47. Sydafrika

84 4 3
                                    

Måndag 13 april 2015

Idag skulle vi åka ner till Sydafrika. Jag var så glad och jätte tacksam. Klockan visade 5:12 och vi var på väg till flygplatsen. Flyget skulle lyfta 6:00. Varken Dante eller Simba hade fått följa med. Simba ville Johanna gärna ta hand om och det fick hon. Dante åkte till mormor ut på landet. Där trivs han väldigt mycket. Jag gäspade för femte gången på typ en kvart. Jag hade inte fått så mycket sömn. Alec hade poppat upp i mitt huvud precis innan jag skulle somna. Så istället för att somna 22:00 somnade jag 0.00. Lyckat säger jag bara. Jag hade inte sagt något till Felix om vad Alec sagt till mig i lördags. Jag var inte lika arg och jag tror jag överdrev lite. Det är inte hans fel att han gillar mig. Men han formulerade sig på ett väldigt konstigt sätt. Jag hade bestämt mig för att försöka ignorera honom denna veckan. Bara ha roligt i Sydafrika tillsammans med familjen. Bilen stannade och jag rycktes ur mina tankar snabbt. Jag knäppte upp bilbältet och öppnade dörren. Ryggsäcken som hade legat vid mina fötter tog jag upp och gick ut ur bilen. Pappa hade öppnat bagageluckan och tog först ut min lila väska. Jag tog emot den. Sedan tog han ut Felix svarta och sedan mammas och hans egna. Han låste sedan bilen och vi gick in på Arlanda. Det var lagom mycket folk inne på flygplatsen. Vi gick längre och längre in på flygplatsen. Vårt plan skulle landa om en halvtimme vid gate 12. Vi kom fram till en säkerhetskontroll. Några poliser stod där och en liten kö hade bildats. Vi ställde oss också i kön. När det var våran tur la vi väskorna på bandet och sedan tog vi av oss skorna. Vi gick igenom och tog våra grejor och gick sedan för att leta efter en plats att sitta på i väntan på planet.

- Jag är sugen på något! Hänger du med? Frågade Felix mig och pekade ner mot någon slags kiosk.
- Visst! Svarade jag.

Felix gick direkt till godiset medan jag själv letade efter någon intressant tidning. Det fanns många barntidningar med prinsessor, "Kalle anka" eller "Tom och Jerry". Andra tidningar var det massa korsord i. Det fanns en hel del böcker också. Till slut hittade jag en Frida-tidning. Omslagsbilden var vit och killarna prydde sidan. Det fanns en intervju med de och även en poster. Jag tog den och gick mot Felix som höll på att välja en dricka. I handen hade han redan en chokladkaka och en chipspåse. Han öppnade kylen och tog tag i en colaflaska.

- Ta en Cola till mig också! Sa jag och han nickade och tog ut en till.

Han vände sig om och sedan gick vi till kassan och betalade för allt. Tjejen i kassan kände nog igen Felix eftersom han var med i tidningen. Hon log mot honom och han log oförstående tillbaka. Han hade antagligen inte märkt tidningen än. Jag tog mina saker och han sina och sedan gick vi mot mamma och pappa igen.

- Planet landar om 10 minuter! Sa mamma när vi kommit fram.

Vi nickade och tog tag i resväskorna. Vi gick tillsammans bort mot gate 12. Det var flera som redan stod där och väntade. En liten flicka på kanske 8 år gick fram till Felix.

- Är du Felix från The Fooo? Frågade hon.
- Ja det är jag! Svarade Felix och böjde sig ner.
- Jag älskar The Fooo jätte mycket! Ni dansar och sjunger jättebra, men du är min favorit! Sa hon och log.
- Tack! Jag älskar sig också! Svarade Felix.
- Kan jag få din autograf? Frågade hon.
- Såklart! Svarade Felix.

Flickan sprang iväg och hämtade något. Hon kom tillbaka med ett block och en penna. Felix tog emot det och skrev sin autograf men även något mer. En liten hälsning tror jag. Han frågade sedan vad hon hette och hon svarade Elsa. Sedan gav han tillbaka blocket och pennan.

