57 // felix

1.5K 216 107
                                    

imagine if i could turn back time

...to už bych měla dávno
otočený vydávání

Když se Felix a Harvey vrátili domů, zmrzlí na kost, hodiny ukazovaly něco málo po desáté večer. Venku se už dávno setmělo a Harvey padal únavou po celém dni stráveném ve škole a několika hodinách venku. Felix se vůbec nedivil, že mu v chvíli před jedenáctou usnul v klíně.

On by na druhé straně pravděpodobně nedokázal usnout ani kdyby se sebevíc snažil. Slíbil Jasonovi, že mu později napíše a hodlal ten slib dodržet pro své vlastní dobro. Netušil ale, co od něj čekat, což ho znepokojovalo.

Jakmile se opatrně vyprostil zpod Harveyho a tiše došel ke dveřím Haileyina pokoje, jemně na ně zaklepal. Vzápětí vstoupil a zavřel za sebou.

,,Tak tě vítám," prohlásila Hailey, sedíc na posteli, s veškerou možnou dramatičností v hlase. ,,Co tě přivádí?" zeptala se a přehnaným gestem mu ukázala, aby se šel posadit naproti ní.

,,Jason," přiznal Felix bez okolků a skočil na její postel, až se zatřásla. ,,Psal mi, že mluvil s nějakou Ameliou a zjevně zničehonic prozřel a uvědomil si, že to, co dělal je špatně. Taky mě pak prosil, abych s ním i tak odjel, že se nemůže vrátit beze mě, protože by ho rodiče měli za idiota," vysvětlil a podepřel si bradu dlaní. Hailey pozorně poslouchala a hrála si se svým copem.

,,Jasně, to by měli. Ten příběh o Jasonových rodičích známe oba. Nějak se mi to ale nezdá, já mu do duše promlouvala spoustakrát a nic. Maximálně se naštval, ohnal se po mně a tím to končilo," poznamenala a Felix přikývl. ,,Právě. Napadlo mě, že možná potřeboval, aby mu to řekl někdo, kdo nás vlastně vůbec nezná, takže nikomu nebude nadržovat."

Hailey zvedla hlavu a zahleděla se Felixovi do obličeje. ,,Možný to je, co jsi mu odepsal?"

,,Zrovna jsem odcházel za Harveym, když mi psal. Řekl jsem mu, že si promluvíme pozdějc," vysvětlil. Hailey vypadala soustředěně. ,,Je možný, že si to vymyslel," konstatovala a pokrčila přitom rameny. ,,Možná žádná Amelia vůbec neexistuje, nevím."

,,Existuje jen jedna možnost, jak to zjistit," pokračovala Hailey. Felix nakrčil obočí a věnoval jí nechápavý pohled. ,,Napiš Jasonovi, že bys chtěl s Ameliou sám mluvit a popros ho o její číslo," objasnila. ,,Když ti ho nebude chtít dát, nikdo takový není. Když ti ho dá, můžeš zjistit, jestli s ním vážně mluvila. No a jestli jo, pravděpodobně je to tvůj strážný anděl nebo tak a mohla by ti s celou touhle záležitostí pomoct."

,,Geniální," vydechl Felix užasle.

,,To bych netvrdila," řekla Hailey skromně a mávla rukou. ,,Hlavně buď opatrný, co Jasonovi říkáš. Přece jen je dost nepředvídatelný, to by ani stovka Amelií nezvládla změnit."

Felix pokýval hlavou: ,,Pravda. Kdo ví, jak dlouho mu tenhle přístup vydrží."

,,Přesně. Být tebou bych radši počkala do zítřka a ještě si to nechala trochu projít hlavou."

,,Jasně, díky Ley," poděkoval Felix a pohladil Hailey po ruce. Zvedl se z postele a dal se na odchod. ,,Dobrou," řekl ještě a když mu Hailey s úsměvem odpověděla totéž, opustil její pokoj.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now