9. Sweet revenge!

257 4 4
                                    

Söndag 26 oktober 2014

Jag vaknade av att något rörde sig bredvid mig. Jag såg bara ryggen av personen. Jag ryckte till eftersom jag såg att det inte var Johanna eller Felix. Men lugnade mig snabbt när jag kom ihåg vad som hade hänt igår och att det bara var Ogge. Jag kollade ner på mina kläder och såg att ingen av oss hade bytt om. Jag reste mig och kollade ut över rummet. Då såg jag mina svarta skor. De som jag haft igår. Jag kommer inte ihåg att jag hade tagit av mig de. Men då måste ju.....någon måste varit här inne, dragit av skorna och bara lämnat oss här. Jag blev lite sur för att denne inte hade väckt mig eller Ogge. Och jag hade mina aningar....Felix!

Jag reste mig upp från sängen och gick med vingliga steg mot garderoben. Jag tog ut en vanlig grå T-shirt och ett par svarta haremsbyxor. Jag tog även ut nya underkläder och nya strumpor.

Jag gick ut ur rummet och bort mot badrummet. Man ville ju inte precis byta om inför Ogge, även om han sov. Jag kollade runt i huset som var helt tomt. Jag kollade in i Felix rum som stod lite på glänt. Han låg och sov där inne. Jag stängde försiktigt hans dörr och tassade iväg mot badrummet. Jag öppnade dörren och smet in och sedan låste jag. Jag bytte om och gick sedan ut. Kläderna hade jag lagt i tvättkorgen.

Väl inne på rummet såg jag att Ogge hade vaknat och stod nu och letade efter något.

- Godmorgon....mumlade jag.
- Godmorgon....har du sett min mobil? Frågade han.
- Ehm...vart hade du den senast? Frågade jag och gick mot mitt sminkbord.
- Jag hade den i byxfickan, men nu är den borta...sa han och böjde sig ner för att kolla under sängen.

Jag hade börjat kamma mitt hår och bestämde mig för att fläta det.

- Men den kanske ligger i sängen då... Sa jag och började dela in mitt hår i tre sektioner.
- Mm...mumlade han och jag hörde hur han började "rota" i min säng.

Jag flätade klart den sista delen och steg av stolen.

- Hittade den! Sa han och jag nickade.

Jag tog tag i mina skor som låg på golvet och ställde in de i garderoben. Och sedan gick jag ut. Ogge kom inte långt efter.

- Vill du stanna och äta frukost här? Frågade jag.
- Visst! Fick jag som svar.
- Men först vill jag bara hämnas lite på Felix....sa jag och gick mot köket.

Ogge stod kvar och bara stirrade på mig. Jag tog tag i en bunke och fyllde den med vatten. Ganska kallt vatten också. Jag log mot Ogge som stod helt oförstående. Vi gick mot Felix rum och han öppnade. Jag trippade försiktigt fram mot hans säng och hällde lite vatten i hans hår. Sedan hällde jag allt rakt på hans ansikte.

- VAD FAN ELICE?! Skrek han och hoppade upp ur sängen.
- Rätt åt dig! Sa jag och flinade.
- För vadå?! Skrek han men jag svarade inte.

Jag gick ut och båda kom efter mig. Jag och Ogge gick till köket Medans Felix sprang iväg till badrummet. Ogge hjälpte mig att ställa fram frukost grejer, som bröd, smör, mjölk, flingor,skålar mm. Plötsligt öppnades ytterdörren och mamma stiger in med en uppselt Dante. De hade varit på hans morgon promenad.

- Hej mamma! Ropade jag från köket.
- Godmorgon Elice! Fick jag som svar och snart stod hon i köket.

Dante sprang runt mina och Ogges ben och hans svans viftade frenetiskt.

- Hej Cecilia! Sa Ogge Medans han hällde mjölk i sin skål.
- Hej Oscar! Men vart har ni Felix? Frågade hon och jag fnissade till.
- Han är väl i badrummet? Sa jag och ryckte på axlarna.

Jag hällde mina flingor i skålen tillsammans med mjölk och Ogge tog sedan över flingorna för att göra likadant. Mamma gick iväg och bort mot korridoren. Precis då kom Felix in. Han hade bytt om och blängde på mig.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now