Kapitel 4

140 11 1
                                    

Med slutna ögon andas jag in doften av somrig strand och en svag antydan av kokos, Wills vanliga doft. En parfym som han alltid använder och som får mitt hjärta att vibrera i bröstkorgen. Mina fingrar flätar ihop sig kring hans hals och ljusa nacke. Hans händer tar ett stadigare tag om min midja.

"Vad gör en läkaretta i de här lokalerna?" frågar han och rynkar lätt på pannan.

"Rektorn var inte så nöjd med mitt uppförande." svarar jag uppriktigt, sedan ser jag att han ler. Det var ett skämt alltså.

Jag besvarar leendet och lutar näsan mot hans. Det blonda lockiga håret kittlar mig i pannan.

"Halva höstterminen har gått och du har redan blivit kallad till rektorn..."

Han skakar bistert på huvudet.

"Det kanske inte verkar så men rektorn sa faktiskt att han gillar mig, så om jag bara börjar komma i tid i framtiden så ser den ljus ut för min del." säger jag triumferande till mitt försvar och försöker att inte låta alltför mycket som en snusförnuftig besserwisser.

"Oj, jag får visst hålla ett öga på honom."

Will flinar retsamt mot mig när han drar sig undan en bit.

"Seriöst."

Det blixtrar till av oengagerad och slö irritation i mina ögon innan jag lutar mig framåt och kysser honom för att ta död på konversationen. Värmen sprider sig genom kroppen och kyssen blir intensivare. Omgivningen löses upp och jag glömmer helt bort var jag befinner mig någonstans. Vad som är upp eller vad som är ner. Oavsett vad så snurrar det. För ett tag tror jag att jag har gått vilse på en främmande plats och aldrig kommer att hitta tillbaka igen. Jag skulle behöva en kompass men istället för att peka åt norr så pekar den mot honom.

"Lovebirds.

"Det är lektion nu!"

Rösten, följd av den andra, ökar i samma takt som stegen i trappan. Det är en sådan där gäll och ekande sen målbrottsröst som när man hör den, önskar att man aldrig hade gjort det. Den andra är istället ironiskt nog djup och färdigutvecklad.

På ett kick står Wills kompisgäng samlade runt oss någon meter ifrån, hånleende och skrattande. Christopher, han som skrek först, kommer fram bakifrån och dunkar Will i ryggen för att uppmana honom att slita sig från mig och följa med dem istället. Wills händer vilar fortfarande mot mitt ryggslut men avståndet mellan oss har ökat några decimeter. Helst av allt vill jag bara utplåna avståndet på en gång men min blick pendlar konstant mellan Christopher och min pojkvän medan dem pratar. Will säger något om gymmet, vrider på sig i min famn och kysser mig sedan snabbt på kinden.

"Det är historia nu. Mitt favoritämne. Vi ska skriva en uppsats om antiken."

"Och vad handlar din uppsats om?" frågar jag.

"En gammal romersk kejsare. Du vet att jag älskar romersk mytologi och allt det där."

"Nörd."

Jag flinar åt honom. Ett litet leende tycks växa på hans läppar också. En stolt nörd.

"Kom Romeo du kan flirta någon annan gång."

Det är Daniel som ropar den här gången.

"Vi ses efter skolan." viskar han i mitt öra och kysser mig lätt på örsnibben.

Innan Will hinner lirka sig loss ur mitt grepp lutar jag mig mot honom och kysser honom mitt på munnen. En blöt kyss som smakar salt. Jag ser taktiskt till att dröja ut på det så länge som möjligt för att få ha kvar honom lite till innan han måste gå tillbaka till sitt gäng och lämna mig ensam. Det måste verkligen se ensamt ut där jag står och fånigt stirrar efter honom som en trånande liten flickunge.

Hit the Road Jack (Swedish Book 1)Where stories live. Discover now