25. Listan

170 2 0
                                    

Fredag 2 Januari 2015

Jag hade varit på sjukhuset idag. Jag hade kommit in för tester. Tester som skulle visa om någon cancer kommit tillbaka. Och testet visade negativt. Så nu satt jag i bilen påväg hem. Jag kände en stor lättnad på sjukhuset. Jag hade ingen mer cancer och det kändes bra.....såklart? Bilen stannade och jag klev ut. Mamma vinkade hejdå för hon skulle åka och handla så jag gick in och där inne satt....allihop! Alla min närmaste vänner. Felix, Oscar, Ogge, Omar, Johanna, Siri, Mimmi och Alec. Alla omfamnade mig i en kram och vi satte oss i soffan igen.

- Så nu vill vi se din "lista"! Säger Siri och slår ihop händerna.
- Hur vet...? Han jag bara säga.
- Felix berättade! Sa hon och Felix flinade.
- Jaha ok! Sa jag och reste mig upp.

Jag sprang bort mot mitt rum. Jag tog min pennburk och tog tag i nycklarna som låg längst ner i burken. Jag öppnade översta skrivbordslådan och tog ut ett block. Där fanns min renskrivna lista. Jag låste lådan igen och sprang ut igen och satte mig i soffan.

- Okej! Såhär är det... Medan jag satt på sjukhuset så tänkte jag mycket på det här med cancern. Jag tänkte på att om den skulle komma tillbaka kanske jag inte skulle överleva. Så jag bestämde mig för att göra den så kallade "listan". Den innehåller allt jag vill hinna göra innan jag dör. Johanna du för läsa alla punkter, medan ni gör det sätter jag mig på mitt rum. Så att ni kan diskutera ifred...sa jag och räckte Johanna blocket.

Hon tog emot blocket med en viss tveksamhet. Hon höll det i knät och alla var tysta.

- Varför är ni...? Oj. Alltså jag menade inte så såklart. Sa jag och jag började skämmas lite.

Jag tänkte inte på att jag precis hade sagt "....om den skulle komma tillbaka kanske jag inte skulle överleva.". De som hade varit så deppiga och ledsna och så kommer jag och pratar om det som ingenting. FY SKÄMS ELICE! Jag log ursäktande och gick till mitt rum.

(En timme senare)

Felix kom in på mitt rum där jag låg på min säng och stirrade upp i taket. Jag var så orolig över vad de skulle tycka om mina punkter. Vissa var lite personligare och vissa lite udda. Jag hoppas verkligen de var villiga att hjälpa mig.

- Elice? Vi har läst igenom din lista...och vi vill att du kommer ut nu, sa han och jag nickade.

Jag reste mig upp och följde med honom ut. De andra satt fortfarande i soffan och såg fick tillbaka mitt block av Johanna.

- Vi ska försöka hjälpa dig med alla punkter så gott det går. Men du är väl fullt medveten om att alla punkter inte är rimliga om man säger så? Och sen kan inte heller alla följa med på allt typ....Sa Johanna och jag nickade förstående.
- Ja det vet jag. Jag tänkte att vissa saker kan några hjälpa mig med. För en punkt kanske någon inte alls kan hjälpa mig med medan en kan det. Svarade jag och alla nickade.

Vi fortsatte diskutera listan och sedan gick alla hem.

_______________
Ett till hahah! Iaf i nästa kapitel kommer själva handlingen börja... Alltså detta med listan! Så nu typ 500 kapitel senare händer saker, nej men trevlig läsning tills vidare!😅👏🏻😂

See you again | o.mNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