Nový začátek

913 89 8
                                    

Bloudil úplně sám uprostřed temného, chladného vesmíru a celou dobu se ho snažila dostat dlouhatánská, ošklivá a masitá chapadla fialové chobotnice, urputně se snažící z něj vycucat duši. Vždycky, když po něm chňapla, rychle uhnul bokem, ale těch lepkavých chapadel bylo až příliš, takže nakonec ho dostala.

Silně ho objala a zvedla ke svému rozevřenému chřtánu plnému ostrých, špičatých zubů ve tvaru trojúhelníku. Na obličeji zacítil její smrdutý dech a v duchu vyslal modlitbu ke své mrtvé ženě a připravil se na krutou bolest.

A v ten moment se vzbudil.

Loki se prudce vztyčil na posteli. Hrobové ticho v jeho komnatách přerušoval jenom jeho vlastní zrychlený, sípavý dech. Neobratně se postavil a vymotal z postele, aby si nalil povzbuzující nápoj. Ruce se mu třásly, takže většina vzácné, průzračně zabarvené tekutiny plné bublinek skončila na ručně tkaném koberci.

Snažil se uklidnit a soustředit se, ale šlo to jenom velmi ztěžka. Takhle to už dál nešlo. Nezkrocená cizí magie, bloudící jeho tělem, ho postupně trávila zevnitř a dělala mu ze života peklo. Nebyl schopen vládnout Asgardu, protože nevládl ani své mysli, ani svému tělu. Jeho myšlenky bloudily v mlhách, a jediné, co si dokázal uvědomit bylo to, že nutně potřebuje pomoc.

Sigyn by určitě věděla, co s tím, pomyslel si trpce. Ale k Sigyn se nemohl dostat, protože již sídlila ve Valhalle. A tam on nesměl. Byla tady určitá naděje, že vnuk, který se měl narodit, bude poslem mezi světem živých a mrtvých, ale to byla zatím hudba budoucnosti. Termín Helina porodu zatím nebyl znám.

Sotva vyčkal rána, aby uskutečnil plán, který se mu namáhavě zrodil v zamlžené mysli. Nechal komorníka, aby ho oblékl, protože jeho vlastní ruce jenom ztěžka zvládaly zapínání toho množství knoflíků a poté si nechal zavolat svého nového pobočníka - Magnuse Freysona. Kluka z dobré rodiny, s dobrými schopnostmi a oddaného trůnu. Nebo komukoliv, kdo byl blízký Sigyn.

Magnus okamžitě přiběhl, celý vzrušený ze své důležité funkce a také z toho, že poslední noc strávil s Astrid. Ale to samozřejmě kromě nich dvou zatím nikdo nevěděl.

"Přejete si, pane?" Uklonil se. On i Astrid směli Lokiho titulovat pouze pane, což Magnuse trochu žralo, protože dle jeho názoru mu to ubíralo na důležitosti. Ale byla tady reálná naděje, že časem se to změní. Až dokáže, jak může být Asgardu užitečný. A taky pocházel z Midgardu, takže radši držel hubu a krok.

Loki mu pokynul rukou. "Chci vydat oficiální prohlášení." Odmlčel se a odkašlal si.

"Hledám zkušenou, mocnou čarodějku, kterou chci do svých služeb. Je mi jedno, jak bude vypadat, nebo jak je stará či mladá. Musí být schopná všeho a velmi nadaná. Za sedm dní zde v paláci uspořádám zkoušku. Ta, která projde, bude moje osobní čarodějka, kterou budu platit zlatem. Bude se mnou bydlet tady v paláci a požívat velké vážnosti. Dostane se jí respektu a vážnosti."

Magnus přikyvoval a ukládal si Lokiho slova pečlivě do mozku. Na konci si neodpustil kacířskou myšlenku, že po smrti Sigyn asi Loki hodně pije, nebo čichá k nějakým bylinám, protože se neustále kymácel a ztrácel rovnováhu a i jeho mluva byla hodně těžká a kostrbatá. Nemohl tušit, že Loki je otráven magií, nad kterou neměl žádnou moc a která hrozila, že ho časem zabije.

Loki propustil Magnuse lehkým pohybem ruky a hned, jak se za ním zavřely dveře, bezvládně se svalil do postele.

"Pro všechny asgardské Bohy," zamumlal do polštáře, "nevím, jak dlouho toto vydržím. Kdyby Einar nebyla mrtvá, tak bych ji teď nejspíš zabil..."

My name is NarfiWhere stories live. Discover now