11. Hejdå mamma och pappa!

258 7 0
                                    

Måndag 10 november 2014

Jag vaknade av att min väckarklocka ringde. Det var king of The radio som vanligt. Och som vanligt skulle väl Felix hoppa in snart. Fuk! Jag hörde han springa i korridoren. Jag hoppade snabbt upp ur sängen men hann inte längre än att ställa mig i mitten av rummet. När han kom in gav han ifrån sig ett litet skrik. Han hade väl inte förväntat sig att jag skulle stått där med armarna i kors direkt. Snarare att jag skulle ligga i min säng.

- Åh nehe-ej du! Ut! Ut härifrån! Sa jag högt och körde Ut honom.

När jag lyckats stänga dörren så låste jag och pustade ut. Yes! Denna morgonen slapp man en halvnaken dansande Felix klockan halv 7.

- FELIX! Ta på dig nu genast! Jag kommer ju inte kunna lämna sig ensam i en månad om du ska gå omkring halvnaken...det kommer sluta med att du går runt i kalsonger hela dagen! Du är 16 inte 3! Skällde mamma...som vanligt.

Jag flinade för mig själv och gick mot garderoben. Idag skulle mamma och pappa åka. Jag tog ett par mörka jeans och min svarta blommiga tröja som jag hade köpt...den där dagen. Även om detta inte var första gången jag skulle kunna bära jeans efter gipset så kändes det som det. Senaste gången jag hade jeans var i lördags, evigheter sen jue! Jag tog även ut rena underkläder och svarta ankelstrumpor. Jag tog på mig allt och satte mig vid spegeln. Håret borstade jag igenom och satte upp som i en rosett (se bild👆). Jag fixade till ögonbrynen och sedan var jag klar. Jag låste upp dörren och gick ut.

I köket satt mamma och pappa. De diskuterade om Barcelona. När de såg mig sken de upp.

- Godmorgon hjärtat! Sa mamma och pappa log.
- Godmorgon! Svarade jag och satte mig vid bordet.

Jag hällde upp mina favoflingor och märkte att de nästan var slut. Jag sköt ut underläppen och suckade. Aja...det blir till att köpa nya idag då! Jag hällde på mjölk och hann precis sticka ner skeden ner Felix kom instudsandes och satte sig bredvid Mamm och framför mig. Som tur var hade han kläder. Han började bre smör på en macka. Anledning till att han inte åt frosties var för att mamma hade upptäckt de på hans rum och blev helt tokig. Hon hade slängt de och sedan var de förbjudna inom vårt hus fyra väggar.

- Så strax ska vi åka till flygplatsen så jag gör mig i ordning! Sa mamma och gick ifrån bordet.

Efter en stund gjorde pappa det också. Felix flinade hemlighetsfullt mot mig medan han åt sin macka.

- Vadå? Frågade jag eftersom jag inte fattade något.
- Inget....men jag vet någon som kommer att RÅKA slänga ner ett, två paket med frosties i kundvagnen senare idag....sa han och började fnissa.

Jag började också fnissa och satte nästan mina flingor i halsen.

- Jaha vem då? Frågade jag sarkastiskt.
- Berätta inte för någon...började han.

Han böjde sig fram och kollade först till vänster sen till höger.

- Jag....viskade Felix och satte dig sedan och åt upp sista biten av sin macka.

Vi båda fnissade. Jag åt upp det sista och sedan reste vi oss upp. Vi ställde in alla grejer och disken la vi i diskmaskinen. Jag gick mot mitt rum, Felix vet jag inte vart han tog vägen. Väl inne på rummet plockade jag ihop mina saker. Alltså min väska, mobil, hörlurar och någon skolbok. Jag la allt i väskan och la den på sängen. Sedan gick jag ut ur rummet och började gå mot badrummet för att borsta tänderna. Det var ovanligt tyst i huset. Jag menar Felix borde vara helt hypad typ...eller jag vet inte. Jag närmade mig badrummet när jag hörde Felix nynna på en låt inne på toan/badrummet. Jag slänger upp dörren och hör att han småsjunger.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now