Thor forever

1.4K 143 9
                                    

Asgard

Sif naposledy zkontrolovala v obrovském nazdobeném zrcadle svůj vzhled a spokojeně kývla hlavou. Takhle má vypadat správná vikingská nevěsta, pomyslela si spokojeně při pohledu na své zlatisté roucho, přepásané šňůrou z perel a dlouhé, rozčesané vlasy, na kterých měla položený vavřínový věnec. 

Dovnitř pokoje vešla žena, která měla na starosti organizaci Thorovy svatby a protože pro Boha ještě nikdy předtím nepracovala, byla z toho dost nervózní. Postavila se přímo před Sif a detailně studovala každý záhyb na jejích šatech a upravovala všechno tak, aby to bylo vyladěné do nejmenšího detailu.

Jako poslední napravila přívěsek na Sifině krku - symbol jejího panenství a Sif se při tom pohybu začervenala. Ještě nikdy nebyla se žádným mužem, protože si od dětství myslela na Thora a když se ten oženil s jinou ženou, tak na milostné záležitosti úplně rezignovala.

Ale nakonec se všechno obrátilo v její prospěch - a Thor nejenomže jako jeden z mála Bohů přežil Ragnarok, dokonce i opustil svou lásku a vrátil se sem, na Asgard, kam patřil. A teď... bude jenom se mnou a s našimi budoucími dětmi, pomyslela si vzrušeně a vyšla ven z domu na náměstí, ve kterém bydlela od doby, co se vrátila na Asgard.

Venku jí čekal nadšený dav a hlučné ovace - obyvatelé Asgardu měli konečně pořádnou příležitost něco slavit a na chvíli zapomenout na to, co nedávno zažili. Sif nasedla do ozdobeného kočáru se čtyřspřežím a nechala se odvést na palácové nádvoří, které se kvůli této příležitosti nazdobilo do bílých a zlatých odstínů. To laskavě zařídila Sigyn, která jako jediná mohla Thora a Sif oddat. Jelikož Boha směl oddávat jenom další Bůh (kterých na Asgardu moc nezbylo - kromě Sigyn zde zůstal už jenom Loki), Sigyn byla právě ta, která měla Thorovi pomoct k manželství. 

A tak teď stála ve dveřích paláce, kolem kterého běhalo hejno stavitelů, snažících se vrátit vše do původní podoby a udělat z paláce znova to výstavní sídlo Bohů, kterým kdysi byl.

Loki byl těsně u ní, ustrojen v černém oblečení se zlatými ozdobami a tvářil se neutrálně. Což znamenalo, že o něčem usilovně přemýšlí.

"Loki, doufám, že nemáš v úmyslu něco na té svatbě provést," pronesla Sigyn varovným tónem.

"Proč mě z něčeho takového vůbec podezíráš?" Zatvářil se nevinně.

"Protože si Loki, Bůh neplechy a uličnictví. A Thora nesnášíš. Proto."

"To máš teda sakra pravdu," usmál se širokým úsměvem a jeho oči modře zazářily. "Ale tentokrát se nemusíš bát. Já chci, aby se Thor oženil s asgardskou dívkou a chci s ním i bojovat o asgardský trůn. Podle všech pravidel. Ukážu všem zde na Asgardu, že já jsem ten, kdo si trůn doopravdy zaslouží. Bez úskoků, lží a kouzel."

"Jsi v pořádku?" Zeptala se vyděšeně Sigyn. "Snědl jsi snad nějaké zakleté byliny? Ty s ním doopravdy chceš soutěžit?"

"Jistěže," odpověděl trochu uraženě. "Nebo si snad myslíš, že na to nemám? Domníváš se, že je Thor lepší než já? Že mě porazí?"

"Ano," přiznala neochotně a Loki se zprudka nadechl, aby ovládl svůj vztek. Zaťal pěsti a v duchu počítal do deseti, aby neřekl něco nevhodného. Sigyn ho právě teď urazila, ale protože byla těhotná, rozhodl se být shovívavý.

"Tak ti musím dokázat, že to tak není," řekl tiše a nabídl ji rámě a spolu kráčeli směrem k zahradě s fontánou, kde měl proběhnout svatební obřad.

"Měla jsem v úmyslu něco udělat," hlesla Sigyn, která si svůj plán původně chtěla nechat pro sebe, ale vzhledem k posledním událostem si to zase rozmyslela.

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon