Ölümün Şarkısı -Ekin-

1.9K 163 162
                                    

Rüzgârda uçuşan siyah saçlara baktığında Ekin, bunları ilk gördüğünde ne kadar ürperdiğini hatırladı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Rüzgârda uçuşan siyah saçlara baktığında Ekin, bunları ilk gördüğünde ne kadar ürperdiğini hatırladı. Kutsal saç telleri. Yiğit'in kitabında bahsi geçen bu kısımda Tourların saçlarını kestiğini ve bu eylemin onların yerleşkeleri için bir simge olduğunu öğrenmişti Ekin. Aramir'i karanlıkla bezeli zindanda Gliondel zannederken bu bilgi zihnini dürtmüştü kuşkusuz; ancak benzerlik her detayın üstüne çöreklenmiş bir sis bulutuyken keşfediş anı ne yazık ki o kadar kolay gerçekleşmemişti.

"Kutsal saç teli de ne?" Aramir'e yönelttiği soru genç elfin gülümsemesine neden oldu. Arzoveyhn ile beraber Ekin'i güvenli yollardan Finrol'a ulaştırmışlardı; orman sınırına geldiklerinde ise görücü Arzo saçlarını kıvırıp tepeden toplayacağını belirterek ikiliyi yalnız bırakmıştı. Şimdi sınırında bulundukları orman tüm seslerini dindirmiş; sanki bir sır işitecekmiş gibi konuşmalara odaklanmıştı. Sadece arada bir kuytu köşelerden esrarengiz toynak sesleri duyuluyordu. Rüzgâr yaprakları dansına ikna edememişti, yine de arsızlıkla Ekin ve Aramir'in tenlerine sokuluyor ve onların tüylerini ürperterek şaha kaldırıyordu. Diyar'ın canlı olduğu ortadaydı; yapraklar bile burada başına buyruktu, zira canları istemedikçe rüzgâra itaat etmiyorlardı.

"Sürekli düşünüyorsun ve çok saçma bir anda alakasız bir soru soruyorsun," diyen Aramir Ekin'e doğru bir adım attı. "Bunu sormak nereden aklına geldi?"

Ekin yutkundu; Aramir'in saçı öyle ahenkle dalgalanmıştı ki bir an aklı ilk tanışmalarına gitmişti. "Rüzgâr... Saçını salladı işte." Gözlerini kaçırdı. "Finrol'daki her elfin saçı istisnasız uzun. Yiğit'in kitabında tellerin kutsal olduğunu okumuştum ve neden kestiğinize anlam veremedim. Yerleşkeniz için başka bir işaret de bulabilirdiniz."

Derin bir nefes alan Aramir bu sefer de geriye adım attı. Dudaklarını bir süre kemirdikten sonra "Ailemiz, soyumuz ve topraklarımızla kurduğumuz bağ ruhumuzda birikir ve bu birikimin özü saç tellerinde toplanır," diye açıklamaya girişti. "Elfler saçını asla kesmez evet Ekin çünkü öz arttıkça saç telleri uzar ve güçlenir; tıpkı ailemiz gibi. Birliğimiz kuvvetlenir. Ne zaman bir ölüm veya ciddi bir kayıp yaşasak saçın ucunu az miktar keseriz; budama gibi düşün, bu kayıplar bizi birbirimize daha da kenetler, daha çok kuvvetlendirir. Ancak biz Tearin'i tüm bu bağlardan kurtularak kurduk; ailemizi, evimizi, topraklarımızı arkamızda bıraktık. Bu yüzden bizim için tellerin uzunluğunun bir önemi yok. Kısalar ve bize artık bir ailemiz olmadığını hatırlatıyorlar."

"Ama Tearin'de de aileler kuruluyor, bu hiç mi anlam ifade etmiyor size?"

"Saç uzatmamanın aileler üzerinde kötü bir etkisini henüz görmedik." Aramir haylazca gülümseyerek ellerini pelerinin iç cebine soktu. "Dikkatli ol Ekin. Gliondel ile ilgili burnuma hiç iyi kokular gelmiyor." Kaşları tedbirli bir hareketle hafif kalkmıştı, siyah gözleri tereddütlüydü.

"Aklım korkunç şeylerle dolu," diyen Ekin yorgun bir nefes koyverdi. "Onlara zindanları ve Hayal'i doğrudan soramam, ne yani, arkadaşını zindanlara kapatan evet biziz mi diyecekler?" Tek eli alnındayken başını iki yana salladı. "Başka bir yol bulmam lazım. Zindanlar tam olarak nerede biliyor musun?"

İÇİMDEKİ SİHİR (Sivri Kulak Günceleri-1) #wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin