27. På hotellet

172 5 1
                                    

Måndag 5 januari 2014

Jag vaknade av att Ogge petade på mitt ben. Jag slog upp ögonen och vände mig om. Vart fan var de andra?

- Godmorgon....Sa han och log ett sånt där Ogge-leende.
- Ehm...hej! Vart är de andra? Frågade jag.
- De var sugna på mer godis, Svarade han och jag nickade.

Jag gäspade och sträckte på mig. Jag vek ihop filten som någon hade lagt över mig och la den på Johannas säte. Jag tog upp mobilen och såg att klockan var 7:12. Alltså skulle vi vara framme om en halvtimme.

- Sisten dit är bajsemojin! Hörde jag Omar skrika.

Alla hoppade ner på stolarna. De hade köpt massa godis och nu låg allt dumpat på bordet.

- Felix är bajsemojin! Sa Johanna och alla började skratta
- Varför har ni köpt en massa godis? Frågade jag.
- Godis är gott...Sa Omar och tog en godis.
- Mm, i alla fall vi måste packa ihop våra saker...vi är framme om en stund! Sa jag och alla började lägga ihop sina grejer.

"Hej alla resenärer! Vi är framme i Kiruna om 15 min. Avgång sker på höger sida." Hördes från högtalaren.

Efter en stund var alla saker ihoppackade och vi stod påklädda vid dörren.

- Okej vänster sa han! Sa Omar.
- Nej höger! Sa jag.
- Jag är rätt säker på att han sa höger Omar. Instämde Ogge.
- Nej vänster! Vi får väl se....sa Omar.

Tåget stannade och dörren till höger öppnades. Vi steg av och började skratta. Omar var sur på oss, men inte länge. Det var ganska mycket snö här. Kallt som fan och det snöade. Vi rullade våra väskor mot taxin som skulle komma och hämta oss. Vi lastade in våra grejer och satte oss sen. Det var en taxi med 6 säten. Johanna, jag och Ogge satt i mitten. Omar och Felix längst bak. Vi satte oss så för ingen ville sitta själv eller där framme vid föraren. Efter en stund var vi framme vid hotellet. Det hette "Scandic Ferrum". Det var en hög och stor byggnad. Vi gick in och möttes av en fräsch lobby. Det fanns en reception och några butiker. En trappa som antagligen ledde upp till rummen. Vi gick fram till receptionisten som enligt namnbrickan hette Linnea. Hennes hår var uppsatt i en hög tofs hon hade sånna där typiska hotell-kläder.

- Hej! Vi har bokat ett dubbelrum under namnet Sandman. Sa Felix och Linnea började genast klicka runt på datorn.
- Ja här har vi det! Sa hon och vi fick två nycklar.

Vi tackade och tog hissen upp. Omar lekte i hissen. Han tryckte på alla knappar. Såklart bodde vi högst upp så hissen stannade på alla våningar. Hiss dörren öppnades och stängdes. Plus att vi hörde "Hissdörrarna öppnas", "Våning ....." Och "Hiss för uppfärd" typ 300 gånger. Tillslut var vi uppe på våning 6. Vi gick ut och letade efter rum nummer 412. Ogge låste upp och vi gick in.

Vi kom in och möttes av ett super fint rum. Det fanns en spiral trappa upp dör antagligen sovrummen fanns. Här nere fanns ett mindre kök som "smälte" ihop med vardagsrummet och hallen. Det fanns även en toalett. Vi bokstavligen sprang upp för trappan och möttes av två sovrumsdörrar och ett badrum/toalett. I ett rum fanns en dubbelsäng och i den andra tre enskilda.

- Jag och Elice ska sova här! Sa Johanna och drog med mig in i det rummet med en dubbelsäng.

Det var jätte fint (se bild). Jag tog sidan med väggen och Johanna den med fönstret. Vi la in alla våra grejer i garderoben och gjorde oss till hemma och sedan gick vi ut. Vi kollade in killarnas rum. Ogges grejer låg "prydligt" på vad som verkade som hans säng medan Felix och Omars saker låg lite överallt. Vi hörde hur det skramlades där nere så vi sprang ner. Felix jagade Omar med en elvisp och hotade att slå ihjäl honom. Den var antagligen batteridriven eftersom den var igång och ingen sladd syntes till. Ogge satt i soffan - med mobilen.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now