gayet normaldi. Mecburen ittirmek zorunda kaldım. Biraz ittirdikten sonra açıldı. Ev küçük olduğundan tabloyu bulmam da basitleşmişti. Zaten görünürde de sadece bir tablo vardı. Tabloyu tam alacakken arkamdan bir ses duydum. "Kim var orada ?"

Korku Okulu Where stories live. Discover now