50 // felix

1.5K 249 172
                                    

potřebuju nový poznámky

,,Vtipný, do očí mi nikdy neřekneš ani slovo," uchechtl se Jason. Felix doufal, že když ho nebude vnímat, přestane. Proto dál věnoval veškerou svou pozornost rozpracované kresbě a nechal Jasona si povídat víceméně pro sebe.

,,Ty jsi neskutečnej, Felixi," konstatoval. Felix koutkem oka zahlédl, jak si založil ruce na hrudi a propaloval ho pohledem. ,,Felixi, mluvím s tebou," řekl.

,,Mhm," zamumlal Felix, jenže Jasonovi taková reakce zřejmě nestačila. ,,Felixi!" zvýšil hlas a Felixovi došla trpělivost. Vztekle praštil tužkou o stůl - přičemž ji nechtěně zlomil - a zvedl hlavu. ,,Co je?" zakřičel nazpátek. Jason se ironicky zasmál.

,,Tohle bych od tebe nečekal," přiznal klidně. Felix se zamračil, zhluboka se nadechl a natáhl se pro jinou (a hlavně celou) tužku s úmyslem si Jasona dál nevšímat.

,,Felixi, chci si jen popovídat," řekl Jason nečekaně smířlivým tónem. Felix si prsty prohrábl vlasy a povzdechl si. ,,Tak fajn, ale pod podmínkou, že-"

,,Odkdy ty máš nárok udávat podmínky?" přerušil ho Jason a Felix protočil oči. ,,Od vždycky, tys jen nikdy neposlouchal."

Jason váhavě přikývl. Gestem Felixovi ukázal, aby pokračoval a posadil se na postel.

,,Nekřič na mě. A neubližuj mi. Prosím," zamumlal Felix nejistě a čekal, že se mu Jason vysměje. Nebo ho rovnou uhodí. K jeho překvapení mu Jason pouze beze slova naznačil, ať si jde sednout proti němu.

,,Podívej, nemůžu ti přikázat, abys celý ty tři týdny zůstal doma a držel se dál od Harleyho," začal, když se Felix posadil. ,,Harveyho," opravil ho.

,,Jasně, od Harveyho. Nicméně ať ti Hailey nacpala do hlavy cokoliv, nelíbí se mi to," prohlásil a vzal Felixe za ruku. ,,Ona měla pravdu," oponoval Felix a Jason zavrtěl hlavou.

,,Nech mě mluvit. Přál bych si, aby se všechno vrátilo do starých kolejí," přiznal a Felix měl nutkání se začít smát. A Jason to poznal. ,,Myslím to vážně," dodal.

,,Nejsem si jistej, jestli je to vůbec možný," namítl Felix, zatímco si hrál s lemem své mikiny.

,,Zkus mi věřit," pousmál se Jason a naklonil se k Felixovi.

Felixovu mysl zachvátila vlastně docela bezdůvodná panika. Bylo nad slunce jasné, že se ho Jason chystá políbit, což by ho vůbec nemělo vyvádět z míry - vždyť s Jasonem už dlouho chodil. Ale přesto to Felixovi kdovíproč připadalo špatně.

Jason se mýlil, když říkal, že si ho Harvey omotal kolem prstu - ne. Harvey mu zamotal hlavu.

,,Počkej," řekl Felix. Jason se na něj nechápavě zamračil. ,,Necháš mě se s Harveym rozloučit těsně než... Poletíme k vašim?"

Jason si mezi prsty promnul kořen nosu. ,,Kdyby ne, byl bys na mě naštvaný," poznamenal.

To budu stejně, pomyslel si Felix. ,,Znamená to ano?" zeptal se.

,,Jo, samozřejmě."

Když nakonec Jasona nechal, aby ho políbil, pochopil, že opravdu z Atlanty odjet nemůže. Nemůže tu nechat Harveyho. Nemůže odjet s Jasonem a už nikdy Harveyho nevidět.

Potřeboval jeho, ne Jasona.

It Sounds BetterWhere stories live. Discover now