62 // harvey

1.4K 229 59
                                    

na ig už nemají shine forever korejskou verzi, vyměnili ji za japonskou, pff, taková drzost

✈ 

,,Když společně scházely dolů po schodech - Miranda její nemotornou, trhanou chůzí - Tessa zvedla ruku a dotkla se řetízku na svém krku, na němž visel mechanický anděl. Byl to její zvyk, něco, co dělala vždy, když se musela vidět s Temnými sestrami. Z nějakého důvodu ji to uklidňovalo. Držela jej v ruce po celou dobu, co míjely odpočívadlo za odpočívadlem," četl Harvey nahlas, nohy přehozené přes Felixův klín. Seděli společně u jídelního stolu a plnili svoje sliby - Harvey v ruce držel svoji oblíbenou knížku a předčítal Felixovi z první kapitoly, zatímco on maloval. Vypadal plně soustředěný a pravděpodobně nevnímal ani jediné slovo. 

,,Vnímáš?" zeptal se Harvey a zvedl pohled k Felixovi. ,,Ani ne," přiznal a oddálil štětec od plátna, aby z něj náhodou do obrázku neukápla barva a hodnotil svou práci. Naklonil hlavu na stranu a do obličeje mu spadlo několik pramenů vlasů.  

,,Co myslíš?" zajímalo Felixe. Podíval se na Harveyho, zpátky na svou malbu a znovu na Harveyho, načež vykřikl: ,,Počkej, ještě se nekoukej, ještě chvilku."

,,Tak jo, já počkám," řekl Harvey a knihu, kterou dosud držel, položil otevřenou na stůl. Chvilku pozoroval, jak se její stránky samy otáčí, když Felix znovu promluvil: ,,Proč už nečteš? Ještě tam nebyl Will."

,,Ale byl, jen jsi mě na začátku vůbec neposlouchal," zasmál se Harvey a pohladil Felixe po tváři. ,,Mám ten prolog číst znova, abych ti to dokázal?" 

,,Ne, to ne, já ti to věřím. Jen čti dál," odpověděl Felix a Hailey naproti nim si dala mobil dál od ucha a prohlásila: ,,Ještě mu řekni, že se ti líbí poslouchat jeho hlas, Lixi, a budu mít pocit, že sleduju nějakou přeslazenou romantickou komedii." Felix v reakci jen protočil očima a potom si namočil štětec do žluté barvy. Harvey si vzal zpátky Mechanického Anděla a začal tiše číst tam, kde přestal. ,,V Temném domě bylo několik pater plných chodeb, ale Tessa dosud neviděla nic kromě sálu Temných sester, haly, schodů a jejího vlastního pokoje. Konečně došly do potemnělého sklepa-,"

,,Promiň, že tě zase přerušuju, ale už se můžeš podívat," ozval se Felix a posunul plátno po stole blíž k Harveymu. 

,,Páni," začal Harvey. ,,Musím říct, že Harvey na plátně vypadá líp než já."

,,To znamená, že se ti to líbí?" zeptal se Felix a Harvey přikývl: ,,Jo. A taky, že žárlím na malovanýho Harveyho."

Felix se už chystal protestovat, ale Hailey ho gestem umlčela. Položila si mobil a oznámila: ,,Než se začnete hádat, který Harvey je hezčí, tak bych vám chtěla jen říct, že se babi Greta pozvala na zítra na oběd. Prý už je to věčnost, co vás dva viděla spolu."

,,To je skvělý. A žádný hádky nejsou potřeba. Malovaný Harvey je prostě hezčí. Tečka," rozhodl Harvey. Nečekal na Felixovu reakci a opět se dal do čtení.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now