Tekinsiz Yaratık -Efe-

2.1K 219 187
                                    

Sale Silva'nın barındayken

Sale'nin hızına yetişebilmek için kayaları tek seferde adımlayan Efe dengesini korumaya çalışıyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sale'nin hızına yetişebilmek için kayaları tek seferde adımlayan Efe dengesini korumaya çalışıyordu. Havada süzülen taş basamaklara bastığında bu kayalar bir yay gibi esneyip Efe'nin ağırlığıyla aşağı çöküyor, diğerine adım attığındaysa eski yüksekliğine geri dönüyordu. Dengesini sağlamak yükseklere çıktıkça zorlaşmıştı.

Yeşil vatkalı fırfırlı ceketinin altını boylayan kahverengi keten tunik ve onun daha koyu tonunda olan deri pantolon giymişti Efe. Tuniğini toparlayan kemeri kumaştandı, eğer seçimi kendisi yapmış olsaydı giydikleri kesinlikle bu şeyler olmazdı. Siyah çizmeleri bileğinin hafif üstünde bitiyordu ve bir çiçek yaprağı gibi fazla kısımları yere doğru boynunu bükmüştü.

Sale'yi uzun uğraşlar sonucu ikna eden Efe belinde hançer taşımak için izin koparmıştı, her adım atışında hançerin varlığıyla ağırlaşmış ağaç kın vücuduna çarpıp duruyordu. Sale geçici evlerine yakın olan silah deposundan başlangıç için uygun, otuz üç santim uzunluğunda eğri, çift ağızlı bir hançer bulmuştu. Hançer deponun solundaki en üst rafta duruyordu ve üzerindeki örümcek ağı ve toz tabakasından bu küçük, kesici aletin uzun zamandır kullanılmadığı anlaşılmıştı. Körelmediğini uman Efe bir bezle tozunu alıp keskinleştirmek için onu bilemişti. Kınında üç tane yıldız vardı, belki de bu yıldızlar Efe'nin geleceğinin parlak olduğunun bir işaretiydi.

Kemerli burnunu kaşıyıp kını sıkıca tuttu, bu çarpışları engellemişti. Krem rengi demir parmaklıklarla çevrelenmiş terasın geniş zeminine adım attığında ince ve kıvrımlı çubuklara tutunup hayranlıkla etrafa baktı. Koyu mor gökyüzünde, sokak lambalarının ışığını sağlayan ateş böceklerinin daha minik boyları süzülüyordu. Bazı çiçekler ağaçlardan daha büyüktü ve yaprakları, inşa edilmiş yapıları korumak istercesine onların üstüne doğru bükülmüştü.

Diyar'da kendilerine tahsis edilen evler dışında genelde asma kat evler vardı. Evlerin çoğunluğu ahşaptı, burada yetişen ağaçlardan yapıldıklarını söylemişti Sale. Evlerin dış kısmına değişik şekillerde merdivenler yapmışlardı, kimisi sarmaldı kimisi de sanki görkemli bir kuleye çıkıyormuşçasına süslü ve genişti. Çok azında ranzalardakine benzer merdivenler kullanılmıştı. Göz önünde olmayan, halkın en alt tabakasından elflerin eviydi bunlar. Efe'nin öğrendiğine göre bu merdivenleri, asma kata dışardan ulaşmak için yapmışlardı. Basamaklı yapılar öncelikle geniş bir verandaya ulaşıyordu, çünkü doğayla vakit geçirmek ya da pürüzsüz gökyüzünü izlemek elflerin bir çeşit meditasyonuydu.

Gözlerini yumup anın tadını çıkartan Efe öğrettikleri için Sale'ye içten bir teşekkür etti. Gırtlaktan gelen yoğun bir kahkahayla gevşeyen yüzü buruştu. Gözlerini isteksizce açıp eğitim kulesinin hemen altındaki Kurbağa Göz Herna'nın Yeri yazılı tabelanın bulunduğu köhne yapıya göz attı. Ahşap çatısının tahtaları yer yer sökülmüş, taş duvarlı binanın çitlerle çevrili bahçesi harabeye dönmüştü. Yabani otlar diz boyuna ulaşmış, sulanmayan bitkiler kuruyup cılız saplardan ibaret kalmıştı. Duvarın bir bölümüne dil çıkaran bir elf cini resmedilmişti, Gorgi'ye aşırı benzeyen kafanın dili etrafa tükürükler saçıyordu. Efe sanatla alakası olmayan çizime burun kıvırıp karşılık verircesine dil çıkardı. Burası Diyar'ın ruhuna uygun olmayan bir yerdi.

İÇİMDEKİ SİHİR (Sivri Kulak Günceleri-1) #wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin