Nauč se ji milovat

536 83 4
                                    

"Tak dost!" Zakřičela z plných plic a mávla přitom rukou, takže pekelný oheň, který vyšlehl z její dlaně, trochu upoutal pozornost rozčileného Narfiho, který se stále pokoušel zabít svého otce.

Na chvíli ztratil pozornost a Daimon mu bez okolků vrazil pěstí do obličeje, takže Narfi skončil na zemi, nevěřícně zírajíc na svého švagra. Ale nakonec to mělo ten účinek, který si Daimon od toho sliboval, Narfi potřásl hlavou a pomalu se postavil, ale nejevil známky toho, že by se znova chystal zaútočit na Lokiho, dosud bezmocně ležícího na ledové zemi.

Hela si k němu klekla a pozorně si ho prohlížela. Ostražitě pozorovala Lorelei, jak mumlá jakési slůvka, zřejmě staré runy, kterým ani sama Hela nerozuměla a projíždí jemnými pohyby rukou po Lokiho obličeji. Bylo to tak důvěrné, téměř intimní gesto, až Hela pocítila prudké rozpaky, jako by nachytala svého otce při něčem nepřístojném, ale on byl zcela evidentně v bezvědomí a nic nedokázal vnímat.

Lorelei pokračovala ve svém kouzlení a Hela se kousala do rtu, měla sto chutí ji zastavit, popadnout ji za vlasy a odhodit někam daleko, protože nemohla snést pohled na to, jak cizí žena sahá na jejího otce, který patřil jenom jí samotné. Po smrti matky si Lokiho zcela bez zábran přivlastnila, zapomněla přitom i na svého bratra. Považovala Lokiho za svůj soukromý majetek a vědomí, že mu teď nijak nedokáže pomoct, ji přivádělo téměř k šílenství.

Snažila se zhluboka a klidně dýchat a soustředila se na Lokiho tvář, která pomalu začínala nabírat nějakou barvu. Jeho víčka se zachvěla a on slabě zasténal. 

"Loki," natáhla Hela ruku, ale Lorelei ji zastavila. Hela si s překvapením uvědomila, že ta drobná čarodějka je fyzicky hodně silná, bůhví, jakými kouzly toho dosáhla.

"Teď se ho nesmíš dotýkat, když provádím tohle kouzlo," vyhlásila Lorelei velitelsky a Hela vytřeštila oči. Poté, co se vdala, se ještě nikdo z poddaných neodvážil jí něco takového říct, natož jí něco přikázat.

"My dvě kamarádky asi nikdy nebudeme," procedila výhrůžně Hela mezi zuby, "až se Loki uzdraví, postarám se, abys z našeho dvora zmizela. Na to vsaď jed." Hela se postavila a povýšeně odešla. Pochopila, že Lorelei svůj úkol zvládně, ať už je to cokoliv. Teď se musela věnovat Narfimu, klečícímu na zemi. Na chvilku se jí zazdálo, že brečí.

"Bratře," pohladila ho po blonďaté kštici, "co se tady stalo?"

"Loki ji mučil."

Hela ihned pochopila jeho zoufalství. Loki dokázal být hodně krutý, když mu o něco šlo. 

"Ona za nic nemůže, chápeš!" Rozhodil Narfi rozčileně rukama. "To všechno je velké nedorozumění! Ani mu nemohla nic říct, i kdyby chtěla, ona nic nevěděla! Beli to před ní zatajil. Ale Loki chtěl Beliho přimět mluvit, tak ho přinutil, aby se díval na to, jak mučí jeho sestru. I tak to nepomohlo, Beli se zatvrdil ještě víc."

"No tak... Až Lorelei přivede k vědomí Lokiho, může pomoct té tvé... Jak se jmenuje?"

"Gerda. Budoucí paní Lokison."

"To se teprve uvidí," pronesla Hela povýšeně, nedokázala si představit, jak do jejich rodiny zapadne ledová obryně. A co teprve na to řekne Loki...

Narfi ji zavedl do jeskyně, kde předtím spolu bydleli. Vládlo tam přítmí, ale Hela si ihned všimla dvě obří, zubožené postavy ledových obrů, ležících na zemi.

Loki si dal evidentně práci i s Belim, protože oba dva obři byli kompletně nazí a jejich těla byla pokryta hlubokými ránami, které mocně krvácely a sníh kolem nich nabral rudou barvu.

My name is NarfiWhere stories live. Discover now