25 // harvey

1.9K 266 243
                                    

madnexx, tady máš tu hezčí kapitolu, dodatečně k narozeninám (a taky i need u) :)) ilyyyy 💛

,,No a jak se ti vede ve škole, Harvey?" zeptala se babička Greta a Harvey se na ni upřímně usmál.

Babička Greta byla jediná z rodiny, která se na Harveyho jedinkrát nepodívala zle za to, že se bál mluvit. Taky věděla pravdu o jeho sexualitě dřív, než všichni ostatní a plně ho podporovala. Za to si jí Harvey vážil, jako snad nikoho na světě (kromě Hailey, samozřejmě).

,,Skvěle, babi," odpověděl, stále s úsměvem na rtech.

,,To mě těší. Literatura je to pravé pro tebe. Pamatuju si, jak když jste s Hailey přijeli na prázdniny, vždycky jsi je strávil s knížkou," zasmála se a Harvey přikývl. Pak se k nim přitočil jeho otec a smích ustal.

Greta nikdy Richarda neměla v lásce. Harvey před lety dokonce babičku zaslechl na tátu křičet. Poprvé a taky naposledy.

,,Greto," oslovil otec Harveyho babičku. ,,Slyšela jsi, že se Hailey s Harveym odstěhovali?"

,,Ale samozřejmě, mluvili jsme spolu s Hailey po telefonu. Ty důvody byly opravdu neuvěřitelné," poznamenala babička taktně a Richard se smutným úsměvem přikývl.

,,Ano, to ano. Je to pro nás s Holly velké zklamání. Včetně toho, že Hailey Harveyho podporuje."

Harvey si div neprokousl jazyk, jak se snažil si své poznámky nechat pro sebe. Greta to však vzala do vlastních rukou: ,,Pro mě je to také zklamání. Mám pocit, že jsem ve výchově Holly udělala nějaké zásadní chyby. Takhle se zachovat k vlastnímu dítěti."

Harveyho otec už chtěl vrátit babičce úder, jenomže v tu chvíli z druhého konce Hailey zakřičela: ,,Harvey!"

Deja vù.

Lhal by, kdyby tvrdil, že ho ten výkřik nevyděsil. Minule Hailey takhle křičela, když jí Felix skoro před dvěma týdny neodpovídal. Tentokrát se prodírala mezi sestřenicemi a bratranci a všemi možnými příbuznými a táhla za sebou právě Felixe.

,,Zdravím," promluvil Felix slušně.

Babička je přivítala dalším širokým úsměvem: ,,Hailey, zlatíčko, jak se máš? Tohle je tvůj přítel?"

Hailey chtěla odpovědět, nicméně Felix jí spěšně položil ruku na rameno, kývl na ni a naznačil tak, že tohle zvládne. Přistoupil k Harveymu a objal ho kolem pasu se slovy: ,,Jsem Harveyho přítel, Hailey si bohužel bude muset počkat na někoho jiného."

Harvey v obličeji zrudl jako nikdy. S obavami v očích se podíval na svého otce.

,,Vypadni," procedil Richard mezi zuby. Harvey přikývl, popadl Felix za ruku a rychlým krokem společně odešli z domu.

Harvey chtěl utéct pryč, co nejdál. Jenže Felix ho zastavil: ,,Harvie..."

,,Co?"

,,Počkej prosím," zašeptal a podíval se Harveymu do uslzených očí.

Harvey byl nervózní z Felixova intenzivního pohledu, ale zároveň nechtěl přerušovat jejich oční kontakt úplně. Nicméně ať dělal, co dělal, nedokázal se ubránit soustavnému mrkání. Navíc se zatřásl pokaždé, když se ozvala hlasitá rána způsobená ohňostrojem.

Celá ta situace by se dala popsat jediným slovem: klišé. Akorát už nebylo dvanáct. Ručičky hodin, na které viděli oknem, ukazovaly něco málo po půl třetí. I tak Felix zašeptal cosi, co znělo podobně jako 'šťastný nový rok' a pak vzal Harveyho za bradu. Jemně, ne tak, jako by to asi udělal Jason - aspoň to si Harvey myslel. Naklonil hlavu na stranu, jako by se rozmýšlel a pousmál se v momentě, kdy sebou Harvey leknutím znovu škubnul.

,,Tak takhle to vypadá, když má člověk pocit, že se zastavil čas," zamumlal si Harvey sám pro sebe, neslyšně a bez dechu.

Po tom, co se zdálo jako věcnost se Felix sklonil blíž k Harveymu a během vteřiny spojil jejich rty.

Ani jednoho z nich nezajímalo nic, co právě Richard asi pohoršeně vykládal své rodině o Harveym. Ani jednoho nezajímalo, že se líbali přímo pod oknem. A ani jeden z nich nepřemýšlel nad Jasonem. Nad následky. Vlastně nad ničím. V ten okamžik totiž na ničem dalším nezáleželo.

Ani na Hailey a Gretě, které je pozorovali za oknem.

nechci kazit atmosféru, ale ráda bych vám ještě popřála šťastný nový rok :)) ❤

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now