Tears of the Dragon

1.1K 121 3
                                    

Lokiho mysl se pomalu vynořovala z hlubin bezvědomí a on postupně začínal vnímat svět kolem sebe. Široce rozevřel oči a řekl: "Sigyn..." Vydechl její jméno, protože to bylo to úplně první, na co si vzpomněl.

"Jsi naživu," usmál se Daimon, teď už zase ve své obvyklé pohledné podobě. Valkýry, shromážděné kolem nich, mezi sebou vzrušeně rozmlouvaly, protože měly pocit, že právě byly svědkem nějakého zázraku. Ještě nikdo nikdy nepřežil souboj s Drakem a navíc, Loki byl předtím zcela určitě mrtvý.

Jejich dočasná velitelka, jménem Runa, si všechny události pečlivě ukládala do mysli, aby je mohla podrobně zreferovat své Bohyni. Chtěla se před ní blýsknout, protože měla v plánu stát se v brzké době stálou velitelkou Valkýr a nahradit tak Zeniu, která se chystala akorát tak rodit děti jedno za druhým.

Runa ani ostatní její družky ntušily, že Sigyn je mrtvá. Byla to jejich vůdkyně, ale neměly spolu tak blízké pouto, aby zaznamenaly její skon.

Ovšem Loki si to uvědomoval až moc dobře. Prudce se posadil, až se mu zatočila hlava a s jistým odporem se zadíval na blýskavý prsten na své ruce.

"Takže to funguje," vyhlásil trochu znepokojeně, ale hned se vrátil ke své původní myšlence - a tou byla Sigyn. Tázavě se podíval na Daimona a ten sotva znatelně přikývl na znak souhlasu.

"Měl jsi zůstat s ní!" Vykřikl zlostně Loki. "Byli jste tam oba dva, byla tam Zenia i Einar, proč jste ji nezachránili! Ona měla žít, to já j sem měl umřít!"

"Asgard potřebuje vůdce a tím jsi beze sporu ty," vyhlásil chladně Daimon, "ty jsi pravý Asgarďan, ty víš, co tato země potřebuje. Ty jsi jediný, kdo dokáže definitivně porazit Thora. Který mimochodem získal Dračí slzy a já ho poslal napřed do Asgardu. Nemůžeme tady ztrácet čas, musíme se vrátit."

"Bez ní nechci nic," Loki svěsil hlavu, jako by ani neslyšel, že jeho bratr splnil úkol. "Jak se tam mám vrátit? Nedokážu tam být sám."

"Nebudeš sám, jsou tam tvoje děti a ty tě potřebují. A taky se musíš zbavit Thora."

Runa a ostatní Valkýry sledovaly jejich rozhovor a pochopily, že Sigyn je velice pravděpodobně mrtvá. Dívaly se na Lokiho, co udělá, protože teď byl jejich velitelem on, zdědil tuto poctu po své manželce.

"Pane?" Oslovila ho Runa po chvíli, protože Loki jenom nehybně stál a nebylo jasné, co bude následovat.

Oslovený se strhl a najednou se v jeho obličeji objevil rozhodný výraz.

"Vrátíme se. Musím patřičně oslavit to, že jsem se stal králem Asgardu a otcem dvou nejmocnejších dětí v celém vesmíru. A potom zabiju Thora."

****

Její nehybné tělo leželo na dřevěném katafalku a kolem ní byly shromážděny všechny Valkýry a další dvořané.

Thor, který se před chvílí vrátil ze své výpravy, stál v úzadí. Měl na sobě špinavé, zaprášené a roztrhané šaty. Opíral se o zeď zamyšleně kroutil v ruce malou lahvinkou, která při každém jeho pohybu zaločkala, jak se v ní převracela čirá tekutina se zlatistými odblesky.

"Nemůžu tomu uvěřit," zašeptala Sif, stojící po jeho pravici. "Ona je opravdu mrtvá? Bohyně léčitelství? Královna Asgardu? Vážně je už ve Valhalle? A Loki je mrtvý taky. To znamená, že ty, můj manželi..."

"Nech toho," přerušil ji hrubě Thor. "Měli bychom vzdát trochu úcty."

S těmi slovy se prodral shromážděním Valkýr až dopředu a poklekl před mrtvou Sigyn. Jeho počínání velice pozorně sledovala Einar, naoko skloněná nad nehybnou Bohyní. Vypadalo to, že se modlí, ale ve skutečnosti měla zrak upřen na to proklatou lahvičku, visící na Thorově krku. Doufala, že je plná a jediný způsob, jak to mohla zjistit byl, že mu tu lahvinku prostě musí ukrást.

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt