hoofdstuk 30

5.6K 209 21
                                    

(POV Nathan)

Wat bedoeld ze met haar leven terug hebben? Wat hebben hun ooit gedaan? Wat willen ze van haar? 

"Ik ga Jo halen." Zegt Kate vastberaden. "Maar dan schieten ze je neer." Geef ik als argument om haar tegen te houden.

"Dus? Wat maakt jou dat uit? Het liefst wil je mij ook gewoon dood hebben en zelf kunnen ontsnappen." Zegt Kate schouder ophalend.

 "Kate, zeg dat nou niet." Zeg ik op een geërgerde toon. 

 "Waarom niet? Maar voor ik ga heb ik eerst een plan nodig." Het laatste zegt ze mompelend tegen zichzelf. 

 "Wat voor een plan?" Vraag ik. 

"Hoe ik kan zorgen dat ik Jo mee kan krijgen, zonder dat hun achter ons aan komen. Ik zal moeten vechten." Zegt Kate vast beraden. 

 "Zorg er wel voor dat je heel blijft, oké?" Nathan lijkt bezorgd. 

"Wat maakt jou dat uit? Je haat me." Kaatst ze fel terug.  "Ik haat je niet." Zegt ik. Kate loopt weg naar buiten. Ik laat het voor wat het is en raap mijn spullen bij elkaar.

Wat heb ik toch? Ik ben zo in de war door haar. Door dit alles. Deze hele situatie is gek. 

(POV Kate)

Wat zou ik allemaal nodig moeten hebben? Mijn speer zal wel handig zijn voor een vecht stok. Sowieso mijn pistool. Messen lijkt mij ook wel handig. Touw om ze vast te binden. Maar hoe moet ik Jo zo snel mee kunne krijgen? Ik weet niet of ze te zwaar is om mee te tillen. We moeten waarschijnlijk wel via de bomen weer weg, en ik ben bang dat Jo dat niet kan.

Ik klim boven in de bladeren om te zoeken waar ze zijn. In de verte zie ik wat licht. Het is donker dus ik heb wat modder in mijn gezicht gesmeerd om niet op te vallen. Zelf heb ik ook nog donkere kleding aan. Hopen dat het gaat lukken.

"Ik zie je misschien nog, en als ik je niet meer zie weet je waar ik ben. Ik ben of weer terug in het gebouw of ik ben boven bij de sterren." Zeg ik tegen Nathan en wil weg lopen. Nathan houdt mij tegen door mijn hand vast te pakken. Ik draai mij om en kijk in de ogen van Nathan. "Wat is er? Ik moet Jo halen voor het te laat is."

"KATE JE HEBT NOG 5 MINUTEN OF JE BESTE VRIENDIN GAAT ER AAN!" Hoor ik Brandon schreeuwen. 

"Kate wacht voor je weggaat." Zegt Nathan en trekt mij aan mijn hand naar hem toe.

 "Wat moe-" Ik kan mijn zin niet afmaken omdat Nathan zijn lippen op de mijne heeft gepland. Ik ga mee in de kus en laat na een tijdje los. 

"I-ik moet nu echt gaan." Zegt ik verward. 

Wat was dat nou? Kom op Kate je mag niet verliefd worden en al helemaal niet op je ontvoerder! Ben je helemaal gek geworden of zo? Je moet Jo terug halen kosten wat het kost!

Ik klim via de bomen naar het licht toe. Ik hoor al wat stemmen. Ik blijf zo stil als mogelijk staan op een tak. Ik zit nu vlakbij ze, ik zie ze allemaal. Het zijn in totaal 6 zo te zien. 

 "Waar is Kate? Zal ze Jo echt komen halen?" Hoor ik een van de mannen zeggen.

 "Als ze dat zou doen is niet zo slim als ik dacht. En jij hebt haar nog wel gewaarschuwd." Dat was Brandon die volgens mij tegen Jo aan het praten was. Ik hoor ligt gesnik wat afkomstig is van Jo. 

Wat hebben die hufters met haar gedaan! Rustig Kate blijf kalm. Als je emoties nu de baas worden verlies je! Wees sterk!

Ik sluip tot boven de mannen. De bladeren ritselen onder mijn voeten. "Wat was dat?" Vraagt iemand in paniek. 

kidnapped by? (Voltooid)Where stories live. Discover now