37. Toapappers-borg

123 5 0
                                    

Lördag 28 Februari 2015

Idag skulle biljetterna till killarnas konsert släppas. Jag hade fått reda på det igår. Jag visste ju att de hade planerat att ha en konsert redan förra året men när och vart visste jag inte. Men idag släpps de. Konserten ska äga rum i Globen den 12 september. Felix hade sagt att om jag nu ville gå så skulle jag få ett backstagekort så att jag kunde röra mig fritt. Den ända som jag visste gärna ville gå var Mimmi. Siri och Johanna skulle nog bli lite mer svårövertalade. Jag blir skrämd av att min mobil börjar ringa. Ett ökänt nummer visas men jag väljer att svara.

E:Hallå?
M: Heej! Det är Mira...
E: Hej Mira! Det är Elice!
M: Hur mår du?
E: Bra antar jag. Trodde nästan inte att du skulle ringa...Hahha
M: Hahah! Nej men det har bara varit så mycket nu.
E: Nej men jag förstår...
M: Så... Jag har hört att du funderar på att bli vegetarian enligt Omar i alla fall
E: Ja det stämmer
M: Och att du behöver lite råd
E: Ja det stämmer det med...hehhe
M: Har du slutat med köttprodukter än eller ska du?
E: Jag hade tänkt börja när jag pratat med dig..
M: Jaha ok..I alla fall! Det första du kanske ska tänka på är det kan vara lite jobbigt i början att stå över kött. Liksom när det varit en del av vardagen i hela sitt liv kan det för vissa vara svårt. Så min rekommendation är att du trappar ner med köttet istället. Kanske äter det 1 till 2 gånger i veckan så kroppen vänjer sig. Sen får du äta andra produkter med proteiner i... Tänker du sluta med kött helt?
E: Ja det är tänkt så
M: Så ingen fisk eller kyckling?
E: Nej... Eller ja, får se hur det passar mig.
M: Kom även ihåg att du faktiskt kan äta det också... Du kan även äta annat kött. Det är ju egentligen din kost så du behöver inte sluta helt med köttprodukter. Men såklart får du.
E: Ok...Men då väljer jag nog helst att trappa ner... Vad kan man äta istället?
M: Baljväxter är väldigt bra. Ägg, sojaprodukter och quorn.
E: Ok
M: Är det något mer du undrar över?
E: Om det nu skulle vara så att min kropp inte mår bra utan kött vad ska jag göra då?
M: Då kan du försöka lägga till någon mer måltid med kött i..
E: Okej! Men det var väl det... Tack så hemskt mycket Mira!
M: Varsågod!
E: Men vi hörs! Och du får allt komma upp hit snart.
M: Hhahha ja det får jag nog.. Men då får ni komma ner hit till Göteborg!
E: Japp! Men vi ses och tack ännu en gång.
M: Ses!

Vi la på och jag gick ut ur rummet. Jag såg att mamma stod i hallen och tog på sig ytterkläderna. Jag gick dit.

- Vart ska du? Frågade jag.
- Jag ska åka och storhandla...ska du med? Felix sitter redan i bilen. Svarade hon och jag nickade.

Då skulle jag ju kunna köpa lite "vego-grejer". Jag drog på mig skorna och jackan. Vi gick ut till bilen och jag satte mig på min sida Felix satt bredvid med mobilen. Han märkte mig inte först. Jag slog löst till honom på armen.

- Va? Sa han och kollade upp samtidigt.
- Nej inget... Svarade jag och han suckade.

Mamma satte sig i förarsätet och startade bilen. Efter ungefär 30 minuter var vi framme. Mamma var verkligen tvungen att handla på Willys. Även om det låg en halvtimme bort och dessutom mitt ute i ingenstans. Hon är typ besatt av den butiken. Jag nöjer mig med Ica eftersom det ligger typ femhundra gånger närmare. Jag har till och med en spellista på mobilen som är 28 minuter lång. Så då hinner jag lyssna klart på alla låtar precis när vi är framme. Jag har döpt den till "Willys - En halvtimme senare". Jag har nästan spellistor för allt. Träning, läxor, matlagning, depplåtar och massa annat skit. Men denna gången glömde jag mina hörlurar så jag fick dela med Felix. Eller ja, jag mer eller mindre tvingade honom. Hans musiksmak är konstig. Vi steg ur bilen och gick in i butiken som för övrigt var röd. Nästan på direkten hade jag och mamma tappat bort Felix. Och det var nästan tomt i butiken. Typ vi och fem andra. Och Willys är fan enormt, typ. Då och då kunde man faktiskt höra hans skratt eller små skrik. Felix är fan som en liten femåring. Man vet aldrig vart man har honom helt enkelt. Jag slår vad om att han just nu kör runt med en sån där liten kundvagn här nu. Och just precis då ser jag hur han kör förbi med en sån liten vagn. Han skrattar något jävla vrickat skratt och springer snabbt där ifrån. Jag hade pratat med mamma om att jag skulle bli vegetarian. Hon tyckte det var en bra idé och att hon hade tänkt på att ha en vegetarisk dag i veckan eftersom det enligt henne var väldigt hälsosamt. Jag gick runt bland salladen och alla quorn produkter. Jag la ner quornfärs och massa olika grönsaker och grejer. Efter 1 timme var vi klara och stod vid kassan.

