SATANA

851 92 7
                                    


Hostina byla v plném proudu a Narfi měl co dělat, aby svou matku udržel dál od vína, které úslužní sluhové rozlévali všude kolem. Opilá Sigyn by mohla vyvést něco... čeho by později mohla litovat. Loki se do jeho počínání vůbec nemíchal, stál stranou všeho ruchu a spolu s Daimonem vážně o něčem rozmlouvali.

Hela a Astrid se bavili s Magnusem, který měl nejspíš úžasný smysl pro humor, protože občas všichni vybuchli v hurónský smích. Narfi věděl, že Magnus je jediný z jejich spolku, kdo už měl intimní styk, všichni ostatní byly panny a panicové, včetně jeho samého. A tak Narfi (správně) předpokládal, že Magnus jim vypráví nějaké drsné vtipy, týkající se té bohulibé činnosti, kterou měla Hela dneska začít provozovat.

Najednou do síně vstoupila temná postava, zahalená dlouhým pláštěm s kapucí. Narfi ji ihned zaregistroval a rychle se vztyčil. Nikdo jiný si ji kupodivu nevšímal, všichni byli zabraní do zábavy, a tak ten neznámý klidně proplouval davem bez jakýkoliv problémů. Zdálo se, že míří přímo k Daimonovi.

Loki koukal Daimonovi přes rameno a konečně si všiml, že k nim míří zcela zahalená osoba, která určitě nechtěla být poznaná. Ta postava se přiblížila těsně k nim a Narfimu na okamih připadalo velmi legrační, že ten neznámý je oproti dvoumetrovým postavám Lokiho a Daimona titěrně maličký.

Daimon se otočil. Náhle udělal něco velmi nečekané. Sehnul se a neznámého v plášti silně objal.

Hela si přes celou síň stihla všimnout, že její novopečený manžel objímá někoho neznámého a chtěla tomu přijít na kloub, tak k nim rychle zamířila.

Ta neznámá osoba konečně ze sebe shodila plášť a všem přítomným se naskytl pohled na neobvykle krásnou ženu. Měla dlouhé, tmavé vlasy,hladce zčesané v drdolu, velmi výrazné a opravdu dokonalé črty obličeje a plné, šťavnaté rty.

Daimon ji stále objímal a zdálo se, že mu po obličeji tečou slzy.

To už Hela byla tak najpatá, že musela zatínat pěsti, aby nevybouchla. Byla vdaná sotva pár hodin a její manžel už objímal jinou ženu...

Ale Loki kupodivu vypadal dost klidně a malinko se usmíval.

"Představíš nás, drahý?" Zeptala se Hela medovým hlasem.

"To je Satana, moje sestra."

Ta věta Helu doslova přibila k zemi.

"Ty... máš sestru? A kdys mi to jako hodlal říct?"

"Já jsem Angela," řekla rychle ta dívka a podala Hele ruku. "Nepoužívám jméno Satana. Dal mi ho můj otec... se kterým jsem neměla moc dobrý vztah."

"Tvůj otec... Satan?" Opáčila Hela. Právě si vzpomněla na jednu starou báji, kterou kdysi probírali v hodinách historie na Asgardu, ale ona tehdy nedávala moc pozor. Dost možná, že profesor jim tenkrát vykládal historii rodu Hellstrom, ke kterému teď patřila.

"Jsi překrásná," vyhrkla Hela bezděčně. Krása té dívky doslova brala dech, vyrovnala se dokonce samotné Astrid, která je zdáli žárlivě pozorovala.

"Proč jsem tě ještě nikdy nepotkala, Angelo?"

"Já žiju na Midgardu. Na ostrově jménem Island, na samotě uprostřed pustiny. Věnuji se léčitelství a bylinkám. Straním se lidí. I Bohů..."

Hela netušila, co na to má říct.

Angela trochu pookřála. "Ale Daimon mi poslal psaní, že se bude ženit, tak jsem tě chtěla poznat osobně. Od smrti matky jsem tady na Asgardu ještě nebyla."

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now