30 // felix

1.9K 241 146
                                    

hey demons
už zase píšu v nociii~

Jasonovy náhlé změny chování Felixe překvapovaly vždycky. Měl ohledně nich svou teorii, o níž se nikdy před nikým nezmínil - dokonce se bál o ní přemýšlet, když byl Jason v dohledu. Ale ta teorie existovala. Narozdíl od něčeho, co by ji dokázalo vyvrátit a přesvědčit Felixe o její neskutečnosti.

Ze začátku jejich vztahu se totiž všechno zdálo tak nějak normálně růžové a dokonalé. Ovšem s výjimkou Felixovi homofobní matky.

Jedna z těch záležitostí, o nichž po nocích člověk přemýšlí a odstupem času ho napadá tolik různých scénářů s lepším koncem, byla pro Felixe chvíle, kdy se s Calebem rozhodli matce vysvětlit, že její otázky typu 'Líbí se ti ta tvá kamarádka Hailey, Felixi?' postrádají veškerý smysl.

Felix se domníval, že Jasona změnila myšlenka, že kvůli němu se prakticky nechal vyhodit z domova. Když se nastěhoval do jeho bytu, pravděpodobně začal mít pocit nadvlády nad Felixem. Protože na něm záviselo, jestli se Felix ze dne na den nestane bezdomovcem. Mohl si dovolit cokoli si jen zamanul, jelikož on se nebyl schopen se bránit.

,,Nad čím přemýšlíš?" ozvalo se nad ním. Leknutím sebou trhl, otevřel oči a zprudka se posadil. Hlavou přitom trefil Jasona do čela.

,,Promiň," zachraptěl polohlasem a Jason se s mávnutím ruky zasmál. Poté si lehl k Felixovi do postele, zadíval se na strop a prohlásil: ,,Mohl jsem ti popřát do nového roku míň opilý. Nebo osobně."

,,To je dobrý, od opilýho Jasona bylo hezký, že si na mě našel chvilku. Vím, jak chaotická tvoje rodina umí být. Koneckonců, nejel jsem s tebou, protože jsem se tomu chtěl vyhnout," poznamenal Felix. Jason se otočil k němu a políbil ho na čelo. ,,Chyběl jsi mi tam," prohodil. A Felix najednou netušil, jak se k Jasonovi chovat. V momentě, kdy se choval mile a hezky, Felixovi připadalo, že si nezaslouží, aby ho podváděl a lhal mu. Jenže na druhé straně, ani Harvey si nic takového nezasloužil. On už vůbec ne.

Felix si odhrnul vlasy z očí a podíval se na Jasona. Harvey a on snad nemohli být rozdílnější, ale přesto by si Felix mezi nimi jen těžko dokázal vybrat.

Nechal by za sebe vybrat Hailey, jako obyčejně když se nedokázal rozhodnout, ale tohle si musel vyřešit sám. Navíc by se Hailey ani nepotřeboval ptát, kdyby chtěl znát její názor. Pravděpodobně už dávno vlastnila tank, aby jím Jasonovi jednoho dne přejela nohy.

,,Lixi?"

,,Co? Říkal jsi něco?" zeptal se Felix a snažil se zastavit tok svých myšlenek a koncentrovat se na Jasona, který mu zrovna se smíchem pocuchal vlasy.

,,Ne, jen vypadáš hrozně vyděšeně," vysvětlil Jason. ,,Mimochodem, nevím sice ještě úplně kdy, ale ke konci měsíce zase odjedu kvůli škole."

,,Sotva jsi přijel a už zase mi oznamuješ, že někam zmizíš," zamumlal tmavovlásek sklesle. Znovu sváděl vnitřní boj - jedna jeho část o tom opravdu neslyšela ráda, nicméně ta druhá se nemohla dočkat, až bude moct trávit víc času s Harveym a naprosto bez obav. ,,Ale prosím tě, než se naděješ, budu zase zpátky," ujistil ho Jason a krátce ho políbil na rty. Pohladil ho po tváři a usmál se.

Felix byl dočista ztracený. Trochu v Jasonových očích a taky ve vlastní hlavě.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now