Zenia Lokidottir

1.4K 146 2
                                    

Asgard

Zvuky svatebního veselí, pronikající přes otevřená okna Sigyniných komnat, působily v této napjaté atmosféře přímo nepatřičně.

Zenia zasmušile koukala na strop a Sigyn se kousala do rtu, aby se nahlas nerozesmála. Tak Loki je otcem mé nejlepší přítelkyně, dumala v duchu a opět ji popadl hysterický záchvat smíchu, který jen tak-tak v sobě udusila. Možná bych se měla zeptat Lokiho, kolik dětí vlastně zplodil předtím, než mě potkal... Teda, jestli to vůbec někdy počítal. Sigyn se raději otočila k Zenii zády, aby si nevšimla její vysmátý obličej. Pochopila, že Zenia teď absolutně nemá náladu na jakékoliv žerty.

"Tobě to snad nevadí, má paní?" Vypálila Zenia zpříma. Takhle drze se s Bohyní mohla bavit jenom ona, ostatní Valkýry tuto výsadu nepožívali.

"No, víš... Loki žil zhruba 1000 let předtím, než jsme se potkali, takže něco takového by se dalo čekat. Nemůžu mu to mít za zlé. A tvoje podoba je vcelku přijatelná. Když jsem poznala Fenrira, bylo to o dost horší..."

Zenia po ní blýskla pohledem. "Já teď opravdu nemám chuť na posměšky, má Bohyně. Jak mám žít s vědomím, že můj otec je... Bůh zla?"

"Nezapomínej, že ten Bůh zla je můj manžel a já jsem tvá paní. Takže by to chtělo trochu úcty, mladá dámo."

Zenia zaťala zuby, protože pochopila, že Sigyn si z ní opět střílí. Mladá dámo bylo typické oslovení pro mladé dívky na Asgardu a takhle je titulovaly jejich matky. A k tomu všemu byla Sigyn o tři roky mladší, než Zenia, takže celá tato situace byla absurdní.

"Proboha, tak už se s tím vyrovnej," ztratila nakonec Sigyn trpělivost. "Loki to stejně neví a jestli nechceš, tak mu to neřekneme."

"Dobře," sklonila Zenia hlavu. "Ale nebudu ho titulovat otče, až se to dozví."

"Jak chceš," Sigyn vstala a chtěla se vrátit zpátky na hostinu, ale s hrůzou zjistila, že Loki stojí ve dveřích, opřen o dřevěný trám a ruce má založené na hrudi. Zamyšleně je pozoroval a z výrazu jeho tváře poznala, že je předtím poslouchal. Otázka byla, co všechno z jejich rozhovoru vlastně slyšel.

"Tak je to tedy," pronesl Loki tím svým sametovým tónem.

"Loki, co tady děláš?" Zeptala se Sigyn opatrně.

"Hledal jsem tě, myslel jsem, že je ti zase špatně, tak jsem tě chtěl zkontrolovat."

"Je mi fajn," odtušila Sigyn a chtěla kolem něj proklouznout ven, ale on ji chytil za rameno.

"Nechtěly byste mi něco říct, dámy?" Lokiho hlas byl jemný, ale tón nesmlouvavý. 

"Ani ne," odpověděla Zenia.

"Vážně?" Opáčil něžně a usmál se. Udělal pár kroků a postavil se přímo před Zeniu. A pak udělal něco nečekaného. Natáhl ruku a jemně ji pohladil po bohatých rusých vlasech.

Sigyn a Zenia jenom stály a mlčky ho pozorovaly a ani jedna se neodvažovala pohnout. Loki byl naprosto nevyzpytatelný, co se vztahů týkalo a ani jedna z nich netušila, co má teď za lubem.

"Teď už tomu rozumím," zašeptal Loki, stále s rukou v Zeniiných vlasech. "Když jsem tě poprvé uviděl, úplně se mi zatajil dech, byla jsi tak krásná a já měl ohromnou chuť vzít tě do náruče a konejšit. Což jsem nechápal, protože v té době jsem byl již zamilovaný do Sigyn a tato touha ve mě vyvolávala zmatek. Ale teď to už chápu. Cítil jsem k tobě silné pouto, protože jsi moje. V tvých žílách proudí krev Valkýr a ledových obrů. Vsadím se, že na rozdíl od ostatních Valkýr dokážeš ovládat i kouzla."

Zenia přikývla.

"Je to proto, že já jsem tvůj otec a ty jsi má dcera. Zenia Lokidottir."

"Stejně tě nesnáším," procedila Zenia mezi zuby.

Loki se rozesmál. "Proč mě to nepřekvapuje? Ale nevadí, na to jsem zvyklý."

