37 // jason

1.7K 238 186
                                    

jason for y'all <3
(po x letech píšu na notebooku, to je tak divnýýýýý)

  ✈  

Jason opravdu nesnášel, když mu někdo přes rameno koukal do mobilu, což se dalo pochopit, jelikož tak jeho přátelé kdysi zjistili, že je gay. A od té doby si v takových okamžicích vždy vybavil všechno to ponižování, jehož se mu tehdy dostalo. Měl kvůli tomu vlastní nepsané pravidlo - za žádnou cenu se komukoliv cíleně dívat přes rameno.

Proto také zahlédl Felixovi zprávy s Hailey jen náhodou. A okamžitě litoval, že se rozhodl v tu chvíli projít okolo Felixe.

,,Takže ty jet nechceš?" zeptal se Jason tak klidně, jak dokázal. Přisedl si k Felixovi na sedačku a prudce ho chytil za bradu. Felix ztěžka polkl a váhavě přikývl.

,,Proč jsi to neřekl rovnou, Felixi?" naklonil hlavu na stranu. ,,Proč jsi nic neřekl?"

,,My-myslel jsi to dobře," zakoktal Felix. Očima těkal po místnosti, ruce se mu viditelně třásly, dýchal zhluboka. 

,,Co tě přimělo mi lhát? Proč jsi mi lhal, Felixi?" zvýšil hlas Jason. ,,Podívej se na mě, když s tebou mluvím, ty prolhaná kryso!" zakřičel a škubl prsty, mezi nimiž svíral Felixovu bradu. Propaloval ho pohledem.

,,Může za to ten Harvey, co? To jsem mohl tušit. Omotal si tě kolem prstu a ty teď skáčeš, jak on píská, není to tak?" zařval Jason a ruku přesunul na Felixův krk. 

,,Je ti snad všechno, co jsem pro tebe udělal, málo? Je ti to málo? Nemáš právo mi zahejbat!" pokračoval Jason. Felix byl v obličeji bledý, více než obyčejně, doslova jako stěna. Celý se třásl a Jason věděl, že v podobných situacích mu i hučívalo v uších. Pravděpodobně se s ním točil svět, a proto nečekal jakýkoliv odpor. Překvapilo ho, když na něj Felix z plných plic zakřičel zpátky: ,,A ty tohle právo snad máš?"

Jason mimoděk zesílil svůj stisk a jakmile Felix domluvil, rozkašlal se. Tomu ale Jason nevěnoval ani špetku pozornosti. ,,Ty," procedil mezi zuby. ,,Patříš mně." 

,,Přestaň," zamumlal Felix téměř bez dechu. 

,,Přestanu, až uznám za vhodný," opáčil Jason rozzuřeně a uhodil Felixe do obličeje. ,,Děvka jako ty mi nebude poroučet," řekl a sledoval tenký pramínek krve, stékající Felixovi po bradě z čerstvě roztrženého rtu. 

,,V Atlantě tě nenechám žít o nic dýl než bude nutný, rozumíš? I kdybych tě domů měl přitáhnout v bezvědomí," prohlásil rozhodně a vrazil Felixovi facku. Červená tvář a rudá krev ostře kontrastovaly s jeho jinak téměř mrtvolně bílým obličejem. ,,Rozumíš?" zakřičel Jason ještě jednou a cítil, jak Felix polkl, když nepatrně přikývl.

,,Jsem rád, že si rozumíme," usmál se Jason zeširoka. ,,Ale jestli zjistím, že se s ním za mýma zádama pořád vídáš," odmlčel se a zaryl Felixovi nehty do krku. ,,Dopadneš hůř než jen s roztrženým rtem. Dopadneš tak, že tě Harvey nepozná."

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now