28. Jag menar...den har stannat.

181 4 0
                                    

Tisdag 6 januari 2015

Jag vaknade av att mitt alarm ringde. Seriöst jag borde verkligen byta signal på skiten. Jag drog täcket över huvudet. Men kom på att det inte var någon idé att ens försöka sova lite till. Jag hörde hur antagligen frukost sugne Omar bankade nere i köket. Jag reste mig upp. Jag vände mig om och såg att Johanna satt på sin sida av sängen och drog på sig mjukisar. Vi gick ut tillsammans.. Vi gick in på toa. Toabesök, tvätta ansiktet och lite annat skit.

- Kör utan smink idag! Sa Johanna och log för sig själv i spegeln.
- Kör hört tjejen! Svarade jag och gick ut och sedan ner för trätrappan.

Omar gick runt och slog på en kastrull. Ogge satt i soffan med mobilen. Felix hörde man i duschen. Jag tog ifrån Omar kastrullen och sleven.

- Tack...sa jag och la ner de på köksbänken.
- Kan vi gå ner och äta nu jag svälter ihjäl snart?! Frågade Omar och hoppade upp och ner på golvet.
- Varför har ni inte ätit redan? Frågade jag och kollade mellan honom och Ogge.
- Ogge sa att vi skulle vänta på er.... Svarade Omar oskyldigt och hoppade upp på diskbänken.

Jag kollade mot Ogge som fortfarande var i sin värld, dvs. Mobilen. Jag vände mig igen mot Omar som hade börjat sjunga. Han sjöng på "My Beyonce". Han snurrade runt och dansade i köket. Vad konstigt han beter sig? Han brukar oftast vara supergnällig och lättirriterad när han var hungrig. Jag tog ett glas med vatten och tog några klunkar.

- Your confidence, like nothing else, Can knock me out, You never fake it, You never ev.....sen stannade han plötsligt.
- Varför slutade du sjunga? Frågade Johanna som kommit ner för trappan.
- Ehm....eh? Började Omar och kliade sig i nacken.

Felix kommer ut ur duschen med handduken virad runt höfterna och alla tycks glömt bort "The awkward moment" som precis var. Allas blickar vändes mot honom. Han kollade förvirrat mot oss.

- Och vad fan stirrar ni på? Frågar han och jag rycker på axlarna.
- Felix byt om så sticker vi ner till restaurangen! Sa jag och han sprang upp för trappan.

Jag och Johanna var klädda i mjukisar och tröjor. Omar och Ogge hade "vanliga" kläder på sig om man får säga så och Felix hoppades jag i alla fall skulle vara påklädd. Efter en stund av tystnad hör vi hur Felix springer ner för trappan och vi alla slänger oss bokstavligen ut genom dörren. Vi låste rummet och sprang ner till restaurangen.

(Vid beställningen)

- Och du? Frågade killen bakom disken och han menade Felix.
- Har ni möjligen frosties? Frågade han.
- Nej.... Svarade killen som för övrigt hette Johan.
- Okej okej. Men har ni majsflingor med socker? Frågade Felix och Johan skakade på huvudet.
- Skärp dig! Väser Ogge lågt och knuffar till honom.
- Okej okej. Men har ni vanliga flingor då? Frågade Felix.
- Ja, var det bra så? Frågade Johan.
- Jo en sak till. Kan man få med socker? Frågade Felix och Ogge himlade med ögonen.

Vi tog våra grejer och satte oss vid en vägg som hade en soffa avrundat som ett "C". Omar satt i mitten. Johanna och Ogge bredvid honom. Jag bredvid Johanna och Felix bredvid Ogge. Jag hade tagit två mackor med ost på och varm choklad. Johanna också. De andras frukost brydde jag mig inte så mycket om. Vi studerade hur Felix la på socker på sina flingor. Han kollade upp och såg att alla stirrade på honom

- Fan stirrar ni på nu då? Frågade han och gjorde en sur min.

Vi fortsatte äta vår frukost och snart var vi klara och dukade av. Vi sprang sedan upp på rummet igen. Vi låste upp och slank in. Det var som att alla visste vad de skulle göra. Alla gick in på sina rum och antingen bytte om eller packade sina saker. Klockan visade 8:01. Vid 8:30 skulle vi åka mot ett ställe där man både kunde se norrsken och åka hundspann. Det var någon skidanläggning. Inte så stor men jag hade hört att det var super fint och mysigt där. Vi hade bestämt att vi skulle åka skidor under dagen. Sen framåt kvällen åka hundsläde och se norrsken, för att sedan avsluta dagen med att sova på ishotellet. Alltså en perfekt dag. Jag packade klart och byte om till underställ och en varm kofta. Över benen drog jag på ett par mjukisar. Termobyxorna låg i väskan. Men jackan, vantarna och mössan skulle jag ha på mig. Snart var alla klara och klockan visade nu 8:20. Vi tog på oss ytterkläderna och låste efter oss. Vi körde ett litet race nerför trapporna. Eftersom vi bodde högst upp var alla helt slut när vi kommit ner. Alla hade på sig varma kläder och bar på sina väskor. Att springa ner från typ sjätte våningen eller var det var med den "packningen" på sig var inte det lättaste. När vi hade hämtat andan gick vi ut. Vi tog en taxi mot tågstationen. Vi pratade jätte mycket om hur roligt vi skulle ha det. Efter några minuter var vi framme och vi gick ut.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now