42 // felix

1.6K 249 125
                                    

na vědomost se dává, že mám poznámky k tomu, co píšu
...na kvalitu psaní to ale patrně vliv zatím nemělo

,,Jasone?" začal Felix potichu. Jason seděl těsně vedle něj, notebook v klíně a psal esej do školy. Přestože se pekelně soustředil, docela jistě ho slyšel. Jenže se Felixe, jak se zdálo, pokoušel ignorovat.

,,Jasone," zopakoval a cvrnkl Jasona do ramene. Ten protočil očima. ,,Počkej chvilku nebo to zapomenu," řekl, zatímco psal na klávesnici neuvěřitelnou rychlostí.

,,Promiň," povzdechl si Felix a prsty si prohrábl vlasy. Zatím přemýšlel, co všechno chce Jasonovi říct. A že toho nebylo málo. ,,Mluv," vyzval ho Jason a podíval se na něj.

,,Promiň," řekl Felix ještě jednou, jelikož ho nenapadal vhodnější začátek. ,,Za Harveyho, taky že jsem ti lhal. To nebylo fér."

,,Musíš to vytahovat? Nechci o Harveym slyšet fakt ani slovo," vyštěkl Jason a Felix ho pohladil po zádech: ,,Klid, jen se chci omluvit. Nic víc."

Omluvit a pak jít za Harveym a už nikdy se nevracet, pomyslel si Felix. Nicméně to by neudělal. Bál se.

,,Já vím," kývl Jason a Felix se usmál. Položil si hlavu na Jasonovo rameno a nadechl se, aby pokračoval.

,,Jak jsem říkal, nebylo to fér a mrzí mě to," zamumlal Felix.

,,To je dobře. Ale nečekej, že když ti to prominu, zůstaneme v Atlantě. Volal jsem mámě a moc se na tebe těší. Přece bys ji nezklamal, viď že ne?" zeptal se Jason a podíval se na Felixe s vítězoslavným úsměvem na tváři. Zjevně si byl vědom, že má navrch. Měl navrch. A Felix z duše nesnášel, jak moc toho využíval. 

,,Vždyť mě nemá ráda," stěžoval si Felix. ,,A já ji taky nemusím," dodal.

,,A koho to zajímá?" zvýšil Jason hlas, což způsobilo, že sebou Felix polekaně trhl. 

Jason byl nepředvídatelnost sama. V Harveym se dalo číst jako v otevřené knize a Felix ho nikdy neslyšel křičet. 

Nebe a peklo, napadlo Felixe.

,,Já dobře vím, že až odjedu, nebudu tě moct hlídat, Felixi," poznamenal Jason. ,,Ale potom už tě nespustím z dohledu, rozumíš? Udělám cokoliv, abych měl jistotu, že si nenajdeš nikoho dalšího. Co-ko-liv."

,,Chápu."

,,Takže se s Harveym během těch tří týdnů, co ti nebudu stát v cestě, hezky rozluč. Protože už ho neuvidíš," prohlásil Jason. Felix se ze všech sil bránil slzám. Kousal se do jazyka, aby neřekl něco, co by Jasona rozčílilo ještě víc. A tak radši mlčel.

princeznaLeia

Lixxxie
myslím, že není šance, že
bych zůstal tady
a neublížil harveymu
předhoď mě těm delfínům prosím
tohle zní tak divně emo
ale oni mě ti delfíni aspoň ušetří jasona a jeho náladovosti

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now