Bölüm 25- Oyunbozan 2

1.3K 163 31
                                    


Herkes Doktor ve sevgilisini izliyordu bense duvarın kenarına yaslanmış bana nefretle bakan bir kadını... Başka kız olsa bizim kavgamızı gözyaşları içinde ayırmaya çalışırdı o ise ağlamayı bırak üzgün bile gözükmüyordu. Oktay orada ölebilirdi ama bu Melisa'nın pek umurunda değildi. Doktor beni neredeyse kuşbaşı et haline getirecekti ama o üzülmek şöyle dursun parçalarımdan yemek pişirecek ve hayrına dağıtacak kadar öfkeli duruyordu. Vazoyu kıran bir çocuk gibiydim. Annemin yanına gidip özür dileyemiyor ama hiçbir şey olmamış gibi de yapamıyordum. Aramızda ki birkaç metrelik boşluk uzadıkça uzuyor, Melisa devleşiyor bense onun karşısında gittikçe ufalıyordum. Bir oda dolu insanın çıkardığı anlamsız ve panik içindeki sesler ikimizin de düşüncelerinin yönünü değiştirdi. Az önce Melisa benim boğazıma sarılsa daha az şaşırırdım; Doktor, Kraliçe'sini boğazından tutup duvara yapıştırmıştı. Bu adam insanları sinek gibi duvara yapıştırmayı gerçekten seviyor.

- Panzehirin formülünü unutmadın demek! Tedavi yok olmadı demek! Esen Kaplan, patlama gecesini ne çabuk unuttun! Tehlikeli oyunlar oynadın küçük hanım!

Doktorun tırtıklı derisi, genç kadının boğazını kesmişti. Kedi diline benzeyen parmaklardan süzülen kan Kraliçe'nin kuş tüyünden yapılma beyaz elbisesine damlıyordu. Değişenlerin evinde bir kuğu avlanmıştı.

- Göz göre göre değiştirdiğin bedenim canını mı yakıyor? Esen, seni öldürmem için sahip olduğum güçlere ihtiyacım yok. Seni kendi ellerimle boğacağım!

Kadının kulağına kimsenin duyamayacağı şekilde fısıldadı. Doktorun aklından geçenleri bile biliyordum ben, en gizli fısıltıları duymak için kulaklara ihtiyacım yoktu.

- Aynaya her baktığımda o günü hatırlıyorum, sevgilim. Biliyorum sende aynaya her baktığında beni hatırlıyorsun. Saçların... Ruhun gibi yaşlı ve renksiz saçların... Ama merak etme bebeğim bu gece tüm bedenine biraz renk gelecek...

Kemal esenin boynundan aşağı süzülen kanın bir kısmını yalayarak aldı:

- Seni burada öldürmemem için bana tek bir sebep söyle.

Kimse kuğuların avlanmasından hoşlanmaz. Timur Bey de hoşlanmadı:

- Onu öldürürsen panzehir tamamen ortadan kalkacak, anlasana!

Patron'un sesi tüm odayı kaplamıştı, doğrudan Kemal'e bakıyor bizi yok sayıyordu. Doktor'un parmakları biraz gevşemiş ama elleri arasında sessizce can çekişen kadını tamamen bırakmamıştı. Bozuk bir uydu yayını izlemek gibiydi Doktor'a bakmak. Kafasını kavisli şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, mimiklerini kontrol edemiyordu. Patron güçlü ama sakince konuşmaya devam etti:

- Kraliçe'yi bırak Kemal. Onu öldürmek sana hiçbir şey kazandırmayacak.

Doktor'un parmakları iyice gevşedi, Esen derin bir nefes aldı.

- Kraliçe'yi bırak, gitsin Kemalciğim!

Patron'un nezaketinde emir gizliydi.Tırtıklı parmaklar incecik boğazdan tamamen ayrıldı. Kadının boynu kesikler içindeydi, ne kadar kan kaybetmişti kim bilir? Doktor başını öne eğip, ensesini kaşıya kaşıya merdivenlerden yukarı çıkarı çıktı. Peşinde onun sadık dostları olan kızlar... Tehlikeyi atlattığını fark edince Kraliçe'nin yüzünde sadece dikkatli bakanların görebileceği bir tebessüm oluştu, bu gülücük Timur Bey içindi. Esen de yukarı çıkmak için davrandı, merdivenlerden çıkmadan önce onu tedavi eden yaşlı kadın ve Melisamı hızlı parmak hareketleri ile gösterip, " Sen ve sen! Benimle geliyorsunuz!" dedi.

Patron yine istediğini yaptırmıştı. Şiddet uygulamadan, yalan söylemeden, şova ihtiyaç duymadan. Ona bir kez daha hayran olmuştum. Değişenler evinin kadınlarının gözden uzaklaşmalarını izledik her birimiz. Kendileri için yapılan her savaştan güçlenerek çıkıyorlardı, bizler ise onlar yüzünden savaşan erkekler olarak daha incinmiş ve kafası karışmış olarak öylece kalakalıyorduk. Ezra ve Doruk'un kollarını omuzumda hissettim. Yine aynı anda konuşuyorlardı:

- Klişeleşmek istemiyoruz ama anlarsın ya dönerse senindir.

Halil ağabey de onlara katılmıştı:

- Dönmezse hiç senin olmamıştır zaten. Mesela yengeniz için kaç adam dövdüm, bilseniz. Ah tabii inanmazsınız ama her zaman böyle yapılı değildim. Ama taktik bileceksin oğlum. Hem yüze vurmak nedir Allah aşkına, prensipli ol biraz.

Onların benim için gösterdikleri bu çabayı takdir etmemek mümkün değildi. Bu üç adam en başından beri bir şekilde benim yanımda olmuşlardı. Onların beni götürdükleri yere doğru sürüklenirken arkamda kalan Oktay'a bakmak istedim bir an için, sonra vazgeçtim. Onu artık ardımda bırakmıştım.

--------------------------------------------------

Kıymetli okurlar; Oyunbozan bölümünü iki parça halinde yayınlamayı tercih ettim, tek bölüm olduğunda fazla uzun oldu çünkü. Değinmek istediğim bir diğer konu da kitaba gösterdiğiniz ilgi. Son dönemde kitap hakkında aldığım yorumlarda gözle görülür bir artış var ve bu beni sevindiriyor. Serinin ana hatları belli olsa dahi sizin karakter tahlilleriniz ve beklentilerinizi okumak benim içim ilham kaynağı oluyor. Gözümden kaçmadığı sürece yorumlarınıza cevap vermeye çalışıyorum. İlginiz için teşekkür ederim. Herkese keyifli okumalar diliyorum.

Metamorfoz Serisi-BaşlangıçWhere stories live. Discover now