- Vart är Felix? Frågade mamma.
- Jag vet inte... Svarade jag och ryckte på axlarna samtidigt som jag kollade mig omkring.
- Skulle du kanske kunna ringa upp honom? Frågade mamma och började lägga upp varorna på rullbandet.
- Ok... Svarade jag och tog upp mobilen och letade upp hans nummer.

Han svarade efter 3 signaler.

E: Vart är du? Vi ska gå nu!
F: Du får leta efter mig!
E: Lägg av!
F: Jag har gömt mig...
E: Är du seriös?
F: Nej? Jag är Felix!
E: Allvarligt! Nu räcker det!
F: Men kom bara och leta...
E: Vart är du då?
F: Nej du får ju leta
E: Hopplösa unge...
F: Jag kan faktiskt hoppa
E: Sluta vara så barnslig
F: Jag ÄR ett barn

Jag la på eftersom jag inte orkar med honom. Jag sa till mamma att jag skulle komma tillbaka snart. Jag skyndade mig och började leta. Inte vid frukten och grönsakerna. Inte vid köttet eller spannmålen. Kanske bakom någon frysbox? Nepp! Jag sprang runt och hamnade på hygienavdelningen. Jag hörde då något. Bakom toapappret. Jag drog bort en "kloss" med papper och såg att Felix satt där. Även vagnen hade han fått in där. Han log som ett barn på julafton.

- Heeej! Sa han glatt.
- Där är du! Kom igen vi ska gå nu! Sa jag och började dra ut honom ur toapappers-borgen som han så fint byggt.

Jag snubblade och han ramlade över mig. Han reste sig snabbt upp och hjälpte mig upp sedan. Felix drog ut sin lilla vagn.

- Jag vill ha godis och Cola! Utbrast han och sprang iväg med kundvagnen som var fint dekorerad med en Willys-flagga.
- DÅ FÅR DU TA DET SJÄLV FÖR MAMMA ÄR REDAN VID KASSORNA! Ropade jag efter honom.

Jag sprang efter Felix och hittade honom vid lösviktsgodiset. Han hade redan hunnit plocka en full godis påse och höll nu på med en annan. Han hade även tagit två stora flaskor med Coca Cola. Han la ner allt i sin fina kundvagn. Det såg ganska komiskt ut. En kille på 1.85 springer runt på Willys med en barnkundvagn. Är det ens möjligt! Jag skyndade mig efter honom.

- Så då blir det 201kr, Sa kvinnan i kassan.
- Ok... Svarade han och drog upp sitt kort.

Han betalade för sina varor och sedan la han de i sin vagn igen. Sedan sprang han iväg efter mamma. Kvinnan kollade på honom och sedan mig.

- Känner du honom? Frågade hon och jag nickade.
- Tyvärr...Ja svarade jag.

Jag började gå ut mot bilen. Mamma stod och la in alla varor i bagageutrymmet. Felix sprang runt på parkeringen och lekte. Jag satte mig i baksätet och pustade ut. Efter en stund kom Felix och mamma och i kunde äntligen åka här ifrån. Efter bara några minuter somnade jag. Det berodde på nog att det var så mörkt runt omkring mig men även för att jag sprungit runt efter Felix. Jag vaknade av att Felix petade på mig.

- Heeej! Sa han lika glatt som förut.
- Hej.. Svarade jag och sträckte på mig.

Jag knäppte loss mig och gick ut ur bilen. Pappa hade kommit ut och hjälpte mamma med att bära in grejerna. Dante var superglad eftersom vi var hemma. Simba däremot låg väl antagligen inne på soffan eller något. Tillslut var alla inne i huset. Jag var så trött. Felix hade lovat att spara en godispåse och en av Cola flaskorna till mig. Snäll bror man har! Jag slängde mig i sängen så fort jag tagit på mig pyjamasen.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now