I'm your Queen

1.3K 125 8
                                    

Obří zrcadlo s bohatě zdobeným dřevěným rámem odráželo její štíhlou postavu s vypouklým bříškem. Jemně si ho pohladila a s uspokojením zaznamenala, že děti se zase intenzivně hýbají a zdálo se, že mezi sebou bojují o kousek prostoru. 

Usmála se a v odrazu zrcadla postřehla, že se za ní najednou zjevil Loki. Měl na sobě jenom lehkou plátěnou košili zelené barvy a černé kožené kalhoty a vypadal spokojeně, což nebylo zrovna dobré znamení. Nejspíš něco chystal a ona ani nechtěla vědět, co to je. 

"Jak se cítíš?" Zeptal se starostlivě a objal ji. Dívala se do jeho bezedných modrých očí v zrcadle a přemýšlela nad tím, jak asi budou vypadat jejich děti. Ale rychle ty myšlenky zase zaplašila, na TOHLE měla ještě dost času. Blížil se datum souboje a ona ještě nemluvila s nikým z Thorova tábora.

"Je mi fajn," odtušila a jemně se mu vymanila. "Loki, jestli máš něco v plánu, o čem dosud nevím, měl bys mi to říct. Nechci se znova ocitnout v podobné situaci, která nastala v Yotunheimu. Nemůžeš prostě jen tak zničit svět, protože se ti nelíbí jeho obyvatelé. Yggdrasil ztratí svou rovnováhu a budeme zase tam, kde jsme byli předtím. Ale já už znova do Valhally nepůjdu, jestli umřeš, bude to už navždy."

V jeho očích postřehla nebezpečný záblesk, trvalo to jenom kratičký okamih, ale ona přesně věděla, co to znamená. Starý dobrý Loki byl zase zpátky. Se všemi špatnými vlastnostmi, které se v něm skrývaly. Místo odpovědi však položil otázku. "Kdy se setkáš se Sif, abyste si domluvili podrobnosti souboje?"

"Nevím," pokrčila rameny. Tuto záležitost zatím odkládala, ale teď se tomu musela postavit čelem. "Ty s ním opravdu chceš bojovat o vládu nad Asgardem? A co když vyhraje? Co bude s námi? Co bude s dětmi?"

Bleskově se otočil a jeho obličej byl jako kamenná maska. "Ale - on - nevyhraje," procedil mezi zuby. "Nemá nejmenší šanci."

"Takže něco chystáš," namítla rozzlobeně. "Ale má to být čistý souboj, žádné podfuky. A já jsem si jistá, že ty, Válí a Daimon máte něco v plánu. Něco, co se mi vůbec nebude líbit."

"Ti dva jsou mí pobočníci," pokrčil rameny a otočil se k odchodu, "stejně, jak bude mít pobočníky i Thor, hádám, že to budou dva z jeho nejvěrnějších kumpánů." Loki se zdvořile uklonil a vykročil směrem ke dveřím, ale Sigyn ho zastavila.

"Ještě něco, můj drahý," pronesla nevinně, "tvoje dcera se zamilovala do tvého nejlepšího přítele." Loki se zastavil. Stál zády k ní, takže neviděla jeho obličej, jenom postřehla, jak se zprudka nadechl.

"Já vím," pronesl nakonec bezvýrazně, ale neotočil se. "Chceš jí za to potrestat?"Z jeho nehybného postoje nedokázala nic vyčíst.

"Proč... proč bych něco takového dělala?" Zeptala se šokovaně.

Postavil se přímo před ní. "Protože je Valkýra a porušila základní zákon. Navázala milostný vztah, který je zdá se... trvalý." Naklonil hlavu a na jeho obličeji se mihl sotva znatelný ironický úsměv.

"Nebudu nikomu bránit v lásce, proboha," zvedla prudce ruce, "hodlám změnit valkýrské zákony, ale trápí mě spíš to, že... není Válí trochu moc starý a .... jak bych to jen řekla... trochu moc zhýralý pro mladičkou dívku, která dosud muže nepoznala?"

Loki se rozesmál. "Ne, myslím, že se k sobě skvěle hodí. Mimochodem, není vládce pekel trochu moc starý, zhýralý a zlý pro naši dosud nenarozenou dceru?"

"To tedy je." Řekla to tiše, ale smrtelně vážně a on z výrazu jejího obličeje poznal, že si opravdu nedělá srandu.

"Podepsala jsi s ním smlouvu a nemůžeš ji porušit," řekl s výhrůžným podtónem, "navíc, bude skvělé mít v rodině někoho, kdo vládne samotnému peklu."

My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Where stories live. Discover now