B E Ş İ N C İ B Ö L Ü M

68.2K 2K 617
                                    

                                    SAPLANTI - 5. BÖLÜM

Bölüm Şarkısı : Seksendört - Yorma  

Sevilmek.

Sevilmek nasıl bir duyguydu. Nasıl hissettirirdi.

Peki ya seni seven birini sevmemek çok mu acıtırdı karşındaki kişiyi. Acıtır mı onun kalbini çok.

Bunların cevabını bilmiyordum işte. Hiç sevmemiş, aşık olmamıştım ki ben. Şimdiyse bir adam bana gelmiş sana deli gibi aşığım demişti. 

O gecenin ardından bir hafta geçmişti. Ateş o sözlerinin ardından başıma bir öpücük bırakıp odayı terk etmişti. Bu bir hafta boyunca Ateş'le birkaç cümleden başka hiç bir şey konışmamıştık. Ne ben konuşuyordum ne de o.

Aynı evin içinde bir birimizden kaçarak kalmıştık. O yemek yiyor mutfaktan çıkıp ya odasına gidiyor ya da koridorda ki diğer kitli odaya girip kendini hapsediyordu.

Benim de ondan farkım yoktu ya neyse. Bende o gidince mutfağa girip yemek yiyordum. Ardından ya odama geçip kitap okuyor ya da televizyon izliyordum. Artık sıkıntıdan patlamak üzereydim. Buradan kaçamamada cabasıydı.

Okuduğum kitabı kapatıp yatağın üzerine bıraktım. Gardıropun  karşısına geçip iç çamaşırı, lacivert bir pantolon ve salaş bir t-şhort aldım. Banyoya geçip üstümdekilerden kurtulup bedenimi sıcak suyla kavuşturdum.

*

Uzun süren banyodan sonra acıktığımı anlayıp mutfağa gittim. Mutfakta Ateş'i görünce biraz gerildim ama yapacak birşey yoktu. Ocağın önünde birşeyler yapıyordu.

"Ne yapıyorsun." Sesi duyunca hemen arkasını dönüp bana baktı.

"Yemek yapıcam. Mert gelecek birazdan." Kaşlarımı soracağına kaldırdım

"O kim"

"Arkadaşım" diye kestirip attı.

"Yardım edilecek bir şey varmı?" diye sordum.

"Aslında salata yaparsan iyi olur." Kafamı tamam anlamında sallayıp Dolaptan salatalık malzemeler çıkardım.

Salatayı bitirmiş masaya tabak çatalları yerleştirmiştim. Tam işimi haletmişken  kapı çaldı. Ateş kapıyı açmaya gidince bende onun peşinden gittim. İçeriye ateş kadar olmasa da uzun boylu, yakışıklı bir adam girdi.

Ateşle erkekçe selamlaştılar.

"Hoş geldin kardeşim." dedi ateş

"Hoş buldum kardeşim." dedi mert. Bakışları bana dönünce hafifce gülümsedim. Bana yaklaşıp hiç ummadığım bir anda bana sarıldı. Kollarım yanlara düşmüş Şaşkınca karşımda kaşlarını çatışma bana bakan ateşe baktım. Ateşin homurdanmasıyla mert benden ayrıldı.

"Merhaba yenge ben Mert Karaduman. Şu arkamda gördüğün benden az yakışıklı olan kişinin kardeşi sayılırım. Memnun oldum."  Gözlerimin pörtletip bir merte bir ateşe baktım. Ateş mert'in kafasına bir tane patlattı.

"Ne diye yenge diyon lan kızın suratına Suratına gerizekalı." Mert hiç takılmamış gibi beni es geçip mutfağa ilerledi.

"Ne diyim kardeşim görümce mi diyim. Hem o kadar Aylarca takip etmedin mi şimdi ben ye..." mert daha lafını bitirmeden ateş'in "Mert" diye kükremesiyle susmak zorunda kaldı. Onların bu haline alttan alttan güldüm. Mert' in

SaplantıWhere stories live. Discover now