Tuzlu Anlaşma -Aramir-

2K 291 209
                                    


"Burada bekliyorum." dedi Ekin.

Aramir tereddütlü bir bakış attı, Gliondel ile simetri oluşturan göz altındaki beni üçüncü bir göz gibi parlıyordu. Kafasını kurcalayan pek çok şey vardı; Ekin kimdi, Gliondel neden onu bu kadar istiyordu ve en önemlisi, kız nasıl Gley'e bu denli tutulmuştu?

Onu tek başına bu kayanın arkasında bırakarak doğru şeyi yapıp yapmadığını merak etti. Ekin Suvilla yüzünden yaralanmıştı. Deniz halkı, Diyar'a gelen insanları doğrudan Tearin'e götürmekle görevliydi; bu yüzden zavallı bir uva şu an çıldırmış durumdaydı ve Aramir buraya tüm bunları düzeltmek için gelmişti.

Sonunda tereddütlerini görmezden gelen Aramir kafasını şöyle bir salladı ve Ekin'i kayanın arkasında bırakarak ön tarafa geçti; ufak bir sıçrayışla kendini taş zeminin üzerinde bulmuştu. Hilal şeklini alarak denizi çevreleyen gri kayalık savruk suları zapt etmeye alışkın hastabakıcı gibiydi; hırçın deniz burada durgunlaşıyordu.

Aramir bir süre çevreyi dinledi. Ekin'in uslu duracağından emindi çünkü kızın meraklı gözleri, olan her neyse bunları kaçırmak istemeyecekti. Ellerini iki yana açtıktan sonra "Seni çağırıyorum, Okhinas. Çağrıma kulak ver." dedi. Kol kısmı bulunan siyah pelerini, gövdesiyle pazısı arasında bir zar gibi gerilerek kanat şeklinde yayılmıştı. Önünde uzanan sonsuz mavilik, su yerine havayla dolu uçurum kenarı olsaydı eğer hiç düşünmeden bu ebediyete atlardı. 

Sonunda denizde ilk köpükler oluşmaya başladı, böylece Aramir de uçma hayallerini bir süreliğine rafa kaldırdı. Beyaz ve mavi renkli baloncuklar arttıkça deniz seviyesi yükseliyordu. Durgun su dalgalanmaya başladı. Saniyeler içinde de bu dalgalar şiddetlendi ve kayalara sert bir şekilde vurmaya başladı; Aramir ıslandığını hissedebiliyordu.

Köpükler tüm yüzeyi kaplayınca kuzgun siyahı saçların sahibi bir kafa yavaşça ortaya çıktı. Okhinas çıkışlarını her zaman görkemli bir şekilde yapardı. Kibir budası elf, diye düşündü Aramir. Okhinas'ı sevmediği bir sır değildi.

Oval ve esmer suratı mavi halkalarla çiziktirilen Okhinas, süslü ve şatafatlı bir tabloyu andırıyordu. Küçük dövmeler şakağında ve boynunda kümelenmişti, bunlar onun kral olduğunu simgeliyordu. Açık bırakılan ve omuz hizasındaki saçının bir kısmı örülmüş ve bu örgülerin arasına ve ucuna metal halkalar takılmıştı. Genelde çıplak bırakmayı sevdiği üst bedeni mavi renk ipek gömlekle gizlenmişti. Aramir detayları bir kenara bırakıp Okhinas'ın gerilmiş yüzüne odaklandı.

Aklında aniden muzip bir düşünce belirdi. Bu çıldıran kız, Mithari, yüksek ihtimalle Okhinas'ın yatak arkadaşıydı. Zaten deniz kralı görkemli çıkışlarıyla ünlü olduğu kadar eşini aldatmasıyla da meşhurdu. Kulağına fısıldanan bazı hakikatler karşısında kraliçenin hoşnut kalacağını düşünen Aramir istemsizce sırıttı ve hemen kendini toparladı. Bu durumda, kraliçeyle konuşarak bu olayı zararı en aza indirerek kapatabilirdi fakat ufak bir sorun vardı. Kraliçeye ulaşabilmek Suvilla'nın insanları tekrar sevmesinden bile daha zordu. Bu planı daha sonra detaylandırmaya karar veren Aramir deniz kralına gerektiği şekliyle selam verdi. Fazla hürmet göstermemeliydi. Sonuçta kendisi diyarda Okhinas'tan daha çok söz sahibiydi.

"Selam vermenin sırası değil, elf prensi." dedi Okhinas gerginliği devam eden yüz ifadesiyle. Alnındaki damar kendini hapseden deriden kurtulmak istermişçesine belirginleşmişti.

Bu sert söz kesiş karşısında Aramir afalladı, Ohkinas ise genizden çıkan zorlama sesiyle öfke kusmaya devam etti. "Bir anlaşmamız vardı. Güvenliğimiz korunduğu sürece sizin müttefikinizdik. Mithari'nin durumu gösteriyor ki artık pek de güvenli limanlar içinde yüzmüyoruz." Bir süre Aramir'in yüzünü inceleyerek bekledi. "Anlaşmanın sona erdiği, üstümüzü saran ve bizi kutsayan şu göksema kadar açık, öyle değil mi Prens Feylanord?" Çatık kaşları, son sınırdaki kasların gerginliği sebebiyle tek çizgi halini alırken bir süre denizin sonsuz ve karanlık derinliklerini izledi. "Artık müttefik sıfatı taşımayan dizekihaların karşı safta yer almasını istemiyorsanız eğer kısas usulünü en kısa zamanda gerçekleştirmeniz gerekiyor. En yetenekli su savaşçılarımdan birine karşı iki elf tutsağı... Gayet adil bir anlaşma gibi duruyor."

İÇİMDEKİ SİHİR (Sivri Kulak Günceleri-1) #wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin