54 // felix

1.5K 227 95
                                    

já: tak jo, zkopíruju si letadlo do každý kapitoly, abych je pak nemusela přidávat na poslední chvíli
taky já: *zapomene ho přidat do týhle kapitoly*

,,To byl Jason, viď?" zašeptal Harvey. Felix sebou překvapeně trhl, když promluvil. Posledních patnáct minut žil v domnění, že Harvey dávno spí. Vlastně spíš doufal.

Felix se pokusil si co nejmíň nápadně setřít slzy z tváří, ale ve chvíli, kdy ho Harvey vzal za ruku a jemně ji stiskl, veškerou nenápadnost vzdal. Byl patrně všímavější, než se Felixovi hodilo.

,,Jo," přisvědčil tiše. 

Připadal si ztraceně. Nic nechtěl tolik jako odvahu se konečně pořádně vzepřít Jasonovi, jenomže na druhou stranu nemohl jen tak přestat myslet na následky. Dobře věděl, kde má hranice, když přijde na odporování. Dokázal si v barvách představit, co Jasona naštve a také jakým způsobem se to podepíše na něm samotném.

Nicméně se divil, jak klidně vzal celou tu záležitost s Harveym. A přestože poslední dobou Jasona dost provokoval, nehodlal svoje štěstí pokoušet ještě víc.

,,Lixi, to bude v pohodě," začal Harvey váhávě. ,,Můžeme... Můžeme na Jasona poslat ty poštovní holuby a oni ho zničí."

,,Harvie, tohle už není sranda. Potřebuju vymyslet opravdový způsob, jak si ho vystrnadit že života," povzdechl si Felix a zrak upíral do stropu. Chtělo se mu křičet.

,,Promiň. Víš, když jsi věřil, že je Jason - já nevím - dobrý, připadals mi šťastnější," nadhodil Harvey. ,,Zní to hloupě, ale chápeš, neměl jsi všechny tyhle starosti navíc."

Felix se otočil čelem k němu. ,,Myslíš jako bez tebe?" zeptal se pochybovačně. ,,Tak nějak," řekl Harvey a rychle dodal: ,,Ale o to nejde. Teď je důležitý něco jinýho."

,,To není, tohle je taky důležitý. Jsem rád, že vidím jakej Jason vážně je, protože kdybych věřil, že já jsem ten špatný z nás dvou, jak by to asi dopadlo?" poznamenal Felix. Pohladil Harveyho po tváři a pak se vší upřímností prohlásil: ,,A jsem ještě radši, že si Hailey ráda hraje na dohazovačku, protože jí to jde skvěle."

,,Přestaň, já se budu červenat," vyjekl Harvey a Felix se zasmál: ,,Vždyť to stejně ve tmě těžko uvidím."

,,Stejně bys nebýt mě měl teď míň starostí," konstatoval Harvey a povzdechl si. Felix nedokázal uvěřit vlastním uším.

,,Teď možná, ale později by to stejně došlo do podobný situace, kdy bych prostě Jasona začal mít z nějakýho důvodu takhle plný zuby. Já vím, jak moc špatně je to, co dělá a taky možná vím proč, ale ani to ho neomlouvá. Harvey, já sice pořád nemám ponětí, jak to provést, ale nenechám ho, aby mě proti mojí vůli odvezl. Kvůli tobě, kvůli Hailey, mámě, ale i kvůli sobě."

,,T-tak jo," zašeptal Harvey a Felix poznal, že každou chvilku zase usne. Objal ho kolem pasu a sám pro sebe se smutně usmál.

Popravdě, Felix začínal být zoufalý. Netušil, co s Jasonem. Protože veškerá řešení, která ho napadala, by nakonec ublížila jemu nebo Harveymu a v nejhorším případě i Hailey. Potřeboval neprůstřelný plán, jenže čas běžel dál, den D se blížil až závratnou rychlostí a onen plán stále nikde.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now