Kapitel 6

142 9 0
                                    

Det är länge som jag har funderat på att inkludera Will i min hemlighet, men än så länge skulle det aldrig riktigt fungera. Just nu är det bara fyra stycken som vet. Ben, Haley, Caitlyn och min storebror Richard. Det känns riskabelt att lägga till ytterligare en även fast den personen råkar vara min pojkvän. Framförallt då vi blev ihop i somras och hur mycket det än smärtar vet vi båda två hur opålitliga relationer kan vara, även fast jag älskar Will av hela mitt hjärta och han känner detsamma för mig så vet ingen av oss hur länge det kommer att hålla.

När vi kommer fram till min lilla lägenhet skjuter jag undan tankarna och börjar gräva i fickan efter nyckelknippan. Det första som strömmar över mig när jag kliver över tröskeln är min vaniljdoftande parfym vars arom har dröjt sig kvar sedan i morse. Den blandas tillsammans med den distinkta doften av diskmedel som ständigt omger lägenheten. Utan att säga någonting transporterar vi oss från farstun till köket men jag känner hela tiden hur Wills blick vilar på min rygg. Ryggraden förvandlas långsamt till en glödande stödjepelare åt min kropp.

"Vi äter någonting snabbt innan vi går och lägger oss. Du kan koka makaroner." säger jag åt honom, mer som en order än ett förslag.

Will nickar kort och går iväg mot skafferiet som om han har bott här hela sitt liv. Själv beger jag mig iväg för att mata hemligheten med ännu en bit näring.

Ljudlöst knuffar jag upp dörren till mitt mörklagda sovrum och ögnar snabbt igenom rummet. Besvikelsen maler i maggropen när jag ser hur stökigt det är. Kläder, skolböcker och pennor ligger utkastade överallt över hela rummet. Jag vet att det är en fånig tanke men jag hade ändå ett litet hopp någonstans djupt inne bland mina naivaste tankar om att rummet på ett magiskt sätt skulle ha städat sig själv innan jag kom hem idag.

Du måste verkligen lära dig att städa Jackie, tänker jag och en djup suck sipprar genom de hopsnörda läpparna.

Raskt går jag fram till bokhyllan och lyfter ut fyra av de största böckerna från den nedre hyllan där jag förvarar mina tävlingskläder. Jag sticker in handen i det trånga utrymmet mellan bok och hylla och lyfter varsamt ut knytet. Det är ett gömställe som jag noga valt ut för att ingen ska kunna lägga ihop två och två. Vem skulle leta bakom min bokhylla när det till synes bara bor en medelmåttig universitetstjej här?

Jag ser ner på knytet i min hand inuti den stora Dunnes-store påsen. En stor svart tjocktröja med gröna ormar slingrandes omlott om varandra i ett enkelt mönster pryder ärmarna, pösiga svarta byxor, en skinnjacka med nitar, en alldeles för stor t-shirt, snusnäsduk, handskar, rånarluva och ett par nikeskor. Allt i svart. Ingen skulle misstänka skolans plugghäst för att vara självaste Black Jack, banans stammis och ensamvarg. Jackie finns inte längre när han är i närheten. Inte till synes i alla fall.

"Mackorna är klara, dags att äta!"

Rösten kommer från trappavsatsen och jag hinner knappt blinka innan dörren slås upp och Will visar sig mitt i öppningen. Jag drar ofrivilligt efter andan och förbannar mig själv samtidigt som jag snabbt smusslar undan påsen bakom ryggen, försöker att se på honom som om ingenting är fel och allting är helt i sin ordning.

För att inte verka stel drar jag undan en svart hårslinga från ansiktet och ler försiktigt. Han ser på mig med tveksamhet i de milt blå ögonen. Jag känner hur mitt leende tonar bort och förstår att han har sett. Jag borde ha skyndat mig. Jag borde verkligen ha skyndat mig.

"Vad är det där?" frågar han och pekar på stället bakom min rygg, precis där han inte får peka.

När jag inte svarar försöker han igen.

"Jackie, vad är det där?" upprepar han.

Jag står kvar, säger ingenting. Den spända tystnaden skaver mellan oss.
Diskret försöker jag att gömma kläderna bakom ryggsäcken nere på golvet vid mina fötter men inser att det är meningslöst. Det är lika bra att lägga korten på bordet, att spela planen fullt ut, istället för att gömma kläderna. Jag släpper ner kläderna på golvet framför mig, sjunker ner på huk och börjar packa ner de i ryggsäcken.

Hit the Road Jack (Swedish Book 1)Where stories live. Discover now