Sigyn, královna Asgardu

280 34 2
                                    

Uběhlo několik hodin, naplněných horečnou činností - Hela s Daimonem se neustále vyptávali Sigyn, co hodlá dělat, Narfi se snažil ukonejšit roztřesenou Gerdu, Magnus a Astrid jezdili na koních po městě a snažili se uklidnit obyvatele Asgardu - a Angela - dcera Satanova, jako jediná zachovala klid a z rohu Lokiho ložnice nevzrušeně sledovala rozčilenou debatu mezi Sigyn a Helou.

"Máti, ne že bych tě neviděla ráda..." Opáčila Hela ochraptěně, protože po několikahodinové diskuzi začínala ztrácet hlas, "ale co jako teď budeme dělat? A co bude se Satanem? Necháme ho tam? Bude se chtít mstít mému synovi? A uvědomuješ si vůbec, co jsi svým příchodem způsobila?"

"Od své dcery bych čekala větší podporu," odfoukla si Sigyn vlasy ze zpoceného čela. "Copak nechceš zachránit Lokiho?"

"Jistěže chci," ozvala se okamžitě Hela uraženě, "ale ne za cenu ohrožení Mefista."

Sigyn si unaveně sedla na kraj postele a pohladila Lokiho po obličeji. Ten se jenom unaveně usmál, ale nic neříkal, byl zcela vyčerpán a hlava mu třeštila jako tisíc kovadlin. Na okamih mu si přál, aby celá jeho rodina (kromě Sigyn samozřejmě) odjela na dlouhou dovolenou do horoucích pekel.

"Exisutuje jedno velmi mocné kouzlo - na obnovu životních sil a energie - ale je velmi těžké a nikdo nezná jeho přesné znění," řekla najednou tiše Sigyn, "tedy... nikdo kromě samotného Satana. A jeho dětí." Po posledních slovech zvedla zrak a zadívala se upřeně na Angelu, ale ta nehla brvou. Byla přece dcerou Satana, nějaké zírání na ni nemělo nejmenší vliv.

Daimon nespokojeně zacukal. "Když ti to kouzlo řekneme..." Angela varovně zvedla ruku, ale on rychle pokračoval dál. "KDYBYCHOM... ti to kouzlo vyzradili... vrátíš se zase zpátky do Valhally?" 

"To asi ne." Odsekla Sigyn. "Nepovolala jsem síly pekelné jenom proto, abych zase umřela."

"Takže zůstaneš tady?" Zeptala se Angela s naprostým nezájmem v hlase.

"Jsem Asgardská královna a Bohyně Valkýr," vztyčila se Sigyn, "manželka boha Lokiho, matka Narfiho a Hely, tchyně Daimona Hellstroma a babička Mephista. Tady je moje místo, ne ve studené a nudné Valhalle, kde je největší vzrušení to, když někomu zaskočí v krku manna nebeská."

Angela se jenom ušklíbla. Hela a Daimon mlčeli a každý z nich přemýšlel o něčem jiném.

Najednou se dveře komnaty prudce otevřely a dovnitř vpadl Narfi a vzápětí za ním jeho obří žena. Oba dva prudce dýchali a měli červené tváře, jako by právě měli sex, ale všem přítomným bylo jasné, že ten ruměnec v jejích tvářích vyvolala spíš vášnivá hádka, než milování.

Gerda udělala několik kroků a postavila se přímo před Sigyn. Sklonila hlavu, aby si ji lépe prohlédla.

"Tak ty jsi ta krásná ledová socha z Yotunheimu," pronesla neurčitě.

"Cože?" Sigyn si nervózně uhladila vlasy, vůbec netušila jak má s tou obryní vlastně naložit.

"Když jsi zemřela, vysekal jsem na tvou počest a památku sochu v životní velikosti z ledu. V Yotunheimu," řekl Narfi nejistě, protože netušil, co má Gerda v úmyslu.

"Ráda tě poznávám," natáhla Gerda ruku a Sigyn málem upadla, když si potřásly pravicemi. "Chtěla jsem tě poznat, protože si myslím, že ta trocha dobra, co v Narfim je, pochází od tebe, ne od toho netvora," dodala Gerda s výmluvným gestem, které mířilo na zmoženého Lokiho. Ten se jenom sarkasticky usmál.

Narfi rozpačitě zamrkal. 

"Prosím, řekni, že zůstaneš tady, v Asgardu," řekla Gerda prosebně směrem k Sigyn, "jsi jediná, které bych byla ochotna uvěřit. Vím, že jsi se kdysi obětovala pro rodinu."

"Ano, mám v plánu zůstat tady a znovu se ujmout vlády," pokrčila Sigyn rameny. "Ovšem chybí mi k tomu jedno kouzlo."

Gerda najednou vrazila Narfimu silnou herdu do zad, aby ho posotila k matce. "Dej jí to kouzlo," nakázala mu rozezleně. Narfi byl v šoku. "Já to kouzlo neznám," pronesl nejistě.

"Tak kdo ho zná? " Rozhlédla se obryně po pokoji.

Hela se v šoku ani nezmohla na slovo. 

Angela se konečně pohla. "Narfi, chceš, aby se tvoje matka znova stala královnou Asgardu?"

"Jistěže chce," odpověděla místo něho Gerda a Hela se v tu chvíli málem poroučela do mdlob. "Každý manžel přece udělá to, co si přeje jeho žena, že ano?" Zamrkala Gerda směrem ke svému muži. "A já si přeji, aby královna Valkýr a matka mého manžela vládla světu, ve kterém hodlám přívést na svět svoje dítě."

"Tak budeme hlasovat?" Pronesla Angela, ale z výrazu její tváře bylo poznat, že nežertuje. "Kdo je za, aby Sigyn zůstala mezi námi?"

Jako první zvedla ruku Gerda, následovaná Narfim, který klopil oči k zemi, aby se nesetkal s pohledem Hely. Vzápětí na sebe upozornil Loki slabým zakašláním a mávnutím ruky, které mělo znamenat, že samozřejmě souhlasí taky.

"My dva s Daimonem jsme proti," ozvala se rázně Hela, jen co popadla dech. "Když se k nám přidáš, Angelo, bude to nerozhodně." Ale Angela jenom přimhouřila oči a zachovala neutrální výraz.

"A já jsem taky pro!" Ozval se najednou Mephistův zvonivý hlas u dveří. "Věř mi, mami, mám pro to svoje důvody. Bez ní to prostě nepůjde..."

"A co jako?" Hlesla zcela ohromená Hela. 

Mephisto místo odpovědi přistoupil ke Gerdě a pohladil ji obřím břichu, přičemž si musel stoupnout na špičky, aby na ni vůbec dosáhl.

"Až se narodí Noc, bude potřebovat mocnou ochránkyni a zdatnou učitelku a tuto roli může zastat jedině Sigyn. 

"Jak to všechno víš?" Ozval se Daimon užasle.

"Prostě to vím," usmál se klučina lišácky zamrkal na Lokiho, který si ho zcela nepokrytě a se zájem prohlížel.

"Takže jaký je verdit?" Angela se otočila tak, aby měla výhled na každého v místnosti.

"Vítej zpátky, Sigyn - královno Asgardu," uklonil se Daimon a dal si záležet, aby výraz v jeho obličeji nevyjadřoval žádné emoce.

"Máš to mít, Sigyn, královno Asgardu," pronesla Angela, "dostaneš svoje kouzlo."

"Zbývá už jenom jediné. Poslat Satana zpátky do Pekla."

V rozpálené místnosti jako by se najednou prudce ochladilo.  


My name is NarfiWhere stories live. Discover now