8. Happy birthday!

267 6 0
                                    

Lördag 25 Oktober

Klockan var 18:34 och snart skulle mitt och Felix födelsedsgsparty börja.
Jag stod framför min helkroppsspegel och granskade mig själv. Jag hade varit tvungen att ha gipset i mer än två månader. Jag skulle blivit av med det den 15/16 oktober. Men nej, jag var tvungen att ha det i 10 dagar till för säkerhets skull. Fast jag lyckades övertala de om att ta av det igår. Jag ville inte ha det när jag fyllde år. Det kändes skönt men också sjukt konstigt utan. Det var lite vinglig att gå. Men det kändes befriande.

Jag var klädd i en svart knälång kjol, svart spets tröja, svarta tunna strumpbyxor och ett par låga svarta skor med en tjock sula. Jag hade ett silvrigt armband med små hjärtan på. Håret hade jag flätat. Fast det kändes inte rätt. Jag drog ur min fläta och det blev mycket bättre (se bild👆).

Jag gick ut ur rummet och mamma och pappa var precis påväg ut med Dante. De hade lovat att de skulle hålla sig borta hela kvällen, men att vi var tvungna att lova att sköta oss. Vad gör man inte för att få vara själv hemma? För med tanke på vilka vi bjöd så skulle det knappast vara lugn och ro här liksom.

- Ha det så kul nu! Vi ses vid 22:30! Sa mamma och de gick ut.

Äntligen själva! Jag gick igenom huset för att se att allt var perfekt. Jag var inte en sån där "allt-måste-vara-perfekt-annars-dör-jag-tjej" men det var ju trots allt min födelsedag.... Jag blev avbruten i mitt tänkande av en Felix.

- JAG VILL HA MAAAAAT! Gapade Felix.

Okej inte bara min födelsedag...våran födelsedag! Vi stod i köket och jag la armarna i kors.

- Ehm..? Du får vänta...sa jag och fortsatte att gå runt.
- Men? Sa han och gick efter mig.
- Inga men. Du får vänta på gästerna! Sa jag och svängde mot hallen.
- Jag är hungrig nu! Sa han och gnällde som en femåring.
- Inte mitt problem att du skippade lunchen? Sa jag och jag kände mig precis som en mamma.
- Jaja...sa han och gick iväg.

Jag gick säkert runt minst tre gånger. Jag kollade igenom gästlistan. Och den löd såhär:
-Johanna
-Omar
-Oscar
-Ogge
-Siri
-Mimmi

De två sista var två tjejer jag lärt känna genom friidrotten. Vi var väldigt bra kompisar och vi sågs ibland under fritiden. Siri var rödhårig och älskade allt som hade med Korea och Japan att göra. Kläder, anime och grejer. Hon skulle börja på mitt gymnasium efter julen, första året. Mimmi hade någon slags....ja jag vet inte vad den stilen heter men men. Hon hade oftast ljusa och naturfärgat på sig. Och ofta kjol och blus. Jag tyckte hennes stil var superhäftig. Hon var mörkbrun i håret och hade isblåa ögon. Hon gick på estet programmet andra året.

*pling plong*

Jag rycktes ur min dag dröm. Jag rättade till mina kläder och drog händerna uppifrån håret ner över armarna. Och gick mot ytterdörren men då hörde jag Felix började springa från rummet.

- JAG ÖPPNAAAR! Skrek han och skyndade sig mot dörren.

Åh Nähä du! Jag skyndade mig bort och precis innan han skulle öppna dörren drog jag tag i honom och putade bort honom.

- Auch! Vad var det bra för? Sa han och kom också fram till dörren.

Jag öppnade och dörren och möttes....av alla gäster.

- GRATTIS! Sa alla i kör och log stort och vinkade frenetiskt...speciellt Johanna och Omar.
- Hej! Tack välkommen in! Sa jag och gjorde en "välkommen-in" gest med handen.

Omar och Johanna steg in först och kramade om både mig och Felix och sedan kom Oscar, Mimmi och Siri. Sist Ogge. Oscar kramade vi båda om. Mimmi och Siri kramade oss båda. Ogge log stort och drog in mig i en mysig kram. En av de bästa kramarna enligt mig. De tog av sig sina skor och jackor.
Oscar, Ogge och Omar såg typ ut som vanligt, fast ändå lite uppiffade.
Johanna var klädd i vita jeans och en superman magtröja och håret hade hon i en hög tofs.
Mimmi hade lockat sitt hår och hade en ljusbrun hatt. Hon hade även en ljusrosa blus och en blommig kjol, och till det vita strumpbyxor.
Siri hade en en blond, kort peruk på huvudet. En svart keps med vit text som löd "kawaii", svarta jeans och en mörklila stickad tröja.

See you again | o.mWhere stories live. Discover now