32 // hailey

1.8K 242 150
                                    

já: dokážu @Elizabethink, že jsem schopná vydat kapitolu před půlnocí
já v 23:20: kDy Se StAlO čTvRt Na DvAnÁcT???

Felix vypadal nervózní. A Harvey naopak naštvaný, když se mu Hailey pověsila na nohu, aby mu zabránila v objímání Felixe. Lámalo jí to srdce, ale jednala pro dobro svého nejlepšího kamaráda.

,,Jednám pro dobro svého nejlepšího kamaráda," prohlásila Hailey nahlas a obmotala kolem Harveyho nohy. ,,Navíc nechci poslouchat od Felixe, jak je mu blbě, když už to poslouchám od tebe."

,,Rád bych tě vyhodil z okna," poznamenal Harvey naoko podrážděně a jemně zatahal Hailey za vlasy.

,,Tohle je sice roztomilý, ale já bych chtěl mít tenhle rozhovor za sebou," zamumlal Felix. Mezi prsty mnul rukávy své tmavě modré mikiny a kolena se mu sotva patrně klepala. Hailey by lhala, kdyby se pokusila tvrdit, že ji Felixovo chování neděsilo. Jeho tiché prosím ji přimělo pustit Harveyho a posadit se vedle Felixe na gauč. Bez rozmýšlení ho vzala za ruku a pocuchala mu vlasy.

,,Klid, Lixie. Nemůže to být přece tak zlý," usmála se. Harvey se mezitím posadil na podlahu naproti Felixovi a zjevně si prohlížel jeho tvář.

Felix se zhluboka nadechl a promluvil: ,,Původně jsem nejdřív chtěl vyprávět Harveymu o Jasonovi. Připadalo mi fér, aby o něm něco věděl. Ale teď nevím, jestli to byl dobrý nápad, protože-"

,,Chci o něm slyšet," přerušil ho Harvey rozhodně. ,,Ale nemusí to být hned," dodal.

,,Tak radši hned. Nebudu ti asi vykládat, jak jsme se poznali a podobně. Prostě do doby, kdy jsme tajili, že spolu něco máme, byl milej a tak. Zvrhlo se to, v uvozovkách, až když mě máma vyhodila z domu. Ale i tak, když má dobrou náladu, všechno je fajn. Akorát tu špatnou si na mě vybíjí," řekl Felix nepřirozeně rychle, zatímco upřeně zíral na bílou stěnu za Harveym. Třesoucí se rukou si podpíral bradu a tou druhou se křečovitě držel Hailey.

,,Takže je to jako kdyby Jasonové byli dva. Jednoho nesnášíš a druhýho miluješ?" napadlo Harveyho a Felix přikývl: ,,Tak nějak."

,,Jenže Jason je jeden. A když sečteš jeho plusy a mínusy, tak je to stejně hajzl," konstatovala Hailey.

,,O to teď nejde. Chceš vědět ještě něco, Harvie?"

Harvey se ušklíbl. ,,Neříkej mi tak. A jo, chci vědět ještě něco."

,,Co?" zajímal se Felix a oči konečně odtrhl od zdi a pohlédl do obličeje Harveymu, který ale vzápětí zrak sklopil a do tváří se mu vlila červeň. Stydlivě a polohlasem promluvil: ,,Asi je hloupý se takhle ptát, jenže si nemůžu pomoct. Já-"

Hailey mu skočila do řeči: ,,Tohle zvládnu," pronesla důležitě, načež zašeptala Felixovi do ucha: ,,Řekni mu, že ho miluješ, nebo tě prohodím dveřma."

Felix se uchechtl a prsty si promnul kořen nosu. ,,Chápu," řekl a usmál se na Harveyho.

,,Jo, Harvey. Jestli teda Hailey umí číst myšlenky, tak odpověď je ano. Miluju tě."

V ten okamžik Hailey vykřikla nadšením a v duchu sama sobě gratulovala k úspěchu. Harvey vypadal, že se každou chvíli rozpláče a nehledě na veškeré Haileyiny přednášky o nepřibližování se, vyskočil na nohy a Felixe objal.

Krátce na to však Felix znovu znervózněl a Hailey došlo, že jim vlastně chtěl říct ještě něco dalšího.

,,Tohle nebylo všechno," odtušila a Felix kývnutím dal najevo, že má pravdu. Poté si položil hlavu na Harveyho rameno. Zavřel oči a znovu se velmi zhluboka nadechl - skoro jako kdyby se chystal k potápění.

,,Když za mnou Cal před Vánoci přišel, choval se divně. Přinesl mi obálku a řekl, že ji mám otevřít až na Vánoce." Mluvil tiše, pomalu a rozvážně. V jeho tváři se Hailey nedařilo nic vyčíst - kdyby nemluvil, myslela by si, že spí.

,,Jak dlouho jsi vydržel ji neotevřít?" zeptala se.

,,Dlouho ne," řekl a pak se odmlčel. Hailey si všimla, že mu po líci stekla slza a spodní ret se mu nepatrně třásl. Viděl to i Harvey, jelikož mu slzu rychle setřel a pohladil ho po zádech. Felix se trhaně nadechl: ,,Byl to dopis na rozloučenou."

It Sounds BetterDonde viven las historias. Descúbrelo ahora