70 // felix

2.5K 260 246
                                    

bez týhle poznámky na začátek by tahle kapitola měla přesně 600 slov a mně je hrozně líto to číslo kazit, ale here we are 🤷‍♀️

Těch několik dní, které strávil v nemocnici, se zdálo nekonečných. Několikrát ho sestry v noci nachytaly, jak si volá s Harveym v době, kdy měl dávno spát. Během těch hovorů stihl nesčetněkrát spočítat všechny praskliny v bílých stěnách, kachličky u umyvadla v rohu jeho pokoje a málem i zrníčka rýže k večeři. Když ho konečně pustili domů, byl štěstím bez sebe.

Čekala ho spousta vyřizování ohledně Jasona a ještě víc vysvětlování a vyprávění jeho matce, ale na to teď neměl ani pomyšlení. Znovu seděl na parapetu vedle Harveyho, hlavu si opíral o jeho rameno a na půl ucha poslouchal Haileyino povídání. Do detailů líčila Amelii první setkání Felixe a Harveyho.

,,Věřil bys, že nás vážně poslouchala?" zašeptal Harvey tak, aby ho slyšel pouze Felix. ,,Myslel jsem si, že když řekla, že ji bolí hlava a jde spát, tak vážně šla spát."

Felix se zasmál: ,,Jako bys ji vůbec neznal. Mně by to bylo hned jasný."

,,Bylo by? Tys o tom věděl?" vykřikl Harvey překvapeně a prudce se otočil k Felixovi čelem, což způsobilo, že uhnul ramenem, o nějž se Felix opíral a on se praštil do hlavy.

,,Au," zamumlal a promnul si bolavé místo. ,,No vidíš," opáčil Harvey. ,,To máš za to, žes to přede mnou zatajil," prohlásil s úšklebkem na tváři, ale pohladil Felixe po vlasech a věnoval mu pusu na čelo.

A Felix se málem rozpustil ze vší té roztomilosti. Nedokázal si představit, že o něj vážně téměř přišel.

,,Hele Harvie," začal Felix a Harvey protočil nad tím oslovením protočil očima. ,,Teď už bychom teoreticky mohli udělat věci, řekněme, oficiální. Jestli chceš."

,,A mění se tím něco? Že jsi můj přítel jsi tvrdil už na Nový rok," odvětil Harvey s povytaženým obočím. Felix pokýval hlavou: ,,Jo, máš pravdu."

,,Jaké překvapení."

Felix jeho poznámku ignoroval a prstem mu štouchl do paže. ,,Ale mohli bychom to udělat oficiální, a pak udělat něco na oslavu."

,,Jako třeba?" zeptal se Harvey zvědavě a Felix ledabyle pokrčil rameny. ,,Oficiální začátko-vztahová zmrzka třeba. Nebo další sprcha, kdo ví."

,,Nemluv o tom před Hailey nebo už nám nedá pokoj do konce našich životů," okřikl ho Harvey a překryl mu ústa dlaní.

,,To mám brát jako souhlas k další sprše, nebo...?" zamumlal mu do ruky a Harvey si promnul kořen nosu. ,,Stejně bys mi tam vlezl, nemám pravdu?" opáčil a Felix přikývl. ,,Tak vidíš," prohlásil a otočil se k Hailey a Amelii. Oči se mu doslova rozsvítily.

,,Hele, podívej!" vypískl nadšeně, ale ne příliš nahlas, aby ho ani jedna z děvčat neslyšela.

,,Co?" zajímal se Felix a vzápětí se podíval směrem, kterým Harvey ukazoval. Spatřil smějící se Hailey a těsně vedle ní Ameliu, snažící se vymotat svoje pestrobarevné náramky z dlouhých blonďatých vlasů Harveyho sestry. Ve tváři měla ustaraný výraz, ale netrvalo dlouho, než i jí začali cukat koutky.

,,Jsou roztomilý."

,,Ah, to není fér. Já si chtěl hrát na dohazovačku, ale ony ji zjevně vůbec potřebovat nebudou," postěžoval si Felix a Harvey mu se smíchem pocuchal vlasy.

,,Smůla."

Konec~

Uhm...

Nadešel čas dát sbohem Felixovi, jehož příjmení nikdy nebylo Lee, Hailey a Harveymu, jimž jsem příjmení nikdy nevymyslela a taky Jasonovi, který příjmení měl, ale asi jsem ho tu vůbec nepoužila a možná je to proto, že jsem zapomněla, kam jsem si ho zapsala. A taky Amelii, s jejímž příjmením se nic zvláštního nedělo, ale rozloučit se s ní je taky potřeba. Protože kdo ví, kdy (a pokud vůbec) vyjde AA a setkáme se s nimi znovu, hm?

Děkuju mockrát, že jste isb četli ♡

(HEJ EOMUK, STEJNĚ JSEM TO DOPSALA DŘÍV NEŽ JSI TO TY DOHNALA, TAKŽE HAAAAAAAAAAAAAAAAAA
*vítězný taneček*)

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now