45 // hailey

1.5K 233 110
                                    

xnamesicnikx švestkový čaj pro tebeee~

,,Tak co tě trápí, holčičko?" zeptala se babička Greta, když se posadila ke stolu naproti Hailey. Ta si hřála zmrzlé ruce o teplý hrnek se švestkovým čajem a smutně se usmála. ,,Felixe si určitě pamatuješ," zamumlala.

,,No jasně, to je tvůj nejlepší kamarád už od vždycky, jednou jste tu za mnou byli spolu. A taky je to ten Harveyho nejnovější přítel, hm?"

,,Babi, je první A ne tak úplně přítel," dodala Hailey a napila se z hrnku. ,,Je to strašně složitý a já nevím, jak jim pomoct, aby to bylo jednodušší."

,,To mi to budeš muset vysvětlit, abych ti mohla poradit," konstatovala Greta a zastrčila si pramen rovných šedých vlasů za ucho. Hailey si povzdechla a přemýšlela, jak začít.

,,Felix má už delší dobu přítele. A ten mu ubližuje, jenže Felix je mu neskonale vděčnej za to, že tu pro něj byl, když ho máma vyhodila z domu," řekla Hailey a Greta spráskla ruce: ,,To zní jak z telenovely."

,,No jo, a to jsem teprv začala. Takže když jsem Harveyho a Lixe seznamovala, doufala jsem, že si k sobě nějak najdou cestu a Felix si uvědomí, že jeho současnej vztah je prostě špatně. Ve všech ohledech," vyprávěla. Greta se zasmála. ,,Tak cestu si k sobě očividně našli," prohlásila.

,,Taky, že mě to stálo spoustu úsilí. Můj plán byl v tomhle ohledu neprůstřelný. Jenže Felix nechce odejít od Jasona. Asi se bojí, nevím," odmlčela se a znovu upila trochu čaje. Zadívala se za babičku na jejich rodinnou fotku visící na stěně. V té době ona a Harvey slavili sedmé narozeniny. Felixe už Hailey tehdy sice znala, nicméně jediné, co je před jedenácti lety trápilo, byly dvojky z matematiky a obsazené houpačky na hřišti. Případně žvýkačky ve vlasech, ale to jen zřídka.

,,Je jen otázka času, než se jeho přítel dozví o Harveym," poznamenala Greta a Hailey se ušklíbla.

,,To už není otázka času, už to zjistil. A chce s ním v březnu odjet pryč a zabránit mu, aby se mohl s Harveym dál vídat," vysvětlila. Jason je jako dvacet žvýkaček ve vlasech naráz, napadlo ji a div nevyprskla smíchy.

,,Aha, a co na to Felix?"

,,Nedokáže se mu vzepřít. Nevím proč, prostě sebou nechává dál zametat. Babi, jak ho mám přesvědčit, že je pro něj nejlepší zůstat tady? Že by měl Jasonovi dát košem a udělat všechno proto, aby mu zmizel ze života, i kdyby nakonec neměl zůstat s Harveym navěky věků?" zeptala se Hailey. Greta ji pohladila po ruce a mile se usmála.

,,Holčičko, jen mu s Harveym ukažte, že tady je mu nejlíp. Ono mu to dojde taky a určitě zvládne vymyslet, co dál. Je to chytrej kluk, neboj se. A přinejhorším budete mít aspoň spoustu hezkých vzpomínek, ne?" pověděla povzbudivě a Hailey se na ni  zářivě usmála. Tohle byl jeden z důvodů, proč za babičkou tak ráda chodila - vždycky odcházela s dobrou náladou.

,,Snad máš pravdu," vydechla a přisunula k ní prázdný hrnek. Našpulila rty a zamrkala: ,,A můžu dostat ještě čaj?"

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now