- Tack! Vad lika ni två är! Sa hon och kollade upp på mig och sen på Felix igen.
- Vi är tvillingar! Svarade Felix.
- Hej... Sa jag.
- Vad heter du? Frågade Elsa.
- Elice. Svarade jag och log.
- Fint namn! Kan jag få din autograf också? Frågade hon och jag blev vänligt förvånad.
- Min? Visst! Svarade jag.

"Till världens bästa Elsa från din Felix Sandman" och "Elice Sandman" stod nu i hennes block. Vad skulle jag skriva. Jag ritade till ett hjärta och gav det sedan till henne.

- Elsa vart är du?! Ropade en kvinna som verkade vara hennes mamma.
- Här mamma! Ropade hon tillbaka.
- Åh ursäkta! Det var inte meningen att störa eller så.. Ursäktade hennes mamma när hon kommit fram.
- Nej det är lugnt! Svarade jag och Felix samtidigt.

Felix reste sig upp och log.

- Titta mamma det är Felix och hans syster Elice! Sa Elsa och pekade på oss.
- Jaså? Hon är ett väldigt stort fan av dig Felix. Skulle hon kanske kunna få ta en bild tillsammans med dig? Frågade hennes mamma.
- Ja absolut! Svarade Felix och lyfte upp flickan i famnen.
- Elice du får också vara med! Sa hon och jag nickade och ställde mig bredvid Felix och Elsa.

Mamman tog ett kort och tackade så mycket. Jag kom plötsligt på min tidning. Jag tog upp den ur min väska. Jag drog ut postern och räckte den till flickan.

- Här varsågod! Sa jag och.
- Tack! Svarade hon och tog emot den.

Hon kramade om oss båda två och sedan tog hon tag i sin mamma och de gick iväg till sina grejer.

Efter några minuter landade planet och vi steg på. Flygvärdinnorna visade hur man satte på flytvästarna ifall att och även syrgasmasken. Sedan spände vi fast oss och vi började åka. Jag satt längst in efter en liten fight mellan mig och Felix när vi stigit på. Felix satt i mitten och mamma och pappa satt framför oss. Flickan satt med sin mamma några rader fram. En annan kvinna som verkade vara Elsas mormor satt också där. Jag kollade ut genom fönstret. En bädd av vita moln låg långt nedanför. Under flygresan hade både jag och Felix sovit. Men vi hade också pratat mycket. När det ungefär var en timme kvar tog jag upp min tidning. Jag började läsa intervjun med killarna även om jag redan visste typ allt. Eller i alla fall om Felix och Ogge. Felix visste jag allt om, exakt allt och om Ogge en hel del.

- Finns det några test? Frågade plötsligt Felix.
- Va? Svarade jag och kollade konstigt.
- De är ju roligast! Sa han och tog tidningen ur mina händer.
- Det finns det... Men vad ska du få utav det? Vem du passar bäst med i din egna pojkgrupp?? Frågade jag och skrattade till.
- Fan vad snygg jag var där! Sa han och pekade på framsidan.

Han bläddrade sedan några sidor och hittade testet. Han läste rubriken som löd "Vem passar du bäst med i The Fooo?".

- Vad sa jag? Sa jag och himlade med ögonen.
- Då ska vi se vem jag får... Sa han och började läsa.
- Nå? Frågade jag ironiskt efter några minuter.
- FELIX SANDMAN OMG! Skrek han, fast mer sådär att man skriker lågt och "låtsas" att skriker.
- Oj vad konstigt! Sa jag.
- Nu är det din tur! Sa han flinande och tryckte nästan upp tidningen i ansiktet på mig.

Jag tog emot den och började läsa. Det var 10 frågor. Tillslut var det 10 på Felix. Vi började asgarva.

- Och man bortser från dig som är typ jag också så blir det.... Sa jag och gjorde testet en gång till.
- Vem blir det? Frågade han och verkade nästan veta vem.
- Ogge... Svarade jag och han började skratta.
- Ja ni passar väldigt bra! Ser du Elice till och med ett test i en tidning tycker ni passar bra ihop! Sa han och jag slog till honom på axeln.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now