26 // felix

2K 260 130
                                    

Felix zapomněl, jak se přemýšlí. Zapomněl, co znamená slovo sebekontrola a taky zapomněl, že stále ještě někde existuje Jason.


To všechno díky Harveymu. Když viděl, jak se mu v neúplné tmě leskly oči slzami, měl chuť buď jít praštit jeho otce nebo ho políbit. A možná trochu sobecky si vybral polibek.

Harveyho rty chutnaly po šampaňském a čokoládě. Nebyla to sice kombinace, jakou by si s Harveym spojil (to byla zmrzlina a... no, zmrzlina), ale stěžovat si nemohl. Popravdě by ho to ani nenapadlo.

Všechno, co Felix tu noc udělal bylo šíleně spontánní. A na druhou stranu i správné. Když ho objal kolem pasu, cítil, jak se stále klepe pod náporem potlačovaných vzlyků a chtěl si ho k sobě přitáhnout ještě blíž, ačkoliv se to zdálo být nemožné.

Jenže přišla chvíle, kdy na ně oba zjevně dopadla tíha reality. Ruku v ruce šli lampami osvětlenou ulicí a Felix se konečně nadechl, aby něco řekl. A z Harveyho grimasy vyčetl, že ta slova neslyšel rád.

,,Nevím, co s Jasonem," zamumlal Felix a Harvey zavrtěl hlavou a šeptem opáčil: ,,Já nevím, co s tebou."

,,Um, promiň."

,,Neomlouvej se a radši mi řekni, proč jsi posledních několik dní neodpovídal. Proč jsi šel k těm dveřím, když jsem na ně klepal, ale potom je neotevřel? A taky proč ses najednou objevil na té oslavě, řekl jsi mýmu otci, že jsi můj přítel a pak mi dal pusu a teď nevíš, co s Jasonem," vychrlil na něj Harvey a prsty levé ruky si zamotal do vlasů. Takhle s Felixem nikdy nemluvil. Vlastně si Lix byl docela jistý, že takhle Harvey nikdy nemluvil. A nevěděl, co si o tom myslet.

,,No, na moc z toho ti asi teď odpovědět nedokážu, ale znám Hailey a znám i tebe a tušil jsem, že si o mně děláte starosti," konstatoval Felix a malý tmavovlásek naproti němu nepatrně přikývl a nespouštěl z něj oči.

,,Máma do doby než mě i bráchu vyhodila z domu, protože ani jeden nejsme dost hetero na to, aby nás bůh přijal, či co, říkala občas i věci, co mi dávali smysl. Když jsme poprvé vešli do novýho roku bez táty, řekla, že v takovou dobu bychom neměli nechat lidi, na kterejch nám záleží, samotný. Nebo aby se o nás báli. Zní to sice, jako by tátovi vyčítala, že umřel, ale tak to nemyslela. Ten den příšerně pršelo a ona ho stejně strávila na hřbitově u táty."

,,Takže proto jsi přišel za mnou a za Hailey? Abys nás nenechal si dělat starosti? Protože tvoje máma trávila poslední den v roce zmoklá na hřbitově?" zeptal se Harvey a Felix zavrtěl hlavou.

,,Ne. I když vlastně taky. Nechtěl jsem, abyste se o mě báli, protože o mě není důvod se bát," vysvětlil Felix a pohladil Harveyho po vlasech. ,,Jo a to s tím přítelem a pusou mi prostě připadalo správně a udělal bych to znovu. Jenže, ať se mi to líbí nebo ne, pořád je tu Jason."

Harvey se smutně pousmál a podíval se kamsi za Felixe, než řekl: ,,Chápu. Asi budeme muset předstírat, že se nic nestalo. Nechci, aby ti kvůli tomu něco provedl."

A přestože Felix zašeptal, že má Harvey pravdu, jejich prsty zůstaly popletené.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now