54. Hemmafesten

31 0 0
                                    


Fredag 8 maj 2015


Hela veckan hade varit extremt seg. Så idag var jag extra glad över att det var fredag. Vilket också betydde fest. Felix hade hittat någon i närheten som v skulle gå på. Tydligen var det någon av hans kompisar från skolan och det skulle vara en hel del folk där. Mamma har av någon konstig anledning låtit oss gå, det förstår jag inte. Jag menar hon vet väl att på i princip alla hemmafester finns alkohol. Så som mamma borde man hindra ens ungar från att utsätta sig för det. Eller? Hon lät oss i vilket fall gå och det skulle bli så himla kul. Jag, Felix, Oscar, Ogge, Siri,Mimmi och Johanna skulle dra. Omar skulle inte komma hit förrän imorgon lördag då de behövde jobba ett par timmar och även hela söndagen. Jag och tjejerna skulle fixa oss hemma hos Johanna då hon bodde närmast festen och killarna skulle fixa lite grejer innan. 

Mimmi satt på Johannas halvt bäddade säng med en spegel i ena handen och mascara i andra medans jag plattade Johannas hår. Hon satt framför sin stora spegel på skrivbordsstolen. Siri gick runt i rummet och letade efter ett eluttag till sin mobil.

- Siri jag sa att det fanns ett här bakom spegeln! Sa johanna pch suckade.

- Vart? Frågade Siri och drog undan en svart gardin vid fönstret.

- Men här! Sa johanna och pekade mot spegelns högra nedersta kant.

Hon gick snabbt dit och kollade lättat på vad som verkade vara ett eluttag. Hon kopplade in mobilen och reste sig.

- Varför sa du inte det lite tidigare? Frågade Siri och la armen på höften.

- What? Jag sa det typ 5 gånger men du ba ignorerade mig och fortsatte leta.. Svarade Johanna och jag och Mimmi skrattade till.

- Nej, det gjorde du inte! Försökte Siri försvara sig med.

- Mm ok vi säger det.. Sa Johanna flinade.

Siri suckade högljutt och gick till sin väska och började rota. Jag plattade klart sista hårslingan på Johannas huvud och sedan släppte jag det för att se det lägga sig perfekt över Johannas axel.

- Sådär! Sa jag stolt och log.

"Tack bästa" Johanna reste sig och kramade mig.

Siri höll fortfarande på att leta efter någonting. Hon mumlade oförstående saker för sig själv. Tillslut hittade hon det hon letade efter och det verkade vara en tampong. Hon rste sig upp och skyndade sig ut ur rummet. Mimmi reste sig upp och gick fram till mig.

- Killarn är här om 15min, Oscar smsade precis! Jag nickade.

Mimmi lämnade sedan också rummet. Jag själv tog skrivbordstolen och drog fram den till skrivbordet som även fungerade som sminkbord. Ur min svarta lilla necessär tog jag fram mascara, ögonbryns grejs och ett matt ljusrosa läppstift. 

- Asså fy fan vad roligt det kommer bli ikväll! Ska du dricka? Frågade Johanna och knöt fast en grön svart rutig skjorta runt midjan.

- Nej asså jag tror inte det.. Svarade jag och la undan mascaran.

- Nähe, inte ens en cider? Johanna frågade vidare.

- Alltså, jag dricker inte. Svarade jag och kollade halvt bakåt mot henne.

- Jaha, aa då vet jag inte om du borde göra det ikväll. Liksom hela miljön gör ju.. Började Johanna men avbröts av att Mimmi och Siri kom in i rummet.

- Vad pratar ni om? Frågade Siri.

- Om festen, som sagt. Miljön är ju lite stressig på fest. Fortsatte hon och vi nickade.

See you again | o.mTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang