51. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte luktade gott...

24 1 0
                                    

Torsdag 30 april 2015

Enda sen den kvällen när jag sprang de där 400 metrarna har jag gått dit varje kväll. Klockan var 23:00 och jag stod nu utanför och höll på att låsa upp porten. Ingen vet att jag har gått hit. Vilket är ganska bra. Jag vet inte varför men det bara är det. Jag gick in och gjorde som vanligt, sprang ett varv för att sedan kolla tiden. Jag hade blivit lite snabbare. 68.98 sekunder. Jag satte mig i skräddarställning vid mållinjen. Jag lutade mig ner efter någon minut och bara pustade ut. Himlen var klar och månen lös. Man såg inte så många stjärnor eftersom det starka ljuset döljde de. Jag hörde ett par steg bakom mig vilket resulterade till att jag satte mig upp hastigt. Jag blev förvånad över vad jag såg. Ogge.

- Fan vad grym du är! Sa han och log.
- Ogge, vad gör du här? Frågade jag samtidigt som han satte sig bredvid mig.
- Kollar på när du springer. Svarade han lugnt.
- Hur länge har du..? Frågade jag.
- Några dagar nu... Svarade han.
- Jag menar idag... Sa jag stelt.
- Jaha, ehm typ sen du började spring förut, svarade han ännu stelare.

Jag kollade genast ner och blev generad.

- Du är sjukt snabb! Förlåt om det verkar skumt att jag stått och stirrat, men jag brukar gå förbi här på kvällen när jag promenerar. Sa han och jag nickade.
- Så du promenerar sent på kvällen. Går förbi här ganska ofta och tittar på mig när jag springer? Det verkar inte skumt, absolut inte att du står och stirrar på mig. Nej nej inget skumt med det! Sa jag och höjde armarna.
- Okej nu när DU säger det så är det ganska skumt. Förlåt. Sa han och log stelt.
- Det är lugnt, antar jag. Svarade jag och log.

Jag la mig ner igen och han la sig ner bredvid mig. Vi låg där i några minuter. I tystnad. En skön tystnad. Luften var sval och det började bli kallt.

- Jag ska gå nu.. Sa jag och reste mig.
- Då är det nog bäst att jag också gör det! Svarade Ogge och reste även han på sig.

Jag borstade av mig lätt och tog mina grejer. Vi gick tillsammans bort mot dörren och jag låste dörren. Vi började prata om allt möjligt. Tills vi märkte att vi nu var utanför Ogges hus.

- Vill du ha skjuts hem igen? Frågade Ogge vänligt.
- Det är nog bäst att jag går istället, svarade jag.
- Varför det? Frågade han.
- För de kommer både höra och se en bil eller en moped. De vet liksom inte att jag inte är hemma just nu..Svarade jag och tänkte precis börja gå.
- Men du kan sova här? Erbjöd han och log.
- Är du säker? Fast de kommer ju ändå märka att jag varit någonstans när jag kommer hem igen! Svarade jag tveksamt.
- Ja men vi smugglar hem dig tidigare på morgonen. Säg att du var ute på en liten promenad på morgonen, eller? Gav han som förslag.
- Jo det skulle kunna funka... Svarade jag och började tänka vidare på om det här verkligen var en så bra idé.
- Kommer du? Frågade han och jag nickade tveksamt.

Vi gick in på gården och han låste upp ytterdörren. Det var helt tyst och ingen verkade vara hemma. Vi gick in i huset och tog av oss skorna. Ogge började gå mot köket så jag följde hans exempel. Han gick fram till kylskåpet och började rota. Tillslut låg nu ett paket smör, ost, skina och annat pålägg på bordet. Han tog sedan fram ett paket med brödskivor vilket han också la på köksbordet.

- Får jag gissa? Nattmacka? Sa jag.
- Japp! Varsågod! Svarade han och log.
- Jaha, sa jag lågt och satte mig framför honom.

Nu hade vi gjort varsin smörgås och satt och pratade lite. Hans föräldrar hade tydligen åkt iväg på någon affärsresa med jobbet till Kina och skulle inte vara tillbaka förren om ett par veckor. Men han tycker bara det är skönt. Då har han hela huset för sig själv och kan göra lite som han vill. Dock måste han tvätta sina egna kläder, diska och städa upp. När vi var klara ställde vi undan allt.

- Jag tror vi har en ny tandborste någonstans om du vill ha? Sa han och började gå mot toaletten.
- Ehm visst... Svarade jag och följde efter honom.

Han gick in och började leta. Tillslut hittade han vad han letade efter. Ett paket med en tandborste i som han räckte fram till mig. Jag tog emot den. Sedan stod vi där och borstade tänderna. Helt normalt... Vi gjorde oss sedan iordning för att lägga oss.

- Välj vart du vill sova! Sa han sedan.
- Ja, jag vill inte sova själv så jag sover hellre med dig! Svarade jag och han nickade.

Jag fick låna en tröja av honom. Vi la oss sedan i hans säng. Fy fan vad mysig hans säng var det måste jag erkänna. Den var hur mjuk som helst och luktade Ogge och jag skulle ljuga om jag sa att det inte luktade gott. För det luktade verkligen gott. Saken blev inte bättre av att Ogge låg där också. Han låg med ryggen mot mig och för att inte svimma eller skrika var jag tvungen att vända på mig. Jag hade nästan somnat innan jag kände en arm om mig. Ogge. En röd nyans lägger sig på mina kinder. Jag rös till men kröp ändå närmare. Ogge stelnade till och märkte då att han lagt armen om mig. Han började dra bort den sakta men jag la min hand över hans som ett tecken på att det var okej.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now