Mephisto

775 86 2
                                    

Lorelei jemně ovazovala Gerdiny hluboké rány a zároveň se jí pokoušela nalít do úst trochu utišujícího nápoje. Narfi je pozorně sledoval a s každým vzdechem, který ze sebe Gerda vyloudila, sebou prudce škubl.

"Mrzí mě to, tak moc mě to mrzí," opakoval stále dokola, ale Gerda ho nevnímala. Dívala se pouze na svého bratra, jak se krčí v koutě a kývá se ze strany na stranu, jako by ztratil rozum. Cítila jeho bolest, smutek i zahanbení. Loki je zase porazil. A navíc... Ten cizí blonďák, kterému předtím projevovala náklonnost... Byl synem jejich největšího nepřítele, někoho, kdo zapíral svůj pravý ledový původ, a byl vesmírným králem lží a podvodů.

"Gerdo, omlouvám se," pohladil ji po rameni, ale ona se rychle odtáhla.

"Nemluv na mě," obořila se na něho, "celou dobu jsi mi lhal. O tom, kdo jsi, co tady děláš i odkud pocházíš. Jsi lhář, jsi synem lháře a psychopatického vraha. Nestojíš mi ani za to, abych si na tebe plivla."

Narfi zkameněl. 

"Chtěl jsem ti to říct... Později. Nepřišel jsem sem s úmyslem zabíjet, nýbrž znova vzkřísit život. Netušil jsem, že tady někdo je. A když jsem tě poprvé uviděl... Ihned jsem to pocítil. Bylo to předurčeno. Je to napsáno někde ve hvězdách, je to mimo nás, je to náš osud. Jednou na to přijdeš sama," řekl smutně a vyšel ven.

Ihned si všiml Helu, jak neklidně pozoruje Lokiho, stojícího osaměle před sochou Sigyn, vytesanou z ledu. Narfi vzal Helu za ruku a spolu se postavili vedle otce. Chvilku všichni nehybně stáli a dívali se na tu, která již byla mimo jejich svět.

"Mephisto," promluvil náhle Loki. Nedávalo to žádný smysl.

"Cože?" Zeptala se Hela. Vypadalo to, že jejich otec je úplně mimo. Kdo je sakra Mephisto?

"Tvůj syn," otočil se k ní, jako by předtím slyšel její myšlenku. "Bude se jmenovat Mephisto a bude poslem mezi světy mrtvých a živých. Může jít do Valhally, kdykoliv se mu zachce, pokud ovšem bude panovat hluboká noc. Bude Bohem spánku, bezvědomí a hypnózy. Dokáže řídit vůli lidí i Bohů.  Ale k tomu, aby překonal brány Valhally a zase se vrátil zpátky a dosáhl vrcholu své moci bude potřebovat pomoc své sestřenice. Dcery, která se narodí ze svazku Narfiho a Gerdy. Ona se bude jmenovat Noc. Dokáže přivolat temnotu i uprostřed dne a dát tak Mephistovi šanci využít jeho moc. Spolu vytvoří nepřekonatelnou, mocnou dvojku Bohů, kterých se budou všichni obávat a zároveň budou toužit po tom, aby je ovládli."

"Jak to všechno víš?" Ozval se Narfi nedůvěřivě. Ne, že by se mu nezamlouvalo zplodit s Gerdou dceru, ale... Otec měl tak trochu šílený a skelný pohled a sotva se držel na nohou. Nevypadal jako někdo, kdo ví, o čem vůbec mluví.

"Ukázal mi to," pokrčil Loki rameny. "Byla to zpráva, určená jenom mně, když jsem šáhl Hele na břicho. Mephisto bude vypadat jako pohledný, tmavovlasý mladík s očima zářivýma jako hvězdy. Na hlavě bude nosit čelenku s rohy, aby mě uctil. Bude hodně jako já, ale zároveň jako někdo jiný."

Hele a Narfimu najednou před očima prolétl slet modrozelených obrazů, na kterých řádil mladý kluk, nemohlo mu být víc, než šestnáct a vypadal spíš jako jejich rovesník, ne syn, kterého má právě Hela porodit. Ale bylo předurčeno, že v jeho případě čas nebude hrát žádnou roli.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
My name is NarfiWhere stories live. Discover now