9 // felix

2.1K 260 71
                                    

Jakmile se za Harveym zavřely dveře do koupelny a Hailey s Felixem přes zvuk tekoucí vody sotva slyšeli vlastní myšlenky, naráz se na sebe otočili. Hailey měla na rtech úsměv, který s sebou nemohl přinášet nic dobrého.

,,Takže," začala a nohy si poskládala do tureckého sedu.

,,Já se bojím?" zamumlal Felix a Hailey se zasmála: ,,Nemáš čeho, jen ti vyložím svůj jednoduchý plán. Já teď půjdu do pokoje, Harveymu můžeš říct, že mě třeba začala bolet hlava, a vy si tu zatím můžete v klidu povídat, co říkáš?"

,,Říkám, že by mě Jason zabil, kdyby tohle věděl."

,,Ale Jason to neví a ani se to nedozví. Navíc nemůže tvůj život ovládat navěky. Nechápu, že ho vůbec necháš, Lixie," prohlásila Hailey a Felix zavrtěl hlavou: ,,Nechci o něj přijít, to přece víš. Miluje mě a já jeho taky. A můj život neovládá, jen se snaží zabránit tomu, abych ho sám zkazil."

,,O tomhle už jsme mluvili tolikrát..."

,,Jo, nesčetněkrát. A vždycky jsme se dobrali k tomu stejnýmu. Mimochodem, Harveymu jsi o Jasonovi asi nic moc neřekla, viď?" zeptal se Felix a prsty si pročesal vlasy. Ley zavrtěla hlavou.

,,Myslím, že bys mu o něm měl říct spíš ty. Když budeš chtít. A hlavně kdy budeš chtít. Já kdybych o něm Harveymu měla něco říct, asi bych si na to musela vzít slovník sprostých slov a předčítat mu z něj," pronesla s tváří naprosto vážnou a Felix jí věnoval všeříkající pohled. Rozhodně ho Haileyina slova nepřekvapovala.

,,To je od tebe fakt milý, žes ten slovník nepoužila. Zvládnu mu o Jasonovi povyprávět sám i bez toho."

,,O tom nepochybuju. Jak tě vůbec napadlo, že jsem mu nic neřekla?" zajímala se Hailey a Felix zdvyhl obočí: ,,Máš pocit, že jsem slepej? Když mi Jason volal, vypadal hrozně zmateně. A to nemluvím o tom, jak se tvářil, když jsi ho nazvala idiotem. Plus ho taky muselo zmást, že jsi mu zakázala o něm mluvit, a pak jsi s tím sama začala."

,,V tu chvíli mi to nedošlo. Chtěla jsem vědět, jak to zvládáš..." zamumlala Hailey a tmavovlásek se na ni usmál.

,,Zvládám, je to v klidu," řekl, jako by se o tom snažil přesvědčit i sám sebe.

V tu chvíli v koupelně přestala téct voda a Hailey okamžitě vyskočila na nohy. Než odešla z místnosti, rychle se sehnula k Felixovi a dala mu pusu na čelo.

,,Dobrou," zašeptal, když Hailey potichu odcházela do svého pokoje.

Následně se i Felix zvedl a šel se dívat z okna, než Harvey přijde. Posadil se na parapet, opřel si hlavu o sklo a pozoroval rozsvícená světla v panelových domech, nasvícené mrakodrapy v centru města a oblohu, která nebyla vůbec tak černočerná a ani plná hvězd jako v pohádkách. Zaposlouchal se do ticha, občas přerušeného troubením taxíků - to totiž, stejně jako křik lidí, jimž krví proudil alkohol, v noci neustávalo. Zavíraly se mu oči, ale usnout nechtěl. Propásl by tak příležitost opravdu poznat, kdo Harvey vlastně je.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now