44 // harvey

1.7K 228 74
                                    

(chtěla jsem napsat něco o tom, jak jsem si ve dvě ráno stáhla clockwork angel, protože jsem sem chtěla víc zapojit harveyho posedlost willem, ale screw it)

...MWAH

(jo a quick disclaimer - překládám si to, takže v českým mechanickým andělovi jsou použitý části prologu  formulovaný jinak)

Sednout si na parapet, kde spolu s Felixem strávil celou noc, a očekávat, že se dokáže soustředit na svoji oblíbenou knížku - to nebyl Harveyho nejpromyšlenější nápad. Přál si, aby tady a teď seděli spolu. Ve stejném šeru, které rozbíjelo pouze světlo přicházející z ulice. Ticho by se Harveymu nezdálo tak tíživé a ve vzduchu by se vznášela sotva patrná vůně mýdla. Felix by pravděpodobně obdivoval propracovanost obálky Mechanického anděla, zatímco Harvey by předstíral, jak se do čtení zabral, přestože ve skutečnosti by si nenápadně prohlížel Felixovu tvář. Pronikavé modré oči, dlouhé řasy vrhající tmavé stíny na bledé líce a tmavé vlasy - úplně jako Will Herondale. 

,,Dělej si co chceš, Williame. Vždycky děláš, co chceš," povzdechl si Jem, přečetl Harvey v duchu. To už Felixe moc nepřipomínalo. 

Ať se snažil, jak chtěl, nedařilo se mu vyhnat Felixe z hlavy. Měl pocit, že jeho mysl dřív nebo později vybuchne pod náporem obav.

,,Southhampton, Květen," mumlal Harvey tiše. ,,Tessa si nepamatovala, že by kdy svého mechanického anděla nemilovala. Patřil kdysi její matce, která ho měla na sobě i když zemřela. Po její smrti nějakou dobu ležel v matčině šperkovnici až do chvíle, kdy ho její bratr, Nathaniel, vyndal, aby zjistil, zda-li stále-" 

Co když právě teď má Jason špatnou náladu? Co když právě teď si vybíjí vztek na Felixovi? napadlo Harveyho najednou. Umíral touhou zjistit, co Felix zrovna dělá, přestože uběhla sotva hodina od chvíle, kdy Felixovi naposledy psal. Bohužel postrádalo smysl vůbec čekat, že by to Harveymu řekl, kdyby mu Jason ubližoval. 

Harvey Jasona sice neznal, ale bezmezně ho nenáviděl. Ani první téměř-rozchodová zmrzlina mu nepřipadala tak příšerná v porovnání s pohledem na zraněného Felixe a následný pocit bezmoci.

,,Dělej si co chceš, Williame," četl znovu a přejel po nažloutlém papíru bříšky prstů. Kdyby tak i Felix dělal, co chtěl, trochu častěji.

Harvey mu samozřejmě nemohl nic vyčítat, sám by se pravděpodobně v jeho situaci nechoval příliš odlišně. Vlastně by možná už dávno zešílel strachy a vrhnul se z okna nebo se předávkoval kapkami proti rýmě. Doufal, že v sobě Felix najde ještě maličký kousek statečnosti navíc, nechá Jasona Jasonem a vezme si svůj život zpátky se vším všudy.

Potom už by mu scházela jen andělská krev, zbraně z adamasu po kapsách a rodokmen plný hrdinů a byl by od Willa Herondalea, dosud jediného Harveyho přítele, k nerozeznání.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now