65 // felix

1.3K 200 102
                                    

guess who's back
back again

mmmmm
how about some jason :))

,,Lixi, já vím, že nespíš," prohlásil Jason, když vešel do jejich ložnice. Felix ležel ve zpola ustlané posteli, oči měl zavřené, a ač Jason tvrdil něco jiného, opravdu spal. Přinejmenším do chvíle, kdy průvan zabouchl okno i dveře a Felix div nevyskočil z kůže.

,,Teď už ne," zamumlal otráveně. ,,Mohl jsi ty dveře za sebou zavřít," dodal se zívnutím a posadil se.

,,Pozdě," pokrčil rameny jakoby nic. ,,Když už jsi vzhůru, co si promluvit o Amelii?"

Felix už dávno věděl, že vlastně nemá na vůbec výběr; když si Jason chtěl o něčem promluvit, nezáleželo mu na Felixově názoru. Prostě začal mluvit a očekával odpovědi a reakce na své otázky a prohlášení. A tentokrát tomu nebylo jinak. Jason si sedl na okraj postele a vzal Felixovu tvář do dlaní.

To dělal docela často. Zřejmě, aby měl možnost zabránit Felixovi v přerušování očního kontaktu (to dělal často, pro změnu, Felix).

,,Nevím, jak to děláš," začal Jason a zatímco pohledem propaloval Felixův obličej, ušklíbl se. ,,Ale vždycky se ti nějak podaří proti mě všechny obrátit. Všiml sis?"

,,Většinou stačí jim vylíčit můj pohled na naši situaci a oni se potom sami rozhodnout jít proti tobě," odpověděl, přičemž prsty naznačil uvozovky.

,,A co já vím, jestli je tvůj pohled založenej na pravdě nebo jestli na mě házíš špínu? Proč myslíš, že jsem ti nechtěl dát Ameliino číslo? Dopadlo to zase stejně. Máš dalšího člověka, co je proti mně. Jsi spokojenej?"

,,Jasone, přestaň se vztekat. Plácáš nesmysly," řekl Felix. Snažil se, aby jeho hlas zněl klidně, přestože bojoval s nutkáním na Jasona křičet zpátky. Tím by si ale docela určitě nepomohl.

Jason mezitím pustil Felixovu tvář a chytil ho za ramena, jako by se jím chystal zatřást. Jeho stisk byl téměř nesnesitelně silný. Kdyby se trochu snažil, možná by Felixe dokázal zmáčknout jako plechovku od limonády.

,,Jasně, jako vždycky. Já plácám nesmysly," prohlásil Jason sarkasticky a protočil očima. ,,Jako vždycky," zopakoval s povzdechem. ,,Jako kdybys ty snad neříkal hlouposti každou chvíli. Jako to tvoje 'chci ti pomoct', viď?"

,,To přece-."

,,No jasně. Ani pro jednoho z nás tenhle vztah není dobrý, bla bla bla. To už znám," přerušil ho Jason. ,,Ale nejsem idiot, vidím, jak to je. Jen sis za mě našel náhradu. Ten Harley má zjevně něco, co já ne a ty ses kvůli tomu rozhodl náš vztah zahodit."

,,Tak to není," snažil se odporovat Felix, ale Jason ho neposlouchal. ,,Udělal jsem toho pro tebe tolik a všechno bylo v pohodě, dokud jsi nezačal chodit za ním. Nebo s ním. Chováš se tak sobecky. Není to fér ani vůči mně i vůči němu."

,,Víš, Jasone, i já si občas můžu dovolit být sobeckej. Můj život se nebude pořád točit kolem tebe."

,,To si povíme pozítří, až spolu budeme sedět na letišti a čekat na náš let. Což mi připomíná, že bys měl konečně začít balit," usmál se Jason vítězoslavně, načež se zvedl a odešel.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now