"Nerada ruším tuto dojemnou scénu," ozvala se Sigyn, "ale musíme se vrátit zpátky. A mimochodem... Loki, má lásko, doufám, že víš, že muži, kteří se snaží dopátrat se toho, jaké děti zplodili s Valkýrami, jsou bez milosti popraveni?"

"Já jsem se toho nesnažil dopátrat, prozradily jste mi to samy," ušklíbl se Loki. "A rád bych viděl tu osobu, která by se mě odvážila popravit."

"Domluvíme se, že to bude naše společné tajemství," odpověděla rychle Sigyn, protože chtěla zamezit tomu, aby se do toho vložila Zenia.

"Výborně, já tajemství přímo zbožnuju," usmál se Loki a nabídl oběma ženám rámě. Sigyn se ho chytila, ale Zenia s jemnou úklonou zůstala vzádu. "Půjdu radši za vámi, jako poslušná podřízená," řekla tiše a důkladně se vyhýbala Lokiho pohledu. 

Loki pokrčil rameny. "Jak chceš, dítě," prohodil vesele a s úsměvem na rtech se vrátil mezi svatebčany.

Venku probíhala bujará zábava, doprovázená bezmezným pitím, rozbíjením pohárů, divokým tancem a neslušným zpěvem.

Sigyn se pohodlně usadila na vyřezávané židli, postavené bokem ve stínu a pobaveně sledovala Sif, jak tancuje tanec lásky, který patřil jejímu novému manželovi.

Loki si sedl vedle ní a podal jí pohár slabého vína, smíchaného s bylinkovým likérem.

"Nikdy jsi mi neřekl, že si tě jednou vybrala Valkýra, abys ji oplodnil," řekla po chvilce ticha.

"Nikdy ses mě na to neptala. A krom toho, nepovažoval jsem to za důležité, netušil jsem, zda jsem v tu noc zplodil dítě, nebo ne. A ani jsem po tom nepátral, nechtěl jsem mít s Valkýrami problémy."

"Byla krásná?"

Loki se zarazil. "Zeniina matka?" Položil před sebe prázdnou číši. "Byla nádherná, plná života, velmi mocná, vysoká a urostlá. Navíc o mou přízeň bojovala ještě s jinou Valkýrou, ale ta jejích kvalit nedosahovala ani zdaleka. Byla to úžasná noc. Spoutaly mě a zavázaly mi oči a já jsem to bez odporu strpěl, ačkoliv jsem se mohl velice lehce všeho zbavit, ale bylo to zábavné. Musel jsem ji nechat, ať si se mnou dělá, co chce..."

"Ušetři mě detailů, prosím," přerušila ho hrubě Sigyn. 

"Ale jediná žena, kterou jsem kdy doopravdy miloval, jsi ty," řekl a díval se jí přímo do očí. Znělo to dost upřímně, ačkoliv Loki měl s pravdou a upřímností dost zvláštní vztah.

"To doufám," usmála se Sigyn a políbila ho na rty a na chvíli úplně zapomněla na svět kolem sebe.

"Ale, ale, stále tak zamilovaní jako hrdličky? Tak to gratuluji..." Ozval se za nimi něčí hlas.

Loki bleskově vyskočil na rovné nohy. "Přátelé, konečně jste tady! Už jsem se vás nemohl dočkat! Co vás tak zdrželo?"

Sigyn se pomalu otočila. Před ní stáli ti poslední dva Bohové, které by chtěla v životě potkat a o kterých tajně doufala, že padli během Ragnaroku.

Ale místo toho se těšili plnému zdraví a síle a v celé své kráse se tyčili na pozadí zapadajícího Slunce a jejich mohutné postavy vrhaly dlouhé, tmavé stíny.

"Sigyn, jsi čím dál krásnější, zdá se, že manželství ti sluší," usmál se zdvořile Daimon Hellstrom, vládce asgardského pekla. 

"Ano, přímo jsi rozkvetla," souhlasil Válí, Bůh pomsty a nejlepší Lokiho přítel.

"Doprdele," ulevila si Sigyn mimovolně a pak si uvědomila, že to řekla nahlas. Ale nemínila se za to omlouvat.

"Taky tě rádi vidíme, krásko," odpověděl vesele Daimon. "Takže Loki, co pro tebe můžeme udělat? Ať je to cokoliv, doufám, že ti to pomůže k vítězství nad Thorem."

"Přátelé, my tři jsme spolu nepřemožitelní," vyhlási Loki a v jeho očích se znova objevil ten nebezpečný záblesk, který byl předzvěstí války.

A Sigyn náhle pochopila, že vedle Lokiho nikdy nenajde klid.



My name is HellGirl (Sequel to My name is G.O.D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat